Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Џабе, ќе треба да мењаваш платформа, ич не го бива процесорот. А напојувањето што марка е?

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
Дечки планирам да купам нов монитор во наредните денови, а нова конфигурација после некое време, сакам да прашам дали HD монитор од 22" (кој има VGA влез) ќе функционира на интегрирана графичка ? Благодарам.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ќе функционира ако имаш на матичната VGA излез, и ако графичката поддржува (претпоставувам, бидејќи викаш 22 инчен HD) Full HD резолуција, што не би требало да претставува проблем и за нешто постарите серии на интегрирани графички.

И ако веќе не си купил монитор, земи Benq G2222HDL од Анхоч за 6500 ден., овој има и DVI порта и има еден од посолидните TN панели што можат да се најдат на нашиот пазар.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
D-sub и VGA не се баш исти, D-sub се однесува на повеќе конекции со таков дизајн еве да го наречам, мислам дека D-sub DE9 се викаше VGA конекторот.
А што се однесува до мониторите, па штознам според мене се ептен слични, нити едниот нити другиот дизајн ми се свиѓаат, (башка glossy рамка :unsure:) панелите би требало да се слични да не речам исти, и двата имаат LED backlight (доста небитно кај ТН панели, само има намалена потрошувачка и појако осветлување, да не речам маркетиншки трик е ова кај лоу енд мониторите)... според мене со кој и да идеш нема згрешиш добри буџет варијанти се и двата монитора. :)

Само ако ти се слаби очите/имаш проблеми незнам колку би ти пријало 1080p на 21.5 инчен монитор.

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
Мене ми е битно да работи мониторот на моменталната конфигурација, не мора да е на највисока резолуција 1080p, ќе ја наместам на најсоодветна (ако сакаш да кажеш дека ќе се ситни буквите, иконките и.т..н. на таа резолуција).

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
дали неко може да ми каже или да ми даде некој клип како да поставам втор харддиск во компјутер бидејки немам баш многу време да барам по нет :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
дали неко може да ми каже или да ми даде некој клип како да поставам втор харддиск во компјутер бидејки немам баш многу време да барам по нет :)

Инаку можеш да ставиш уште 1 или 2 штрафови од другата страна

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Инаку можеш да ставиш уште 1 или 2 штрафови од другата страна
добро ама мене повеке ме интересираше за тоа кој да биде главен а кој роб хард како се подесува тоа ама како што разгледав едниот треба да има џампер а другиот не :)
е сеа иам уште едно прашање првиот хард ми е ide а вториов е сата . на матичната има приклучок за сата па ме интересира дали ке може да се користат двата истовремено (тој иде како мастер , а сата како слејв)?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па не кажа за каков хард диск станува збор :D
И можат да работат дисковите истовремено ,,тоа што го имаша сега ако е IDE a новото што ќе инсталираш е сата.SATA тогаш не треба ништо да чепкаш само стави го и ќе биде ок.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.040
Поени од реакции
2.130
браќа..после форматирањето на стар компјутер немам глас на компјутерот..што проблем ке биде...картицата е Реалтек.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
браќа..после форматирањето на стар компјутер немам глас на компјутерот..што проблем ке биде...картицата е Реалтек.
Немаш инсталирано драјвери, и види го модело на картицата, не е Реалтек.. :)

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Во план ми е да земам нов компјутер, па сакам да чујам (видам :) ) ваше мислење. Се мислам помеѓу овие два модела овој и oвој, па ме интересира кој е подобар и поисплатлив во однос цена - перформанси, и исто така ме интересира дали има некој купувано од АМЦ и искуства од истото.

Фала.

П.С. Се надевам дека мислењево е напишано во права тема

Kajgana Shop

На врв Bottom