заклучете ја темава оти ќе има крвопролевање ...
Хел НОУ!!!
Првин ми стигна порака во инбокс да ја заклучам темава, демек завршил ивентот, ово-оно.
И почнав да читам, и почнав да си мислам сеа коа ќе напишам
И дојде шумарот и ги отера сите кај што не треба!
Потоа почна да станува интересно. Сеа идам да праам пуканки и да фаќам сеир и понатаму
Што сакав да кажам јас...
Јас не бев на овој ГХ. Размислував на темата идење, ама не знам зошто се пишманив.
Е сеа според прочитаното да пишам и јас два три збора како мудриот старец од кунг фу филмот со оној, таму, што вежбаше...
ГХ колку што знам го организираат Урбан Денс. Тоа е дружба помеѓу техно, транс, хаус и рап диџеи. Имаа порано обиди за вметнување на рок и метал, ама сепак не е тоа за ваков настан.
Инаку за вие што викате дека метал бенд се спрема за 5 минути... не сте биле на свирка кај што настапувале Siniac мнооогу опасен метал бенд од Скопје кој за жал веќе не постои. Значи на дешафка у парк кај што сите се месте за 15-25 минути момциве се местеа
45 (четириесет и пет) минути за да свират некои 15 минути. Затоа најверојатно се избацени рок бендовите од тука.
За сите вие што викате драм ен бејс, дапстеп и слични, каде бевте пред 3 години кога dnb сцената во Скопје пропадна поради слаба посетеност на 2-3 мошне битни ивенти?
Сега било модерно, па модерно е. Ако ви се иде, идете у Штип на RUN фестивал. Јас бев два пати, овојпат за жал нема да можам да одам, ама таму имате ТоБ dnb провод.
Ах и за малку ќе го прескокнев Кирил (некои сметаат дека бил најбољи ди-џеј). Кирил е тиња ди-џеј, без бендот е многу тапа. На крај ќе ги пушти неговите 2-3 големи хитови и ќе си отиде.
И да не го заборавам Славе (некои сметаат дека бил најбољи ди-џеј, а богами и мене многу ми праи мерак) Славе е ТоБ, ама ако му се даде време, да почне да вози со dnb или рап хитови и да пресече со Јонче Христовски на времето или со Гоце Арнаудов во поново време. Таков сет, сепак не влага во форматите на Greatest Hits журка.
И без хејт ќе ве молам. Сакам убава атмосфера на подфорумот Ноќен живот, лав, пис, хепинес и сл.