Pozdrav do site. Dali nekoj mozit da mi kazit kako trebit da se napischit tocka-klauzula vo kupo prodazen dogovor za zemjischte za da se obvrzit prodavacot na toa parce zemja. Imeno se rabotit za formirajne na gradezna parcela markica,mojata gradezna parcela e 500m2
no po urbanisticki plan nacrtana e taka schto trebit da dokupam mesto od komschijata vkupno 24m2 od koj drugiot komschija mu ukral ili bespravno zavladal 6m2. Ovie 24m2 schto trebit da gi dokupam se del od pristapen pat sopstvenikot se soglasvit da mi gi prodajt za formirajne na mojata gradezna markica no me obvrzuvat da ne go ogradvam se dodeka ne se puschti noviot pat.Praschajne kako jas mozam da go obvrzam prodavacot deka posle otvarajne na predvideniot pat ke mozam da gi zagradam i ovie 24m2 bes problem, kako schto veke rekov drugiot komschija veke zavzel 6m2. Odnapred blagodaram.
--- надополнето: Oct 1, 2011 9:14 AM ---
no po urbanisticki plan nacrtana e taka schto trebit da dokupam mesto od komschijata vkupno 24m2 od koj drugiot komschija mu ukral ili bespravno zavladal 6m2. Ovie 24m2 schto trebit da gi dokupam se del od pristapen pat sopstvenikot se soglasvit da mi gi prodajt za formirajne na mojata gradezna markica no me obvrzuvat da ne go ogradvam se dodeka ne se puschti noviot pat.Praschajne kako jas mozam da go obvrzam prodavacot deka posle otvarajne na predvideniot pat ke mozam da gi zagradam i ovie 24m2 bes problem, kako schto veke rekov drugiot komschija veke zavzel 6m2. Odnapred blagodaram.
--- надополнето: Oct 1, 2011 9:14 AM ---
Blagodaram za odgovorot. Opschtinata borcit miljoni pa da se nadevam deka vnukot ke dobiet pari, vo slucaj jas da borcam ili privatno lice izvrschitelot ke dojdit da mi odzemat imot kola,televizor,zeja i dr,ako veke e takov zakonot zoschto izvrschitelot ne postapuvat isto taka i so Opschtinata. Moite pari se malu no moj priatel trebit da dobiet preku 80.000.00Многу од општините во Македонија работат со блокирани сметки. Имаат огромни долгови, но тоа не значи дека нема да си наплатиш. Извршителот пратил налог за извршување до НБРМ, и тој е ставен на редослед. Значи ќе се расчистат долговите на доверителите пред тебе што се, после ќе дојде твојот на ред. Бидејќи општината не може да оди во стечај, кога тогаш парите ќе ти бидат наплатени.