A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

LMC

Член од
26 август 2011
Мислења
147
Поени од реакции
46
Cabletel-ов И Е ОД Blizoo...Провери им го сајтот на blizoo.bg (или напиши cabletel.bg исто ти се фаќа).
Колку сме само зависни од бугариве не сме свесни :D
Хорор, бугарски бизнис во Македонија! :D

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Хорор, бугарскибизнис во Македонија! :D
Бугарски? Колку што читам по интернетов Blizoo е добиен со купување и спојување на CableTel и Eurocom операторите во Бугарија и CableTel операторот во Македонија (линк), од страна на EQT V - северноевропски фонд (линк), односно со капитал од Данска, Финска, Норвешка, Шведска, Германија...

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Денес за 20 минути сурфање ми побара да се се логирам преку 15 пати, при нормално сурфање низ нетов :tapp:

Се јавив и во контакт центарот ми рекоа дека тоа е глобален проблем и имале проблеми со губење на пакети .
Има ли некој од тука што е на лан мрежа и има сличен проблем денеска?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
не, само ти си. лажат од контакт центарот.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
не, само ти си. лажат од контакт центарот.
Колку си само вицкаст ;), не смеам да прашам како е нетот кај другите корисници дали има проблем само во мојот влез, моето маало, мојот град или во целата држава?
Не треба да се интересирам за нешто што ми треба и сум го платил ?
Не ми е проблем ако нема интернет или пак стабилен интернет ако е поради технички проблем, како е кај сите така е и кај мене, проблем ми е ако немам интернет поради некој што не си ја работи работата и му требаат две недели да одговори на налог за немање интернет ...
Јасно е сега... или поважно е да се мрчи?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Го зеза на некој друг интернетот вечерва?Кога отвара страни кога не некако се со прекини е?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Колку си само вицкаст ;), не смеам да прашам како е нетот кај другите корисници дали има проблем само во мојот влез, моето маало, мојот град или во целата држава?
смееш, чим не знаеш шо значи глобален проблем.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Денес за 20 минути сурфање ми побара да се се логирам преку 15 пати, при нормално сурфање низ нетов :tapp:

Се јавив и во контакт центарот ми рекоа дека тоа е глобален проблем и имале проблеми со губење на пакети .
Има ли некој од тука што е на лан мрежа и има сличен проблем денеска?
Исто. Лан зона...Откога го видов мислењево ми падна камен од срце :D Штотуку ми помина гаранцијата на рутерот а мислев дека е до него па илјада пати на ден го ресетирав и ми бараше да се најавам...

Изглеа пак нешто прават...Денес нешто гледав мајстори чепкаа кај мене и на други локации коа одев накај школо..

Инаку, зошто гледам (кај пошта тие рекламите малку подолу кај автобуската одма до T-Home пишува на билборд со големи букви Blizoo и нешто лидер во оптичкиот џгр мгр...?

PS - http://www.eqt.se/en/Portfolio/Companies/CableTel/
Subscriber base - 470.000? :O Јаки близу јакии :)
--- надополнето: Nov 4, 2011 10:38 PM ---
Бугарски? Колку што читам по интернетов Blizoo е добиен со купување и спојување на CableTel и Eurocom операторите во Бугарија и CableTel операторот во Македонија (линк), од страна на EQT V - северноевропски фонд (линк), односно со капитал од Данска, Финска, Норвешка, Шведска, Германија...
Да те потврдам дека си у право

Кон шведска пингот е само 60 и кусур ms :D100% со нив сме поврзани преку оптика, бидејќи пингот во осло е ко накај америка, а скоро на иста далечина се од претходниот мерен град во Шведска

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Јас завчера онака си шеткарам низ мало и случајно поминува кола cabletel , подвикнав застанаа со цел да ги прашам кога ќе ми пуштат интернет, бидејќи веќе 15 дена не ми дошле да ме врзат, дечките ми рекоа , дека се посебна екипа, која пушта главна мрежа а за приклучок се други екипи, подоцна и се јавив на агентката која ме потпиша ми кажа дека имаат некој проблем и се работи на проблемот кој се јавил во мрежата , така да момците воркаат, е кога ќе средат не се знае :)

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Го зеза на некој друг интернетот вечерва?Кога отвара страни кога не некако се со прекини е?
И јас имам сличен проблем како твојот,само што кај мене е веќе 2 недели така,на секој 40-50 мин морам да го рестартирам модемот,зашто цело време паѓа интернет,тоа си покажува дека има интернет а уствари нема,не отвара ни една страна,и затоа морам да го рестартирам модемот..и денеска татко ми кога ги прашал што е проблемот,му кажале дека било поради брзината на интернетот нешто демек,бидејќи интернетот бил многу брз,и затоа цело време правело така,и му рекле ако сум сакал да ми ја намалеле брзината и ќе се средело тоа..

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Имам телекабел телефонија, нет и кабловска. На модемов ми трепка зелено за телефонска линија 1, ставено е кабелчето во него, од другата страна во базата , базата има струја, бежжичниот телефон има струја, но немам никаков сигнал, не можам да вртам ни да ми вртат на фиксниот. Што може да биде проблемот?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Да имаат мали проблеми деновиве, али ќе се среди. не е ништо страшно.

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170

Kajgana Shop

На врв Bottom