Реставрација : Mercedes Benz w123 240D

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Aко купам 115-ка некогаш, можно е да напрам некој сличен чешит со него... мада low rider не ми се бендисва, особено не за Македонските улици. (патем, погледни го тој на сликата добро, седиштата се идентични како во мојот :) -> некој правел добри модификации)

Danke... тоа е и целта :) Со лајсните надвор ќе го добие комплетно изгледот.

Патем, се решив за електронска антена која што ја сокрив под тапацирот на таванот (некаде под левата сенка иди, кабелот за антената оди заедно со кабелот за сијаличката) вчера го тестирав радиото, се зачудив колку подобро фаќа споредено со обична. Сите што ќе ставате антени наредно, препорачувам само таква (ја купив 150 денари). А за да не го сменам радиото (останува оригиналното, Grunding само радио без лента :)) ќе поставам FM модулатор со USB/SD читач (и решен проблемот за музика). Е сега има мал проблем, пепељарата е одма до менувачот и треба цело време да стои отворена за да работи (модулаторот е нешто поголем од упаљачот), па најдов и за тоа чаре... модулаторот ќе го поставам во преградата на маската (мора прво да се постави подлога од упаљач за да можи да се уклучува), посекако таа засега стои празна, а невервам дека освен сообраќајната ќе стои нешто повеќе во неа.
Што не ставиш едно вакво pb_7aqk1195720812.jpg
и вакви додатоци
images.jpg images.jpg
Имаш на него радио,dvd,cd,usb,sd card и си го решил проблемот.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Баш така :)
Макр шо тоа радио т.е. оригиналниот Becker Mexico e od 60-тите и на Џиш не би му одговарало баш...
Ама ова е како измислено за мојот 1300 , Period correct :)

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Баш така :)
Макр шо тоа радио т.е. оригиналниот Becker Mexico e od 60-тите и на Џиш не би му одговарало баш...
Ама ова е како измислено за мојот 1300 , Period correct :)
Е да слични такви се вградуваа во тристачите

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да најдам некој сличен ретро изглед (како тоа бекерот) би го сменил... дотогаш, ќе стои оригиналното Grunding со AM/FM механички мемории :)

Инаку DVD во седиштата не се по мој вкус... имам размислувано на темата, колата ми е да ме вози од точка А до точка Б. Наместо да инвестирам во такви тракатанци, имам намера да купам уште една “крнтија“ 115-ка (една генерација постара од мојот, ми се чини дека некаде погоре имаше еден зелен со бел покрив)... па да имам 2 :)

А да, сервисот го средив денес,и го монтирав радиото... се осеќа далеку подобрена работа на менувачот, а гуртните на рачната не беа никогаш сменети (баш како што и претпоставував)... Излезе дека ем се истрошени на 0, ем на десната страна едната беше скршена (како работеше рачната, појма неам, држеше малку). Сега е 100% фит, утре да ми го преведи татко ми, па да видиме дали ќе го носам на регистрација, или прво ќе го докомплетирам (лајсни) па потоа регистрација... битно механички немам никаков проблем за средување, ми останува евентуално некогаш на пролет да му го монтирам сервото од белиот...

Кога сме кај белиот, имам намера да го растурам, нешто да оставам за да не ми притреба а шасијата ќе ја фрлам в отпад.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Dzish, да не си фан на серијата "Bored to Death", случајно?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вреди, вреди, добра серија. Ја има на piratebay. Инаку еден од главните ликови вози Мерцедес ко твојот (дури и бојата е иста)
Ќе ја скинам па да видам шо чудо е...

Инаку, главниот лик вози S класа, или популарно W116 моделот. Генерациски гледано овие мерцедеси ем се постари од мојот, ем се повисока класа. Мојот спаѓа во Е класата.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Во право си; не се загледав до толку - ми делуваше малку различно, но мислев дека разликата е во фаровите заради американските стандарди или така нешто... Сепак, добра серија :)

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Ја прочитав цела тема, пошо ме интересираше шо точно има праено Џиш, ја го следев на фејсбук криво лево. И цело време го глеам овој фраеров ctrkantia не сконтав шо му е уствари филмот? Да се пофали дека има пари за нова кола или му е криво шо некој ќе биде пошема од него со кола произведена пред да се роди татко му?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тогаш нешто вакво повеќе би одговарало
Oва е идеално... ама 1350 евра за радио? Шо е претерано, претерано е :)

му е криво шо некој ќе биде пошема од него со кола произведена пред да се роди татко му?
Шема... не би рекол. За шема се купува Toyоta MR, некое BMW купе, можеби Мерцедес CLK... ама шема со стара кола :unsure:...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Oва е идеално... ама 1350 евра за радио? Шо е претерано, претерано е :)

Шема... не би рекол. За шема се купува Toyоta MR, некое BMW купе, можеби Мерцедес CLK... ама шема со стара кола :unsure:...
Пак е шема/фенси како сакаш наречи го, мене ептен ми праи мерак така кога ќе видам некој шо вложил труд во кола што за 95% од луѓето е “крнтија“ и коа ќе пројде покрај некој од тие фаци а меѓувремено изгледа како да искочила од фабрика, го имаш моментот на ијаааа :)

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ја прочитав цела тема, пошо ме интересираше шо точно има праено Џиш, ја го следев на фејсбук криво лево. И цело време го глеам овој фраеров ctrkantia не сконтав шо му е уствари филмот? Да се пофали дека има пари за нова кола или му е криво шо некој ќе биде пошема од него со кола произведена пред да се роди татко му?
Citroen xantia 1995 vs Mercedes123
Bmw 530d 2006 vs Mercedes 123
Паркирани на едно место кое ќе биде поголема шема и кое ќе добие поголемо ииииииијаааааааааа?
Многу понова кола ја имам искршено и фрлено во отпад.Да ми е криво некој да купи нова кола па да се натпреварувам со него(јас да купам понова и поубава кола)да,ама за канта да ми е криво(ни под разно)
Кога татко ми е роден?Можеби е роден кога дедоти бил во план. индекс1.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom