М
Мартин`
Гостин
Истиот што во секој момент може да биде сменет доколку не работи како што треба ..хаха, види ти види напалм бомби. Изгледа брзо заборави кој моментално е министер за одбрана на ова држава.
Истиот што во секој момент може да биде сменет доколку не работи како што треба ..хаха, види ти види напалм бомби. Изгледа брзо заборави кој моментално е министер за одбрана на ова држава.
Знаев дека министерот за одбрана има некоја клучна улога во одлучувањето во армијата...хаха, види ти види напалм бомби. Изгледа брзо заборави кој моментално е министер за одбрана на ова држава.
Пописов од 2011 е прв попис по европски стандарди.Сега нема попишување на Амди од Аљаска кој живее таму преку 10 год.Збеснавте од паника затоа ги правите сите саботажи.1981- 19.7%
1994 - 22.7%
2002 - 25.1%
Нека ни објасни овој патриотот , од кај сега албанците 16% ?
Во 1948-ма имаше 17% албанци.
Еве по не знам кој пат кажувам јас бев сам едниот беше Албанец и пак ги запишаа и тие што не беа дома.знаете кога мора сите да се дома....кога се оди во македонско семејство.......а едниоиот од попишувачите е етнички албанец и е попаметен од тој мутлакот до него и го има убедено дека треба лично да се попишат инаку нема...колку се некои неписмени за жал..........
Солид , јас одамна велам , со или без тие од „Аласка„ албанците ќе бидат над 20%.Пописов од 2011 е прв попис по европски стандарди.Сега нема попишување на Амди од Аљаска кој живее таму преку 10 год.Збеснавте од паника затоа ги правите сите саботажи.
Па така се прави држава со сите салтанати, а не со демократија и преговарање. Кој вика дека со мирно се решава проблем, поготово етнички, лажи корни... Будали се евреите, како што спомна, или пак Турциве што мајче им ебаваат на Курдите, ги гранатираат, колат, бесат... А ние овде дрндупки ќе си играме, рамковни, мајски, октомвриски договори ќе си правиме.Тоа е точно бе брат ама како да бидеш лош кога не можеш наместо да инвистираме во одбрана (кога гледаме дека не нејкат во нато) , наместо да купуваме колку толку оружје да ја опремиме авиацијата и да си го поседуваме небото и од време на време да фрламе по некоја напалм бомб у тоа тромеѓето горе над тетово и да се правиме дека им се испуштило на пилотите(као што им прават евреите на палестинците и благодарение на тоа овие не смеат да им писнат не права да им барат) ние си градиме споменици, си градиме плоштади ,објекти и така натаму за да бидеш лош треба да имаш со што да бидеш лош ...и да видеш каква држава ќе имаме тогаш абе не јазик море ќе нема да смеат да побараат клозет да им се напраи у нивното село таму нека седат и нека живеат позади тоа високите огради и кој ги ебе ! позз до тебе да си ми жив !
--- надополнето: Oct 9, 2011 3:59 PM ---
Абе момче тоа лепи од к-15 ли го научи коа му викаше цацко на тој албанецот '' a ти бе лепи шо ?'' па тоа е поим за вас бе не за нас а нормално дека ќе биде ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА нема да биде да живее таџикистан
како го разбирате болдот? јас повеќе никако, се изгубив во изјавите и толкувањата на пописните официјални лица.Првиот човек на државната пописна комисија повтори дека ќе се попишуваат само македонски државјани со валидни лични документи, а не фотокопии, дека за отсутен сопруг или сопруга, податоци може да даде сопругот, односно сопругата, како и за децата, но не и за оние деца коишто стапиле во брак. Слично како и експертите од Еуростат, и Гиевска повтори.
“Ќе се попишуваат само лица коишто живееле во Македонија најмалку 12 месеци континуирано пред денот на започнување на пописот“, додаде Гиевска.
Tие и сами не се разбираат, па сакаат попишувачит да ги разберат. Претседателот си толкува на еден начин, потпретседателот на друг и ситуацијата останува да се решава од страна на попишувачите односно според нивно лично видување. Како они ќе попишат, така ќе биде.нешто дефинитивно не се усогласени...или изјавите не се конкретни
како го разбирате болдот? јас повеќе никако, се изгубив во изјавите и толкувањата на пописните официјални лица.
Не може со копија да се попише, нема логика. Што ако заминале у странство си ги ископирале документите и заминале.Друго што ме интересира се копиите...од една страна е ок да не се земат предвид, но во некои случаи едноставно се нема оригинал документ (изгубени документи, уништени на било кој начин, децата колку што знам во основно им се документите а немаат лична карта, некои од нив ниту пасош). Мислам дека дал еден или друг етнос, вака ќе се изгубат доста народ.
Абе, вие само се раѓате изгледа! Умрени имате? Кај нас, Македонците, имаме родени, ама имаме и умрени во меѓувреме. Еве на пример во мојата фамилија* сме повеќе луѓе. Од минатиот попис имаме плус 7 внуци, ама и 5 луѓе ни умреа. Не се рачуна ако минатиот попис сте биле 25% (бројката од 25% за мене е дискутабилна) овој пат сте 30%, не може да пораснете 5% за 10 години, нема логика.Солид , јас одамна велам , со или без тие од „Аласка„ албанците ќе бидат над 20%.
Ајде малку логика.
Во 2002-ра албанци имаше 509.000.
Во 2011 албанци би требало да има 550.000. (многу еднонставно се доаѓа до оваа бројка , природен прираст од 2002 до денес).
Ако велиме дека во овие 550.000 се вклучени и печалбарите , тогаш треба да ги исклучиме тие.
Според мое мислење (немам информации) во странство има не повеќе од 150.000 албанци.
Моментално во Македонија би требало да има 400.000 албанци.
Што ако пак не се заминати странство...Не може со копија да се попише, нема логика. Што ако заминале у странство си ги ископирале документите и заминале.
Ај нека замине у Австрија со копија од пасош, не може.
Нема веза тој документ за попишување на куќата, таа ќе ти ја попишат и без тој документ. Тие куќи кои што се оспособени како живеалишта (да имаат кров, затворени врати и прозорци) се попишуваат без разлика дали некој живее во неа или не.И тоа со документ за имот зезаат. Некои се во процедура, некои не им се расчистени сметките, јас немам ваков документ. Ако не сакаат без имотен, нека не ја попишуваат куќата.
За ова искрено, не знам најверојатно ако попишувачите на терен се соочат со ваков проблем ги известуваат државните инструктори.Што ако пак не се заминати странство...
без разлика, освен пасош (кој ајде, некако и да разберам оти лицето излегло вон граници на Македонија, иако во крајна рака не прави разлика, лицето кое е пример над година странство ќе го попишат со лк, оригинал), за копија од лк (или здр. книшка) мислам дека би требало да важи оти ако лицето е вон домот негде низ Македонија на 2-3 недели и повеќе (со себе ги носи сиве овие документи и лк и книшка...) па ако таму кај што е отиден не го попишат, овде не го попишат ради копиите...нема да се попише воопшто. Мислам, регуларно постојат разни случаи или нерасчистени документи на терен, за кои случаи би требало да важат и копии од лк, извод од родени или здр. книшка.
Има и родени и умрени.Абе, вие само се раѓате изгледа! Умрени имате? Кај нас, Македонците, имаме родени, ама имаме и умрени во меѓувреме. Еве на пример во мојата фамилија* сме повеќе луѓе. Од минатиот попис имаме плус 7 внуци, ама и 5 луѓе ни умреа. Не се рачуна ако минатиот попис сте биле 25% (бројката од 25% за мене е дискутабилна) овој пат сте 30%, не може да пораснете 5% за 10 години, нема логика.
П.С. 400. 000 Албанци нема! Јас ти гарантирам дека во општина Делогожди, Струга, 50% луѓето се во странство, што во превод значи ќе се попишат во друга држава.