Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Jas bi rekol deka mozhebi testiraat neoficijalni paketi.
Telekomot e gigant, nego ne go plashat kabeldziive, dokolku telekomot saka mozhe da gi sramni so zemja, realno ne gi ni rachunaat za nekoja seriozna konkurencija - zatoa telekomot si tera stabilno, sigurno i ne dozvoluva sitni distrakcii da mu ja smenat nasokata na funkcioniranje.

PS: Da ne go zaboravime momentot koj od kogo kupuva ip transit, telekomot funkcionira i na drugi nivoa.
T-Home е најмоќен но има голем број што ги исклучија.Еве сите избегаа од Т Мобиле на Вип и почна да им опаѓа обртниот капитал.Не велам дека ќе пропаднат ама ТМобиле се откажуваат голем број,фискна и АДСЛ исто така што значи финансиски ќе ги погоди колку толку.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.036
Поени од реакции
5.936
T-Home е најмоќен но има голем број што ги исклучија.Еве сите избегаа од Т Мобиле на Вип и почна да им опаѓа обртниот капитал.Не велам дека ќе пропаднат ама ТМобиле се откажуваат голем број,фискна и АДСЛ исто така што значи финансиски ќе ги погоди колку толку.
Pozadi T Mobile stoi Deutche Telekom no pozadi VIP stoi gigantot Vodafone koj e mnogu pomoken od Deutche Telekom.Samo za informacija Vodafone preku lokalnite mobilni operatori e vlezen vo nad 100 drzavi vo svetot sto e dovolen fakt za kakov gigant se raboti.Politikata na Vodafone e da se osvoi celiot svet jadejki gi site pomali od nego preku najniskite ceni na uslugi vo odnos na konkurencijata.Zatoa i tolku mnogu korisnici od T Mobile se prefrlija na VIP a retko koj sto bil na VIP se prefrlil na T Mobile.Bidejki postojano raste brojot na korisnici na VIP a opaga na T Mobile ke dojde i toj den koga T Mobile ke ima onolku pretplatnici kolku sto VIP imase na pocetok poradi nenormalnata pazarna politika sto ja vodat a za koja kazav pogore.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не ми е јасно следново имам пакет од 30 гига а подоцна го зголемија на 60 гига.Сега моментално имам напревено 35 гига брзината ми е тапа,а минатиот месец имав 95 гига направено ми леташе нет немав проблем со ништо
http://www.speedtest.net/result/1502929644.png

Член од
2 септември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
0
Pingot ne e stabilen posebno na krajot od mesecot no sakam dr da kazam ne znam sto gi kosta tolku mnogu da pustaat bar 1 paket so neogranicen internet eve jas go imam najgolemiot so 250 gb megutoa i toj mi e malku znaci sakam da kazam koj saka neogranicen ke si plati 2000 i fazla i ke ima na koj mu e skapo ke si zemi so tolku i tolku gb a kolku sto znam nasekade vo okolinava itoa i kaj niv gazda e T-com, vo srbija i vo ovie podolu ne sakam imeto da im go spomnam sto ne negiraat celo vreme vo nivnite t-com adsl imas neogranicen biras samo brzina i po taa brzina si plakas.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Незнам кој му е филмот на T-Home, свесни се дека имаме поминато лимит и брзината ни е иста и правиме по 100-200 ГБ месечно со пакет од 30 ГБ, а бар нека ги направат неограничени, не само што корисниците нема да бегаат по други оператори напротив како најстабилна компанија во Македонија ќе привлечат нови корисници и сите ќе си бидеме задоволни...

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Колку чинат дополнителните GB-ajti na t-home?
Првиот 1 гб се наплаќа 100 денари, потоа се намалува брзина и не се плаќа ништо.Јас секој месец,последните ден/два симнувам од лимит 30 секогаш трошам околу 60/70гб.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Од каде ова дека се наплаќа првиот гигабајт? Јас колку што знам ништо не се плаќа само се намалува брзина.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Не се плаќа бе шо ти е o_O
Се извинувам моја грешка.Знам едно време ѕвонев до кај нив прашував така беше.изгледа го промениле.Извинете за грешната информација:(

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ај некој да ми каже за 3max пакетиве, поконктерно за овој.
Значи дали брзината на интернетот е навистина 15 Mbps? Да не биде некое срање, или првите 3 дена да шиба, па после да незнам кај ми е главата.. Дали и колку често паѓа нетот? :D

И исто како сте задоволни од телевизијата? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom