- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 4.346
- Поени од реакции
- 3.754
А место обединета фаланга, да биде само Фаланга ?
Веќе постои навивачка група со име Фаланга.А место обединета фаланга, да биде само Фаланга ?
Епа јебигаВеќе постои навивачка група со име Фаланга.
Фаланга Штип навивачите на Брегалница
Пополекаа малку стрписе...да видиме што ќе излезе,да видиме кој планира да ја основа групата,какви намери има па после ќе јадеме бурек дали е добро или нее и јас мислам дека нема да успее намераве,пред се ради политикава...али нека покаже времето што ќе биде.И незнам зошто прават класична грешка во старт или така им одговара !?
Навивачката група која ќе ги бодри Македонските репрезентации во сите спортови треба да биде формирана прво од поединец кој барем моментално не е член на никоја навивачка група со цел да нема поделби уште на старт, второ навивачката група не треба да се договара со други навивачки групи да дојдат во неа и да се прават некакви договори.. значи се формира и секој Македонец кој сака оди во истата со текот на времето ќе се официјализираат работите со членски книшки, раководство итн според тоа кој се активнтие и нормално кој допринесуваат.
Ама очигледно пак ќе се направи одредена група на некој тим да шефува со истата навивачка група, они да лапаат пари за гостувањата, они да одбираат кој што ќе биде, они да добиваат карти за натпреварите и сл.. и нормално да бидат подржани од политичкиот врв.
Ќе се стрпам јас не е проблем и само си коментирам, ама чим почнале одма со нудење правење договори не мириса на арно ..Пополекаа малку стрписе...да видиме што ќе излезе,да видиме кој планира да ја основа групата,какви намери има па после ќе јадеме бурек дали е добро или нее и јас мислам дека нема да успее намераве,пред се ради политикава...али нека покаже времето што ќе биде.
Ќе биде тешко да се спојат на БиХ гледај ги во Парис отидоа направија невидено шоу навистина секоја чест но кај нас пред се ќе има закачки меѓу себе а и нема такви луѓу кој ќе ја направат таа организација.Фанатикос имаат и веб страна им обезбедува државата карти и реквизити имаат посебно свои и превози и се,само треба да се разгледа идеата и да се реализира иако пак ќе кажам тешко кај нас да има такво нешто.Не е тоа тоа бе,ајде само ќе направиме еден транс и ајде нав.група.Ако е така секој што се чувстувава Македонец да оди ние и така одиме,што македонски обележја пееме Излези момче и сруги две песни и пак си навиваме.Ако сакаме моќна група БХ Фанатикос ме бендисува, треба тука да се вклучат јаки ултраши,здружување на најдобрите мак.групи, тогаш ќе ни се оствари сонот како би грмело во БТ пример за кошаркарите.8000 ултраши во сала.
Но за да дојде до тоа треба феноменална организиција, праведни и фер поделби, и пред се да се гледаат националните интереси а не клубските.Сам ептен моќни луѓе можат да направат Комити,Фа,ЦПБ,Чкембари заедно на иста трибина.
Нема зошто да има поделби. БХФ функционира совршено а сите се скоро членови на некои навивачки групи.И незнам зошто прават класична грешка во старт или така им одговара !?
Навивачката група која ќе ги бодри Македонските репрезентации во сите спортови треба да биде формирана прво од поединец кој барем моментално не е член на никоја навивачка група со цел да нема поделби уште на старт, второ навивачката група не треба да се договара со други навивачки групи да дојдат во неа и да се прават некакви договори.. значи се формира и секој Македонец кој сака оди во истата со текот на времето ќе се официјализираат работите со членски книшки, раководство итн според тоа кој се активнтие и нормално кој допринесуваат.
Ама очигледно пак ќе се направи одредена група на некој тим да шефува со истата навивачка група, они да лапаат пари за гостувањата, они да одбираат кој што ќе биде, они да добиваат карти за натпреварите и сл.. и нормално да бидат подржани од политичкиот врв.
????Да не речете после не сум ви кажал,после оваа утакмица сите ке бидете измочани !