ај по пп ми кажи како да видам што картица е ..Немаш инсталирано драјвери, и види го модело на картицата, не е Реалтек..
Незнам зошто по ПП.. Пробај со еверест, ако не отвори компјутерот и види внатреај по пп ми кажи како да видам што картица е ..
првиот е подобар затоа што има доста појака графичка, вториот има подобар процесор ама има доста слаба графичка.Во план ми е да земам нов компјутер, па сакам да чујам (видам ) ваше мислење. Се мислам помеѓу овие два модела овој и oвој, па ме интересира кој е подобар и поисплатлив во однос цена - перформанси, и исто така ме интересира дали има некој купувано од АМЦ и искуства од истото.
Фала.
П.С. Се надевам дека мислењево е напишано во права тема
Да беше тоа K верзија на 2500 ај, али вака не се исплати, а GTS450 ја тепа GT520 на велико, така да јасен е изборот.првиот е подобар затоа што има доста појака графичка, вториот има подобар процесор ама има доста слаба графичка.
иначе лично јас имам од АМЦ 2 компјутера, едниот стар 7 години другиот 7 месеци и сум задоволен затоа што на стариот немам ништо сменето освен двд режач...
па да јас на тоа мислев ГТ 520 e многу послаба од ГТС 450Да беше тоа K верзија на 2500 ај, али вака не се исплати, а GTS450 ја тепа GT520 на велико, така да јасен е изборот.
И уште нешто што ме нервира кај АМЦ, никогаш не пишуваат за кој модел на матична, хард диск, рам (и конфигурација на рамот) и напојување се работи
Фала на одговорот. Значи првиот е подобар. Ти лично имаш ли некое лошо искуство? Да бидам искрен и јас имам слушано некои негативни работи за АМЦ, но исто така имам и позитивни. И ако не дај предложи некоја друга фирма со попристапни цени.Првиот. А за од АМЦ искуства, па ако го прочешлаш подфорумов 90% ќе видиш дека имале лошо искуство, затоа и никој овдека нема да ти препорача од АМЦ да купиш. Последниве години се стварно тиња.
Фала ти и на тебе на одговорот, и ако не ти е тешко кажи дали вреди ПЦ-то за тие парипрвиот е подобар затоа што има доста појака графичка, вториот има подобар процесор ама има доста слаба графичка.
иначе лично јас имам од АМЦ 2 компјутера, едниот стар 7 години другиот 7 месеци и сум задоволен затоа што на стариот немам ништо сменето освен двд режач...
Се тоа е во ред, и јас би сакал конфигурација по своја желба, но работата е што планирам да земам на рати, а плус и други работи ке земам така да ...Немам искуство со делови, само со услугата, еднаш барав еден дел кај нив у продавница и освен еден дечко никој не те ферма, у превод услуга скоро на нула. А за деловите/сервисот, кажав веќе.
Што се однесува до други фирми, можам да ти склопам компјутер во граници на бучет од Анхоч/СЕТ ако сакаш, воопшто не би ти препорачал да зимаш готови конфигурации.
па вреди за тие пари, имаш процесор од новата генерација, добра графичка...........Фала на одговорот. Значи првиот е подобар. Ти лично имаш ли некое лошо искуство? Да бидам искрен и јас имам слушано некои негативни работи за АМЦ, но исто така имам и позитивни. И ако не дај предложи некоја друга фирма со попристапни цени.
Фала ти и на тебе на одговорот, и ако не ти е тешко кажи дали вреди ПЦ-то за тие пари
така е во Анхоч цените се повисоки, истиве овие делови да ги земеш од Анхоч ке те фатиСе тоа е во ред, и јас би сакал конфигурација по своја желба, но работата е што планирам да земам на рати, а плус и други работи ке земам така да ...
А и имам гледано во Анхоч и мислам дека цените се доста посолени.