Интер-Јувентус Derby D'Italia сабота 29 октомври 20:45

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    147
Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Утакмиците со екипите што се борат за опстанок секогаш биле проблем за Јуве ама се надева во сабота ќе видиме реприза од дуелот со Милан :)

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
И јас мислам дека Јуве ќе не асфалтира, најозбилно.
Просто не очекувам Раниери да оди на победа, па да стартува со најсилниот состав.

Се на се, не очекувам добар фудбал.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Сеуште нема никој за кладба на аватар, потпис, тајтл .. ??

Член од
12 октомври 2011
Мислења
46
Поени од реакции
6
2-1 Интер мора да им го нанесе првиот пораз едноставно заслужуваат такво нешто

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
2-1 Интер мора да им го нанесе првиот пораз едноставно заслужуваат такво нешто
Зошто заслужуваат пораз ? Зошто ги згазивме Фиорентина ? Да не беше Боруч и лошата форма на Вучко 10-0 ќе завршеше ...
--- надополнето: Oct 28, 2011 8:46 AM ---
Јас типувам дека ќе има црвен картон на утакмицава ...
--- надополнето: Oct 28, 2011 8:50 AM ---
Е тоа е тоа,ти си единствениот од Јувенташите што може човек муабет да направи.Интер е во криза периодов да,мењаме тренери како чорапчиња играчите се ван форма пола и више и се над 30 год,и заситени се од титули последниве години зборам за она што се дешаваше со Мурињо.Ова посебно се однесува до Милито,Станкович,Камбијасо,Киву и компанија.Значи секој тим може да западне во криза,тоа е нормално за секој клуб,како што бевте вие последниве 3-4 години.Само ме нервираат некој што ке почнат да паламудат Интер почнал да гради историја од 2006 коа се деси калчополи,демек ние порано никад не сме биле тим е муабетот,тоа треба да го пише некој неписмен, или пак што нема три чисти од фудбал(или некое дете од 10 год незнам...) Како и да е сега сте во подобра форма од нас,бевме и ние лани,ама дерби си е дерби и не се знае до самиот крај,така да нека падне една добра утакмица во Сабота,и се разбира нека победи подобриот(без упропастување на утакмицата од страна на судиите се разбира;))
Зашто играчите на Барса не се заситени од титули кога се што можеше освоија ? Извини али не ти е оправдување заситеноста, бидејќи тие се професионалци и платени за да играат за клубот и да постигнуваат резултати без разлика колку и што освоиле ...
--- надополнето: Oct 28, 2011 8:54 AM ---
Јас не гледам како Интер може да го загуби овој натпревар.

Бонучи и Џорџо ги дува кој стигне, обавезно поклањаат по минимум еден гол на натпревар. Нападот на ЈУве е далеку од солиден за да може да ги покрие глупостите на нивната одбрана.

Конте е тренер без визија. Му ги донесоа Красиќ и Вучиниќ, играчишта за тие пари за кои се купени, а тој воопшто не успеа да ги вклопи во тим. Мирко е далеку од голгетерската форма од Рома. Матри му тебаат 3 чисти 100% ситуации за да постигне еден гол.

Сума сумарум, лошиот Јувентус ќе придонесе да ова дерби биде најверојатно во корист на Нероаѕурите.
А што да збориме за играчите на Интер .. Само Милито ќе го спомнам и утката со Аталанта од 1 метро .. мислам дека тоа е доволно ;)
--- надополнето: Oct 28, 2011 9:02 AM ---
Ајде да седнеме на маса јас и ти кој има повеќе доживеано титули ? Кај бевте 5 години бе ало,ве немаше нигде сеа скоканавте затоа не рипај многу,ти немаш доживаено ни една ЛШ а излеа ни едно скудето(претпоставувам имаш 14 години години како што ти пишува) зошто јас да имам 5 ЛШ(веќе имам една:)) ! Затоа дечко со нас вие неможете да се рамните,ако седнуваме на маса гледајки ги последниве 5 години јас ке седнам со фан на Барса,Манчестер Ј и така натаму,вие не можете да седнете на маса ни со фан на Стоук :pos:(барем играат лига европа)
Е ова кога ќе го слушнам поготово од другар ми (стефан-кобе) и колегата (интер-фан) шинтерашите ми се сере ... Па друже зашто навиваме за Јуве ? Зашто освојувал титули .. Јас од времето на Зидан сум за Јуве кога освојуваа титули и затоа сум за нив .. А интер почна да освојува од 2006 навака и 80% нашиве македончиња од тогаш почнаа да навиваат за Интер поготово и Пандев кога премина таму ...
--- надополнето: Oct 28, 2011 9:34 AM ---
Ова дерби е Derby D'Italia, најголемото дерби во Италија, ривалството ќе беше со иста големина и да не беше калчополи. Интер-Милан ти е градско дерби, исто ко Рома-Лацио.
Е сеа има некој мајмунчиња што гледаат фудбал од 2000 навакај, живееле во времето на екот на калчополи кога милан и јуве беа на врвот па си прават филм дека тоа било дерби д италија.
Конечен тип, кец со мадиња, закачете си ја у спортска и не му ја мислете. Вчера само реј чарлс не ги виде грешките на судиите против фиорентина кога го фаворизираа јуве.
Изгледа сум Реј Чарлс ...

М

Мартин`

Гостин
Интер со тој туп тренер Раниери тешко дека ќе победат, Јувентус ми изгледа по мотивиран и разигран во последно време така да 2ка ..

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Оваа ги тепа убедливо сите слики што се у конкуренција:X3:
untitled.JPG

П.С со кој играат Болоња и Новара ова коло?:rolleyes:

Член од