Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.799
Добро кога правиш копи паст правиго целсно кажи дека и бифшиот функционер на милан е осуден на една година т.е: Krivi su i predsednik Lazia Claudio Lotito, kao i braća Della Valle, vlasnici Fiorentine, dobili su 15 meseci, a godinu je osuđen Meani, bivši funkcioner Milana zadužen za suđenje. И Биди малце објективен а не тука да плукаш и дрва и камења да фрлаш по сите !
А тоа значи го тргнал .. ааа Кировски мамиш дете, мамишш :icon_lol:
навистина ни даде "субјективна информација" :pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Добро кога правиш копи паст правиго целсно кажи дека и бифшиот функционер на милан е осуден на една година т.е: Krivi su i predsednik Lazia Claudio Lotito, kao i braća Della Valle, vlasnici Fiorentine, dobili su 15 meseci, a godinu je osuđen Meani, bivši funkcioner Milana zadužen za suđenje. И Биди малце објективен а не тука да плукаш и дрва и камења да фрлаш по сите !
Koј доби најголема казна тај си е виновен за се сериа Б :icon_lol:
ПС. Како може Милан да мести кога таа година ја прегази цела европа :pos: Меани е сигурно е платен слуга на Моџи :icon_lol:

--- надополнето: Nov 8, 2011 8:19 PM ---
А тоа значи го тргнал .. ааа Кировски мамиш дете, мамишш :icon_lol:
навистина ни даде "субјективна информација" :pos:
Те бе не мамам се сум копирал :icon_lol: тие шо ги нема значи не се толку битни :D
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=2420;)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Koј доби најголема казна тај си е виновен за се сериа Б :icon_lol:
ПС. Како може Милан да мести кога таа година ја прегази цела европа :pos: Меани е сигурно е платен слуга на Моџи :icon_lol:
Копирањето е цело направено http://www.ekipa.mk/ ;)
--- надополнето: Nov 8, 2011 8:19 PM ---

Копирањето е цело направено http://www.ekipa.mk/ ;)
Добро јас такви аматерски сајтови не читам! Ќе гледаш малце Скај Спорт италија и се ќе ти стане јасно! По твоево следење на фудбал и по твоево читање на сајтови се гледа колку си информиран во врска со калчополи и со цела Сериа А значи попусто е да се дебатира со тебе

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Сега сакам така учтливо да ги прашам Јувенташите..каде е таа нивна замислена правда шо ја бараа???..каде е тој мубает дека Јувентус го наместиле..сите ваши изговори и муабети ви паднаа во вода и сега не знам како имате сеуште лице да говорите за вашиот омилен клуб кој се знае каков впечаток има оставено низ целиот свет.....или да судот во италија е корпумпиран????...судот во италија не е како кај нас во МКД што е 100% Вмро-Дпмне..таму Берлускони го судеа не па Јувентус.ајт
Каде е правдата? Нема правда , никаква, од месечината се гледа, освен за слепците како тебе. Како тоа паднаа во вода муабетите? Одлуката ја донесоа истите луѓе кој го местеа Јуве, и го дотераа до крај денес местењето. Мислиш дека во Италија нема корупција? :pos: ....Деца......

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Каде е правдата? Нема правда , никаква, од месечината се гледа, освен за слепците како тебе. Како тоа паднаа во вода муабетите? Одлуката ја донесоа истите луѓе кој го местеа Јуве, и го дотераа до крај денес местењето. Мислиш дека во Италија нема корупција? :pos: ....Деца......
Како прво не те навредив никаде лично и внимавај што пишуваш...
Како второ ако ти е криво за донесетата досуда жали си се надвор некаде
Како трето ако мислиш дека го наместија Јувентус rofl
Како четвтро ако мислиш дека корупцијата е на такво ниво достигнато како во МКД и да прават што сакаат тогаш не знам што да ти речам..уживајси
Како петто ти не живееш во Италија па да ги знаеш работите како што треба затоа подобро не ми реплицирај и не се глупирај!

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.807
Наздравје нека му е на Моџи невиниот :)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Јас не знам како некои од Јувенташите воопшто се надеваа на поинаква пресуда. Зарем се будали тие во Италија и да си речат, " да, погрешивме, сега ќе ги изедеме гомната што ги испосравме и ќе ве ослободиме од пресудата". Јас барем до сега не сум видел да се преиначи некоја пресуда во врска со било што. А и да се преиначи, што ќар од тоа? На Јувентус му е направена непоправлива штета ама она што е побитно за Италија, направена му е и огромна штета на италијанскиот фудбал.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Како прво не те навредив никаде лично и внимавај што пишуваш...
Како второ ако ти е криво за донесетата досуда жали си се надвор некаде
Како трето ако мислиш дека го наместија Јувентус rofl
Како четвтро ако мислиш дека корупцијата е на такво ниво достигнато како во МКД и да прават што сакаат тогаш не знам што да ти речам..уживајси
Како петто ти не живееш во Италија па да ги знаеш работите како што треба затоа подобро не ми реплицирај и не се глупирај!
Немој да бидеш навреден, во фигуративна смисла го употребив зборот слепец, само такви се правите вие ,знаете вие добро дека и вие сте подеднакво криви.... Да , Јуве е наместен ,од газдите на некој мали клубчиња во тоа време кој неможеа да видат бел ден....само интераш неможе да го види тоа,од некој мистериозни причини.... И зошто да се жалам? Не се жалам уопште, а најмалку пак тебе да ти се жалам, кој фактор си ти? Инаку Јуве пушти жалби во Фифа и во други поголеми судови,институции (од новата управа ова пред месец два.... ќе видиме како ќе поминат..... А Во Италија живеат мои 3 другари, студираат поточно, нивното искуство со администрацијата е дека е горе долу е исто како кај нас, малку е понашминкано (за повеќе на друг подфорум) .

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Немој да бидеш навреден, во фигуративна смисла го употребив зборот слепец, само такви се правите вие ,знаете вие добро дека и вие сте подеднакво криви.... Да , Јуве е наместен ,од газдите на некој мали клубчиња во тоа време кој неможеа да видат бел ден....само интераш неможе да го види тоа,од некој мистериозни причини.... И зошто да се жалам? Не се жалам уопште, а најмалку пак тебе да ти се жалам, кој фактор си ти? Инаку Јуве пушти жалби во Фифа и во други поголеми судови,институции (од новата управа ова пред месец два.... ќе видиме како ќе поминат..... А Во Италија живеат мои 3 другари, студираат поточно, нивното искуство со администрацијата е дека е горе долу е исто како кај нас, малку е понашминкано (за повеќе на друг подфорум) .
Интер и пред 2006 беше голем клуб и се рачунаше како гигант и има освојувано и пред Калчополи..слободно можиш да ѕирниш на википедиа ако не ја знајс историјата на Интер...Ние не се правиме туку јас повеќе мислам дека вие се правите слепци ама ајде нека ви биди...не се жалиш??..ако не се жалеше немаше да ми реплицираш толку жестоко на мојот реален пост и да почниш да делиш правда..ама ајде јас не сум фактор што е вистина ...за корупција секаде има и тоа е факт..но факт е дека судот во Италија не е во таква мера корумпиран како кај нас бидејќи сепак таму е независен и го судеа БЕРСЛУСКОНИ премиерот и првиот човек на државата...замисли сега кај нас да го судат Груевски или Мијалков???..тоа знајш кога ќе биди???...се надевам дека ме сфати сега!
--- надополнето: Nov 8, 2011 9:09 PM ---
, направена му е и огромна штета на италијанскиот фудбал.
А чекај малце..кој му ја напрај штетата на Италјанскиот фудбал..јас??..ти???..бабами??...Морати??..Интер???..ако Интер е клубот што освојувал после Калчополи не значи дека тие ве наместија..ако Рома беше Шампион во сезоните 2007/2008 и 2009/2010 какво размислување ќе имавте тогаш??..Морати и Сенси го наместија Јувентус??..тебе барем те сметам за еден од поразумните фанови на Јувентус ама вакво размислување имаат само оние фигуративно кој ги спомна Тудор..(без навреда)..и да зошто мислите воопшто дека некој ве намести??...зарем толку ви е тешко да признаете дека судииите значително ви помагаа пред тие сезони??..вие навистина имавте страшен тим и пред 2006 но дотолку сте сигурни дека титулите ги добивавте чисто на теренот???..зарем другите екипи будали биле и преќутувале на таквите лакрдии што се случуваа??..ајс не велам дека и на Интер му немаат помагано(нормално е поголемата екипа да има повеќе кредибилитет кај судиите) но нешто смрдеше во Италјанскиот фудбал и тоа се гледаше..не знам што ви е дотолку тешко да признаете кога фактите се очигледни ама ајде!

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
.но факт е дека судот во Италија не е во таква мера корумпиран како кај нас бидејќи сепак таму е независен и го судеа БЕРСЛУСКОНИ премиерот и првиот човек на државата...замисли сега кај нас да го судат Груевски или Мијалков???..тоа знајш кога ќе биди???...се надевам дека ме сфати сега!
--- надополнето: Nov 8, 2011 9:09 PM ---
На што го осудија Берлускони? На затвор ? Ај донт тинк соу.... Поминал со парична казна од 10 илјади евра гарантирам.... И кога веќе судат нека судат неселективно...Немам ништо против ова судење, но имам против начинот !!! Станко Митко и Петко ја силлувале козата на Блажо, Петко умрел додека траело сослушувањето, па нема да одговара, на Митко татко му е градоначалник па ќе помине со парична казна, а Станко е силеџија, ги тепаше сите во маало, дај да го скротиме малку........

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
А Во Италија живеат мои 3 другари, студираат поточно, нивното искуство со администрацијата е дека е горе долу е исто како кај нас, малку е понашминкано (за повеќе на друг подфорум) .
Потврдувам,проверено лично и од блиски луѓе.Начинот на возење, однесување и административните работи многу се слични како кај нас.Не за џабе тие земји посеверно од Италија ги сметаат Италијанциве за 'сељаци'.
Последно се потврди и со последниов случај за одложувањето во Неапол.Ме потсети на нашава Прва лига и Хари, уште тогаш напишав негде на форумов.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Јас не знам како некои од Јувенташите воопшто се надеваа на поинаква пресуда. Зарем се будали тие во Италија и да си речат, " да, погрешивме, сега ќе ги изедеме гомната што ги испосравме и ќе ве ослободиме од пресудата". Јас барем до сега не сум видел да се преиначи некоја пресуда во врска со било што. А и да се преиначи, што ќар од тоа? На Јувентус му е направена непоправлива штета ама она што е побитно за Италија, направена му е и огромна штета на италијанскиот фудбал.
Класика...

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.168
Поени од реакции
12.967
Едноставно жал ми е за навивачите на ѓубрентус во моментов...Што тастатура изабија објаснувајки ни на нас останатите како јуБе бил оштетен,како правдата ке била задоволена,како интер ке летал во серија д1 и ред други глупости.И сеа одеднаш се им потона во еден ден,ама не се даваат и тоа ми се допаѓа.Допрва има да се изначитаме глупости,и тоа ке трае додека конечно ке прифатат дека нивниот клуб стана синоним за крадење,превари поткупувања и други разно разни гнасни и долни работи во светот на спортот.Justice is Done!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom