- Член од
- 19 декември 2009
- Мислења
- 132
- Поени од реакции
- 38
Да, Бонум така почна во скривниците кај ПМФ(во тоа време јас студирав на ПМФ) а потоа ги зема и скривниците под Кале кај спортската сала. Но, ова е за сите кои немаат скривници а има и многу аспекти кои предничат во однос на веќе направените простори. Скривниците тешко се вентилираат ама добро оддржуваат температура оти се се подлабоко и подлабоко. Лесно оддржливи и по двете се овие новите а такви се правени(според тие од кои добивав каталози) и во Ирска и во Јужна африка и Австралија(разлика на температури-големи). Тоа за коефициентот само го препишав од официјалниот сајт www.modernmushrooms.com (види каталогот). Јас не измислувам ништо ште од почеток(купувам информации па ги спроведувам),
А НАЈДОБРО Е АКО ДРУГ НИ ИЗГРАДИ ШТО И ДА Е А ДА НИ ГО ДАДЕ ВО ВЛАДЕНИЕ,НЕЛИ?
Јас планирам да градам таква печуркара поради можноста за брза (де)монтажа и преместување на други места а цената крајна зависи од цената на материјалите.
Ако церада 370г е во Турција 1м2 ~1,5долари, камената волна ~70денари м2, не знам за конструкцијата ама колку на времето рачунав некои 3500еур без бекатон плочките би требало а 100м2. Но ке има нови пресметки оти тие ми се од пред 1 година.Може има промени.
Или како моите контејнери: 31м2 за 1100-1500еур.
Поздрав
А НАЈДОБРО Е АКО ДРУГ НИ ИЗГРАДИ ШТО И ДА Е А ДА НИ ГО ДАДЕ ВО ВЛАДЕНИЕ,НЕЛИ?
Јас планирам да градам таква печуркара поради можноста за брза (де)монтажа и преместување на други места а цената крајна зависи од цената на материјалите.
Ако церада 370г е во Турција 1м2 ~1,5долари, камената волна ~70денари м2, не знам за конструкцијата ама колку на времето рачунав некои 3500еур без бекатон плочките би требало а 100м2. Но ке има нови пресметки оти тие ми се од пред 1 година.Може има промени.
Или како моите контејнери: 31м2 за 1100-1500еур.
Поздрав