- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
360-390 K 100% се , не претерувајте ве молам, и за тие 500 астрономски бројки што спомнувате не знам како си се лажите себеси.
природен прираст...Абе, вие само се раѓате изгледа! Умрени имате? Кај нас, Македонците, имаме родени, ама имаме и умрени во меѓувреме. Еве на пример во мојата фамилија* сме повеќе луѓе. Од минатиот попис имаме плус 7 внуци, ама и 5 луѓе ни умреа. Не се рачуна ако минатиот попис сте биле 25% (бројката од 25% за мене е дискутабилна) овој пат сте 30%, не може да пораснете 5% за 10 години, нема логика.
П.С. 400. 000 Албанци нема! Јас ти гарантирам дека во општина Делогожди, Струга, 50% луѓето се во странство, што во превод значи ќе се попишат во друга држава.
да. Ама со ова здравствениве...сега ми кажуваа не ги попишале оти требало да имаат лк или пасош...здравствена не им признале. Не знам, изгледа премногу се неускладени некои инструкции кои попишувачите ги имаат добиено.Или чек бе, мислам дека се попишуваат ама се штиклираат во графата дека се отсутни во друго место во РМ и дека се попишани без документ.
Тоа е грешка на попишувачите. Очигледно не биле доволно добро обучени или не посетувале инструктажи.да. Ама со ова здравствениве...сега ми кажуваа не ги попишале оти требало да имаат лк или пасош...здравствена не им признале. Не знам, изгледа премногу се неускладени некои инструкции кои попишувачите ги имаат добиено.
Првиот болд.Како не е можно?Еве на овај начин.Еве село Мојанце (измеѓу Арачиново и Липковски регион).Абе, вие само се раѓате изгледа! Умрени имате? Кај нас, Македонците, имаме родени, ама имаме и умрени во меѓувреме. Еве на пример во мојата фамилија* сме повеќе луѓе. Од минатиот попис имаме плус 7 внуци, ама и 5 луѓе ни умреа. Не се рачуна ако минатиот попис сте биле 25% (бројката од 25% за мене е дискутабилна) овој пат сте 30%, не може да пораснете 5% за 10 години, нема логика.
П.С. 400. 000 Албанци нема! Јас ти гарантирам дека во општина Делогожди, Струга, 50% луѓето се во странство, што во превод значи ќе се попишат во друга држава.
јас со се штали не изброив 30, епа Македонче, чорба..2002 цензус : 2325 жители.Ама ако ја видиш сликата ќе изброиш максимум 30 куќи.2325 / 30 = 77,5 жители по куќа.
А доле на подрум,не си броел море хеј ..Првиот болд.Како не е можно?Еве на овај начин.Еве село Мојанце (измеѓу Арачиново и Липковски регион).
2002 цензус : 2325 жители.Ама ако ја видиш сликата ќе изброиш максимум 30 куќи.2325 / 30 = 77,5 жители по куќа.
http://maps.google.com/?ll=42.046472,21.571956&spn=0.013273,0.01929&t=h&z=16&vpsrc=6
2 болд:Точно , поголем дел од куќите така стојат празни за ако некогаш се вратат иселениците од странство.
Грешката барајте ја кај своите со завршен факултет кои попишуваа тоа време.Првиот болд.Како не е можно?Еве на овај начин.Еве село Мојанце (измеѓу Арачиново и Липковски регион).
2002 цензус : 2325 жители.Ама ако ја видиш сликата ќе изброиш максимум 30 куќи.2325 / 30 = 77,5 жители по куќа.
http://maps.google.com/?ll=42.046472,21.571956&spn=0.013273,0.01929&t=h&z=16&vpsrc=6
Колку е тој поголем дел според тебе.2 болд:Точно , поголем дел од куќите така стојат празни за ако некогаш се вратат иселениците од странство.
1.Не се секирај ,грешката секогаш е кај нас !Грешката барајте ја кај своите со завршен факултет кои попишуваа тоа време.
Грешка е бидејќи за Орланци напишале дека има 800 жители. А селото има над 200 куќи.
А за Мојанци 2300 со 30 куќи.
За Грушино со 250 куќи , напишале дека има 1.100 жители.
Општина Арачиново е комплексна прича , едно од најконзервативните средини воопшто , собрани се од сите околни села , од Брест , Малино и многу други Карадачки села , Липковски села , селото прераснало многу брзо.
Кажано поеднонставно ги помешале каблите во пописот од 2002 , но не може никој да рече дека општина Арачиново нема 11.000 жители.
Јасно е дека Орланци е помешано со Мојанци. А изгледа и дека селани кои живеат во едно село , запишани се дека живеат во друго соседно село.
Во Арачиново врие од деца, има 2000 основци
Според пописот од 2002-ра , Општина Арачиново има 11.594 жители , 2.264 домаќинства и 2.442 куќи (живеалишта).
11.594/2442 = 4.74 члена по куќа (извињавам ти се).
Колку е тој поголем дел според тебе.
Епа грешка е , 2300 жители е 20% од општинското население. Да беше како што викаш ти , 2300/30 , тогаш тоа ќе влијаеше и на просекот на општината , немаше Општина Арачиново да има просек од 4.7 члена по куќа , туку 12.1.Не се секирај ,грешката секогаш е кај нас !
2.Не мешај Арачиново со Мојанце ,за бројот на членови по куќа.
3.30-40 %.
Се бројат само доселените!А раселените од Арачиново каде ќе се бројат?
а бе се слагам дека има 500,000 и јас така мислам не еважно сеа кој како се населил дали после војната во косово дојдоа тука но сеа тие се реалност.......и со другото се согласум дека има над 100,000 во странство е сеа кој планира да се врати кој не тоа еу го реши со тоа што тој шо е надвор повеке од 12 месеци.....толку сеа нема да се попишува туку ке се попиши таму каде што е...и да бидме начисто со тоа не му се зема државјанството........може некоаш ке се врати.......и со тие фамозни 20%......бидете реални секако албаницте се 20 ако не биле предтоа сеа сигурно се дали киро ние ке го обвинуваме со давање на 140,000 државјанства.....мање битно е сеа....наша грешка......кој не прошетал не знае шо се слулчува во прилепските и велечките села....празните села вашите ги населуват..........гола реалност да не се лажеме......финатата е дали сме за соживот.....Епа грешка е , 2300 жители е 20% од општинското население. Да беше како што викаш ти , 2300/30 , тогаш тоа ќе влијаеше и на просекот на општината , немаше Општина Арачиново да има просек од 4.7 члена по куќа , туку 12.
30% печалбари може да бидат во Кичевско , Струшко , Гостиварско ... (и тоа по селата).
Но има делови каде има помала миграција.
Јас се изјаснив погоре , реков дека од 550.000 албанци , 150.000 можеби се во странство (27%).
Но и со ова албанците се над 20%.