Македонска кошаркарска лига сезона 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011/12?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Правилото за 1 млад играч го донесоа со намера дека ако игра со добри играчи ќе се развие подобро.Сметам дека ова не е добар начин.Поарно да направеа сите тимови од 2ра лига да играат со играчи до 21 година отколку ова.На пример правило секој тим од 1ва лига да има минимум 2 играчи до 21 година во 2ра лига каде тие би добивале шанса.МЗТ ќе игра дерби со Работнички без публика,дерби кое освен парична,можеше да биде пресудно за во плејофф.Ама ок ајде нека им биде убаво им рече тодоров денес после утакмица,сакате празна сала еве ви празна сала.
П.С.Добра статија за КФМ

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
74.002
http://basketball.org.mk/WBStorage/Files/Bilten_br_2_PLM.pdf
Еве ги официјалните состави на екипите кои годинава ќе настапуваат во првата лига.
Тимовите мислам дека може да земат слободни играчи во секое време.
КК Вардар е единствен без странци во тимот :D

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Дербито ќе се игра во празна сала.....
Дерби без публика богами кај нас нема ни д од дерби.Тоа ќе биде најобична утакмица.Ако се работи за немоќноста да организираат ваков натпревар која е претставена преку банална причина за навреди на национална база тоа никогаш и никаде во светот не предизвикало прекин на утакмица.Ултеување на терен да али за таккво пеење следи и казна(ретко) ама секоја година наоѓаат идиотски причини само да нема публика.Па добро од година во година лигава добива на огромен интерес а они не даваат публика на најголемото кошаркарско дерби моментално во Македонија.Јас искрено освен немоќноста асално да организираат утакмица не гледам друга причина зошто би се забранила публика.Па добро бе што ако има протести од калиброт во Грција коа се живо и диво испозапалија.Нашиве ќе кажат еј не може да има протест ќе нема да може да има протест.Дали од што не може да се покаже заби на полицијата вака преку идиотски причини ја уништуваат на квалитет лигата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
Епа како беше оноа за Работнички викендов, баравте правила пропишани од МКФ, еве ги на дело.:tapp:
Работнички отвара сезона со 3 меча без публика, 2 од нив дерби, Фени и МЗТ.

Море мамата ...

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Епа како беше оноа за Работнички викендов, баравте правила пропишани од МКФ, еве ги на дело.:tapp:
Работнички отвара сезона со 3 меча без публика, 2 од нив дерби, Фени и МЗТ.

Море мамата ...
Тоа е али пак Мзт и Ф.а губат многу повеќе,зошто првото дерби се игра на нивни домашен терен... А тоа премногу значи....

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Работнички - Фени 66:75
Кожув - МЗТ 69:74
Лирија - АБА Струмица 97:86
Торус - Куманово 88-82

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
74.002
На повидок нов плејмејкер во работнички.
За жал репрезентативецот Мираковски ги скина лигаментите на коленото, па скоро сигурно за него сезоната е завршена уште од сега...
Негова замена е Јане Петровски (скоро официјално).
Јане како најголем Аеродромец, сега во дресот на Центарци. Овие трансфери никогаш не сум ги сваќал :D
Сепак мислам дека е далеку од формата, и тешко дека ќе може да го замени разиграниот Мираковски, а со ова скоро и да ги отпишувам од борбата за титула...

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Што има само зборено Јане за МЗТ али ај, нека биде "еден е Јане" :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
74.002
Едно ми е мило да заклчучам, а тоа е дека овие младиве кои се користат во првите 20 минути и кои треба сда преставуваат иднината на кошарката потекнуваат од Вардар.
Горјан Марковски од Торус, а и нивниот центар Крстевски, Стајиќ од Лирија па мислам дека и Гајдаџиев лани се калеше во Вардар :)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Едно ми е мило да заклчучам, а тоа е дека овие младиве кои се користат во првите 20 минути и кои треба сда преставуваат иднината на кошарката потекнуваат од Вардар.
Горјан Марковски од Торус, а и нивниот центар Крстевски, Стајиќ од Лирија па мислам дека и Гајдаџиев лани се калеше во Вардар :)
Горјан Марковски од Работнички дете е ( тренер му беше Нино ), Крстевски, Димчевски се производ на Вардар а исто и Симоновски , Стајиќ е дете на клубот Центар кој потоа се спојува со Вардар ( кој подоцна ради многу врски што има во клубот си замина ) а Гајдаџиев нема играно за Вардар. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
74.002
Горјан Марковски од Работнички дете е ( тренер му беше Нино ), Крстевски, Димчевски се производ на Вардар а исто и Симоновски , Стајиќ е дете на клубот Центар кој потоа се спојува со Вардар ( кој подоцна ради многу врски што има во клубот си замина ) а Гајдаџиев нема играно за Вардар. :)
Ме закопа сега. Сум смешал значи за Горјан :)
А Гајдаџиев по некоја случајност го заменив со Давитков:oops:
Димчевски не го спомнав пошто мислам дека не спомнав пошто мислам дека не спаѓа во тие кои што "треба да играат во првите дваесет минути". Инаку знаев за него дека е од Вардар, и дека пресд некоја година доста солидно играше. За Крстевски, еден другар многу ми има зборувано. Цело време само ми го фалеше...
Е за Симоновски незнаев...:D
Наше дете е Стајиќ немој така :P Нели склучија три клуба договор т.е. се споија како една академија на КК Вардар?
Мислам дека и Плејмејкер беше еден од нив...
Незнам точно, може трескам некои глупости, ама се ми се врти дека Вардар правеа многу добра школа со тоа што споија три школи во една (школи од типот на Водно Санс, Водњаски Лисици и слично:)).
Воиновски изјави дека 6 кошаркари од репрезентацијава биле продукт на вардар:confused:
Кои се тие?
Ете Димчевски, Симоновски, а колку што знам и Војдан и Дамјан играа во Вардар ама незнам од чие школо се...
Кире Николовски не е од Вардар?

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ме закопа сега. Сум смешал значи за Горјан :)
А Гајдаџиев по некоја случајност го заменив со Давитков:oops:
Димчевски не го спомнав пошто мислам дека не спомнав пошто мислам дека не спаѓа во тие кои што "треба да играат во првите дваесет минути". Инаку знаев за него дека е од Вардар, и дека пресд некоја година доста солидно играше. За Крстевски, еден другар многу ми има зборувано. Цело време само ми го фалеше...
Е за Симоновски незнаев...:D
Наше дете е Стајиќ немој така :P Нели склучија три клуба договор т.е. се споија како една академија на КК Вардар?
Мислам дека и Плејмејкер беше еден од нив...
Незнам точно, може трескам некои глупости, ама се ми се врти дека Вардар правеа многу добра школа со тоа што споија три школи во една (школи од типот на Водно Санс, Водњаски Лисици и слично:)).
Воиновски изјави дека 6 кошаркари од репрезентацијава биле продукт на вардар:confused:
Кои се тие?
Ете Димчевски, Симоновски, а колку што знам и Војдан и Дамјан играа во Вардар ама незнам од чие школо се...
Вака сегa, јас отприлика знам за Вардар затоа што тренирав таму до пред 2 - 3 години, а пред да се споиме со Вардар клубот ни се викаше Центар ( маалко клубче, иако од тука потекнува Соколов ).
За Стајиќ, 100% е дете на Центар затоа што знам некад го зимаа и за нaша генерација да игра, колку да го осети филингот со постари да игра. :D
2008 мислам дека се споивме со Вардар, Стајиќ тренираше до 2010 и потоа отиде во некој друг клуб, не знаев каде се дур не го видов неделата дека е во Лирија. А тоа дека за со други клубови дека се споиле не сум баш сигурен, како што знам Водно Санс се спои со некои маалску клубчиња, а Вардар само со Центар.
Давитков моментално е во Вардар ( мрцина одвај се движи ) инаку потекнува од Работнички.
Кирца потекнува од МЗТ, уште на 16-17 години играше прва лига, па потоа кога беше 3та или 4та средно замина за Америка, па се врати и потпиша за Вардар каде што стана ЗВЕРОТИНА !
За играчите што ги набројал Воиновски се, Димчевски, Симоновски, Крстевски, Диковски ( за младинска Реп.), Лазе ( млад. Реп. ) и Ѓуровски исто младинска Репрезентација. Овие помладиве не ни знам зошто ги набројал кога Диковски го собраа од Работнички, Лазар од Кочани, Ѓуровски од Гостивар и играа само по 2 години. E сега ако мисли дека он ги направил играчишта ( а не се ништо посебно, освен уфурани момци ) тоа е друга работа. :)
Повторно ќе напоменам дека моментално Вардар ги имаат двајцата најдобри млади играчи, Дејан Лазаревски и Предраг Пајич. Тој Горјан може вода да им носи на двајцава а поготово на Дејан ( детето е зверотина, колку е само моќен према другите од негова генерација ).
Едит: Сега кога спомна Нено_Скопје ми текна дека Кирца тренираше во Плејмејкер па отиде во МЗТ, моја грешка. Видиш сега ми текна и дека на камп сме биле заедно. :icon_mrgr:
П.С. На Кичо се да му е*ам имам јадено ќотек од него ко мал, по уфуран човек АМИН.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Кои се тие?
Добро си разбрал.Војдан и Дамјан дојдоа од КК Вардар (како продукт на нивната школа) во тогашниот проект за перење пари - таканаречен КК Амак СП.Тогаш во Амак играа заедно со Дарко Соколов и Џарид Фрај (сега во Фени),Ефтим Богоев, Ангел Тасевски (мислам дека е во Вардар сега или Кожув) ,Дејан Вегов (Кожув) итн.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Добро си разбрал.Војдан и Дамјан дојдоа од КК Вардар (како продукт на нивната школа) во тогашниот проект за перење пари - таканаречен КК Амак СП.Тогаш во Амак играа заедно со Дарко Соколов и Џарид Фрај (сега во Фени),Ефтим Богоев, Ангел Тасевски (мислам дека е во Вардар сега или Кожув) ,Дејан Вегов (Кожув) итн.
Колку што ме држи паметот Даре нема играно во Амак :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom