Музика во кола

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сони цд/радио со шаржер 10 цд-а.Доволно е.Не обожавам гласна музика в кола,освен ако сум уморен од пат ја попуштам да сум буден :toe: А типот на музика зависно од времето,ако е сабајле нешто посмирено Колдплеј или нешто слично ,инаку рапче и нешто електроника.

togas zoltava za sto e oti pisuva na nea batery+

Ја сеа брзо поврзував радио кај мене. Како што кажа ти за црната, црвената ти викам на +, а жолтата не ја поврзав никаде, така си стои, и си работи радиото.

Pioneer cd/mp3 4x50w, предни Kenwood 3 way 17cm 2x200, задни елипси JBL 3 way 260w мислам беа и појачало Magnat 4x100w. За мене сосема доволно.

јас обожавам јако озвучење во кола и квалитетно и баш денеска(вчера) купив тоа што го сакав.радио Pioneer deh-2300ub 4х50 предните само треба да ги сменам неделава бидејки ми се фабричките,елипси имам Pioneer 2х100,појачало Magnat 500 w real power и JBL 1000w вуфер :) бидејки вчера ги купив вуферот и појачалото треба да идам да ми го наместат е сеа ме интересираше дали морам да ставам кондезатор или пак немора сега одма,секако ми е во план и тоа да го купам до крајот на месецов и дали без кондезатор ќе го троши многу брзо акумулаторот.Благодарам однапред

јас обожавам јако озвучење во кола и квалитетно и баш денеска(вчера) купив тоа што го сакав.радио Pioneer deh-2300ub 4х50 предните само треба да ги сменам неделава бидејки ми се фабричките,елипси имам Pioneer 2х100,појачало Magnat 500 w real power и JBL 1000w вуфер :) бидејки вчера ги купив вуферот и појачалото треба да идам да ми го наместат е сеа ме интересираше дали морам да ставам кондезатор или пак немора сега одма,секако ми е во план и тоа да го купам до крајот на месецов и дали без кондезатор ќе го троши многу брзо акумулаторот.Благодарам однапред
со или без кондензатор ке троши исто. кондензаторот има друга улога а не шпарање на струја. тој служи за пеглање на скоковите на струја т.е. кога појачалото ке повлече повеке при удар на басот а односно кога ке оптеретиш јако... и сето тоа е за да добиеш малку подобар звук, т.е. да ги извадиш максимум перформансите на појачалото и вуферот. јас до сега не сум ставил кондензатор на ниедна моја кола, а сменив околу 4-5 појачала низ коливе до сега...
--- надополнето: Nov 16, 2011 2:33 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=GO22Z0T3qPE
Песнава, брзина на движење од 20 километри на час, 2ра брзина, рака низ прозор, по можност со телефон, и курчење низ град ^^
срање е песнава

ne mozev da najdam soodvetna tema za ova pa ke pisam tuka za da mi pomogne nekoj da povrzam cd mp3 za vo kola me bunat 2 zici :crvena-ignition,i zolta batery+ e sea koja e + dali crvenata ili zolatata ?za minus znam deka e crnata-ground
Ignition значи дека таа жица е плус кога има вклучен контакт. Жолтата има нон стоп струја од акумулатор т.е. 12 волти... Е сега обично боите се обратно... а зошто така ти кажуваш незнам...
Ако сакаш да ти работи радиото САМО кога има контакт, поврзи ја на онаа црвената (како што велиш ти дека пише). Ако сакаш радиото и без контакт да ти работи, ќе ги споиш двете жици една со друга, и на +.

Кондензаторот е за константна стуја да има појачалото и навечер да не ти аблендираат средните светла.Не пуштај гласно техно за да не ги лепиш повторно предната и задната шофершајбна.

Без музика в кола ептен е тапа... Најчесто радио слушам, арно ама... ако не ја кренам антената на некои места ми сецка, грчи, бла бла. Проблемот со антената е што се наоѓа напред итоа на десната страна од колата, со други зборој треба да вртам круг околу кола секогаш, што страшно ме нервира :D. Механизам за автоматски да ја подигнува и спушта антената имало на фабричкото радио (кое ми го кренаја) и наводно неможело да се вгради. Гледав антени петпарачни во рамстор/џамбо од по 2-3 стотки кои се за на кровот, што ми одговара само што, треба да се поврзат со нешто/не треба знае некој? :)

zdravo od kaj da vlecam struja za pojacalo za golf 4 dali da busam dupka za do akomulator ili da zemam od pod volan struja dali nekoj znae da mi pomogne

zdravo od kaj da vlecam struja za pojacalo za golf 4 dali da busam dupka za do akomulator ili da zemam od pod volan struja dali nekoj znae da mi pomogne

Исклучиво од акумулаторот се влече плус, минус можеш од шасија некаде поблиску до гепекот (претпоставувам таму ќе го ставаш појачалото). Ќе ти треба осигурач (обавезно!!!) и квалитетни, скапи, дебели жици (има специјални за појачало во било која продавница за авто озвучување). Ако не ставиш доволно добри и квалитетни жици, можеш да си ја потпалиш колата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom