Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Дечко.....негова работа е да става голови а не да се глупира. Немање среќа - тоа ќе го кажиш кога нема да добиеш бинго или лото ама никако не смееш да го кажиш после утакмица во која ќе промашиш милион шанси.И не е само оваа. Јунајтед, Сандерленд,Стоук па и Болтон. Не е тоа немање среќа. Тоа е нешто друго што Кени никако не успева да го реши
тоа е фани топка и кај и даси дувни ја накај голот а руди господ знае што го ранеле пред утакмицава
- суарез малце кога е со топка нека гледа лево десно 100 пати му се отворија околу него тој пука и кени ако лани ме изненади годинава потполно ме разочара со дрво тим лани успех направи сега со сите играчи шо ги сакаше му ги донесоа и пак тапа работава
на зимо шпиц со осет , КЛАСИЧНО десно крило , КВАЛИТЕТЕН централен бек а не НАДЕЖЕН
додека дојде лето а после лето ќе ја мислиме (секоја сезона викаме ај наредната , ќе ја прекрстат премиер лигата ние титула немаме земено уште ) :place:

Дечко.....негова работа е да става голови а не да се глупира. Немање среќа - тоа ќе го кажиш кога нема да добиеш бинго или лото ама никако не смееш да го кажиш после утакмица во која ќе промашиш милион шанси.И не е само оваа. Јунајтед, Сандерленд,Стоук па и Болтон. Не е тоа немање среќа. Тоа е нешто друго што Кени никако не успева да го реши
кај виде ти дека суарез се глупира? иргање фудбал за тебе е глупирање?

му фати два зицери што е чиста среќа за гоманот!
едната обранета се одби во статива, другата изблокиран шут пак во статива, за какво глупирање збориш?
5 од 6 зицери сам си ги створи, сега имаше анализа, од ситуации каде никој не очекува ни полшанса он за 2 секунди ја претвара САМ во зицер, за тебе тоа е глупирање?

енди керол, две утакмици по ред добива 10 минути да игра, а потрешени се 35 милиони за него. кени признава дека не вреди толку со тоа? му даваш 10 минути да смени утакмица, а од 25та минута го праќаш на загревање.. и не го вадиш оној што беше невидлив на терен, плус троши топки како дете непроодено, го вадиш даунинг кој секогаш може нешто да направи. суарез е крив за тоа?

цел ливерпул во моментов е на грб на суарез, он во оваа утакмица формациски имаше партнер во нападот, поставен од тренерот. што придонесе тој за да суарез даде гол? во што учествуваше, издвои ми еден момент во 90 минути... еден единствен.
тотално аматерски е да обвинуваш играч кој буквално ја праи цела разлика на терен, само затоа што факторот среќа не е на негова страна, а се друго да занемаруваш.
впрочем, нема ни поента таква дискусија да прам, како што реков многу амаерски и пред се плитко размислување.

кај виде ти дека суарез се глупира? иргање фудбал за тебе е глупирање?

му фати два зицери што е чиста среќа за гоманот!
едната обранета се одби во статива, другата изблокиран шут пак во статива, за какво глупирање збориш?
5 од 6 зицери сам си ги створи, сега имаше анализа, од ситуации каде никој не очекува ни полшанса он за 2 секунди ја претвара САМ во зицер, за тебе тоа е глупирање?
Ама тоа немање среќа некако многу често се повторува. Така да не е тоа немање среќа туку немање нешто друго ама ајде да не навлегувам во ова. Никој не рече дека Суарез е слаб читај пред да тресниш нешто. Не го критикувам за тоа што го игра туку за неговата ЕБЕНА ЗАВРШНИЦА алооооо!!!!!!! Негова работа е да дава голови пред се. Што фајде од тоа што си стварал шанси кога не можи да постигни гол?? Треба да седни малку на клупа да се разбистри пошто вака веќе не оди. Рака на срце не е само тој крив има и други "таленти" кои не можат празен гол да погодат а камоли со голман на него
--- надополнето: Oct 22, 2011 7:38 PM ---
енди керол, две утакмици по ред добива 10 минути да игра, а потрешени се 35 милиони за него. кени признава дека не вреди толку со тоа? му даваш 10 минути да смени утакмица, а од 25та минута го праќаш на загревање.. и не го вадиш оној што беше невидлив на терен, плус троши топки како дете непроодено, го вадиш даунинг кој секогаш може нешто да направи. суарез е крив за тоа?

цел ливерпул во моментов е на грб на суарез, он во оваа утакмица формациски имаше партнер во нападот, поставен од тренерот. што придонесе тој за да суарез даде гол? во што учествуваше, издвои ми еден момент во 90 минути... еден единствен.
тотално аматерски е да обвинуваш играч кој буквално ја праи цела разлика на терен, само затоа што факторот среќа не е на негова страна, а се друго да занемаруваш.
впрочем, нема ни поента таква дискусија да прам, како што реков многу амаерски и пред се плитко размислување.
И ? Точно....Керол требаше да влегува многу порано и денес и со гејчестер. Кајт требаше да биде изваден многу порано. Ова беа огромни грешки од Кени.
НО Суарез како играч кој ја прави разликата на терен ( твои зборови ) не може да постигне еден ебан гол од 500 шанси . И тоа не е немање среќа затоа што тоа му се случува во целата негова кариера. И додека беше во Ајакс а еве и сега ( за порано не знам ) Промашување чисти шанси/зицери се негова специјалност меѓу другото. Ако ја прави разликата на терен тоа нека го покажи и резултатски. Доколку беше малку попрецизен многу лесно можевме да бидиме на 1во место. Што фајде од добра игра кога нема голови и нема победи? Ова важи и за цел тим. Резултатот е битен арно ама резултатите некако изостануваат сезонава
--- надополнето: Oct 22, 2011 7:39 PM ---
Која и да е друга екипа од ПЛ, при ваква игра и вакви шанси ќе растура со по 5-0 секоја утакмица. Мора сите да идат на бајачка, не оди веќе ова вака. Суарез, Даунинг, Хендерсон, за Керол муабет да нема.......
На психијатар треба. А за Керол не те разбрав??
--- надополнето: Oct 22, 2011 7:42 PM ---
Наредни три утакмица со Норвич, ВБА и Свонси- едноставно е, МОРА да ги добијат сите три и не само тоа, да билдаат гол разлика и самодоверба. Со 9 бода од овие утакмици после ќе биде каде каде полесно со Сити и Челзи. Со Стоук во ФА нека ги пушти сите што се ван форма да се уигруваат. Со четири победи по ред гарантирам дека или Челзи или Сити ќе го сркнат од нас убаво.
Имаме шанси немаме реализација, ама осеќам дека некој од триве горенаведени убаво ќе сркне минимум петарда, некако Свонси највеќе ми мириса:)
Со оваа реализација ни на Хоризонт Турново не би им дале 5 гола а камоли на екипа од ПЛ. Само ајде да видиме дали ќе ги просветли Кени

Уште еден проблем беше тоа што Лукас не играше оваа утакмица и капитенот мораше да покрива назад, мислам дека ќе беше подруг муабет ако имаше поофанзива улога. Преку таквото ми е вакви пропали екипи да ни крадат поени. Ова со реализацијава ме потсеќа на проблемот со шутот од 3 на нашиве кошаркари на европското, никако да тргне...

Не знам зашто од почетокот не играа по левата Енрике и Даунинг. Се виде на минатите утакмици колку добро се поврзуваат.

Ме интересира дали некогаш ќе се уклопат добро Џерард и Суарез. Кога беше Торес напред, некако многу добро се “читаа“ со капитенот, затоа и двајцата имаа толку добра реализација..

Во пораз или победа, па и во ебено нерешено на Енфилд: YNWA!

Уште еден проблем беше тоа што Лукас не играше оваа утакмица и капитенот мораше да покрива назад, мислам дека ќе беше подруг муабет ако имаше поофанзива улога. Преку таквото ми е вакви пропали екипи да ни крадат поени. Ова со реализацијава ме потсеќа на проблемот со шутот од 3 на нашиве кошаркари на европското, никако да тргне...

Не знам зашто од почетокот не играа по левата Енрике и Даунинг. Се виде на минатите утакмици колку добро се поврзуваат.

Ме интересира дали некогаш ќе се уклопат добро Џерард и Суарез. Кога беше Торес напред, некако многу добро се “читаа“ со капитенот, затоа и двајцата имаа толку добра реализација..

Неколку пати истакнав дека и тие имаа подобра реализација од нас. Па дури и Чековски поединечно. Кога сме кај тоа некој нека стави статистика од Чековски за ударите за 3. Многу ме интересира колкав му е процентот.
Инаку кога овој Суарез би бил попрецизен би бил најдобриот играч на светот

Ама тоа немање среќа некако многу често се повторува. Така да не е тоа немање среќа туку немање нешто друго ама ајде да не навлегувам во ова. Никој не рече дека Суарез е слаб читај пред да тресниш нешто. Не го критикувам за тоа што го игра туку за неговата ЕБЕНА ЗАВРШНИЦА алооооо!!!!!!!
--- надополнето: Oct 22, 2011 7:39 PM ---

ајде дефинирај го тоа, ако не е немање среќа. дефинрај го. што е тоа?

денес имаше една нафрлена топка од белами, каде суарез ја упати кон гол со еден допир, топката голманот можеше да ја фати толку колку да удри во статива и да излезе. е сега тој пола њутон сила што не го употребил суарез за да таа топка влезе влезе во го нарекуваш немање завршница?

ако кени го седне на клупа е самоубиство. играта на ливерпул не е поставена (не ни имаме такви можности) топкки на тацна за суарез овој само да ги допрте. како инзаги.
не
играта е таква каква што е, а суарез вади 200% од можностите, комбинирано со многу знањењ и талент... па доволно му е само да прими топка било каде околу шеснаесет, за да створи полу шанса или зицер.
ако кени го седне на клупа, кој друг сам ќе си ствара шанси? кајт?
кога суарез ќе го гаѓаат од сите страни топки кои само треба да ги допира, ок. ако промашува - прв сум за критика! ама фудбалер кој од ништо прави нешто, да биде крив што не реализирал она што без него не би било возможно да се створи како можност, е за мене муабет надовр од реалноста.

има место за критика кај сите. во таа листа, суарез е последен.

Мислам дека Суарез подобро би играл како втор напаѓач и да се сконцентрира повеќе на правење асистенции отколку тој да ги завршува сите акции. Премногу трча во градењето на акциите и јасно е што на крај нема сила да ги заврши како што треба.

...
Како може само ние да немаме среќа и тоа неколку утакмици по ред. Значи не е до немање на среќа туку до реализацијата е. А тоа за Суарез и тој е виновен за поразот исто како што се и останатите што не искористи ни една од 126372153 шанси во кои можеше да даде гол. И ставрно не ми е јасно зошто го чува Керол на клупа кога веќе плативме 35М евра за него

Кога игра Керол викате зашто игра, кога не игра, зашто не игра...

Кога игра Керол викате зашто игра, кога не игра, зашто не игра...
Кога веќе ги дадовме тие пари за него и почна да дава по некој гол ке мора да игра. Ова беше шанса за Керол да го почне натпреварот да даде некој гол и да почне да влегува во форма.
На почетокот на второто полувреме мораше да влезе затоа што Кајт и онака го немаше никаде.

:D Си се изнасмеав. Па волку шанси немаме создадено на една утакмица едно добри 3-4 години ( од кога игра Лукас прв тим )

:D Си се изнасмеав. Па волку шанси немаме создадено на една утакмица едно добри 3-4 години ( од кога игра Лукас прв тим )

Грешиш брат....мислам, може немаме волку шанси создадено...ама ни волку мутави топки не прошле преку средина од никакви тимови...одкако е Лукас прва постава.....така да...!!!

Како може само ние да немаме среќа и тоа неколку утакмици по ред. Значи не е до немање на среќа туку до реализацијата е. А тоа за Суарез и тој е виновен за поразот исто како што се и останатите што не искористи ни една од 126372153 шанси во кои можеше да даде гол. И ставрно не ми е јасно зошто го чува Керол на клупа кога веќе плативме 35М евра за него
Абе само ние немаме среќа, само нас не не сакаат судиите итн.
--- надополнето: Oct 22, 2011 8:14 PM ---

денес имаше една нафрлена топка од белами, каде суарез ја упати кон гол со еден допир, топката голманот можеше да ја фати толку колку да удри во статива и да излезе. е сега тој пола њутон сила што не го употребил суарез за да таа топка влезе влезе во го нарекуваш немање завршница?

ако кени го седне на клупа е самоубиство. играта на ливерпул не е поставена (не ни имаме такви можности) топкки на тацна за суарез овој само да ги допрте. како инзаги.
не
играта е таква каква што е, а суарез вади 200% од можностите, комбинирано со многу знањењ и талент... па доволно му е само да прими топка било каде околу шеснаесет, за да створи полу шанса или зицер.
ако кени го седне на клупа, кој друг сам ќе си ствара шанси? кајт?
кога суарез ќе го гаѓаат од сите страни топки кои само треба да ги допира, ок. ако промашува - прв сум за критика! ама фудбалер кој од ништо прави нешто, да биде крив што не реализирал она што без него не би било возможно да се створи како можност, е за мене муабет надовр од реалноста.

Немање концентрација, немање психичка подготвеност за такви моменти можеби? Дечкото би било добро да посети психијатар (и не само тој ) и да си ги решат тие психички блокади кои ги имаат. Не е можно да промашува во просек по 3-4 шанси на натпревар. Денес беа колку...? 8?? Не ги ни избројав. Тоа е недозволиво тоа не смее да се случува во тим кој се бори за титула или за топ 4 поблаго речено. Без разлика колку добар и да е играчот такво нешто не смее да се случува. Кога би бил попрецизен Суарез лесно би бил најдобар веќе реков. Исто така мислам дека би било добро да се најми некој добар псисијатар за играчиве. Мора ментално да се спремат.

29 шута на гол. во просек би му дошло еден на 3 минути. со оглед дека има и пасивна игра, дури му доаѓа и еден шут на 2 минути.

жално како испуштивме бодови.

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/oct/20/manchester-derby-united-city-defence

Го ставив вчера текстов во темата за ПЛ, те молам прочитај за формацијата на Сити.. Мислам дека ќе ме сватиш зашто е добро да се има еден Лукас во тимот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom