Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Jas bi rekol deka mozhebi testiraat neoficijalni paketi.
Telekomot e gigant, nego ne go plashat kabeldziive, dokolku telekomot saka mozhe da gi sramni so zemja, realno ne gi ni rachunaat za nekoja seriozna konkurencija - zatoa telekomot si tera stabilno, sigurno i ne dozvoluva sitni distrakcii da mu ja smenat nasokata na funkcioniranje.

PS: Da ne go zaboravime momentot koj od kogo kupuva ip transit, telekomot funkcionira i na drugi nivoa.

T-Home е најмоќен но има голем број што ги исклучија.Еве сите избегаа од Т Мобиле на Вип и почна да им опаѓа обртниот капитал.Не велам дека ќе пропаднат ама ТМобиле се откажуваат голем број,фискна и АДСЛ исто така што значи финансиски ќе ги погоди колку толку.

T-Home е најмоќен но има голем број што ги исклучија.Еве сите избегаа од Т Мобиле на Вип и почна да им опаѓа обртниот капитал.Не велам дека ќе пропаднат ама ТМобиле се откажуваат голем број,фискна и АДСЛ исто така што значи финансиски ќе ги погоди колку толку.

Pozadi T Mobile stoi Deutche Telekom no pozadi VIP stoi gigantot Vodafone koj e mnogu pomoken od Deutche Telekom.Samo za informacija Vodafone preku lokalnite mobilni operatori e vlezen vo nad 100 drzavi vo svetot sto e dovolen fakt za kakov gigant se raboti.Politikata na Vodafone e da se osvoi celiot svet jadejki gi site pomali od nego preku najniskite ceni na uslugi vo odnos na konkurencijata.Zatoa i tolku mnogu korisnici od T Mobile se prefrlija na VIP a retko koj sto bil na VIP se prefrlil na T Mobile.Bidejki postojano raste brojot na korisnici na VIP a opaga na T Mobile ke dojde i toj den koga T Mobile ke ima onolku pretplatnici kolku sto VIP imase na pocetok poradi nenormalnata pazarna politika sto ja vodat a za koja kazav pogore.

Nope

47546909.png

Не ми е јасно следново имам пакет од 30 гига а подоцна го зголемија на 60 гига.Сега моментално имам напревено 35 гига брзината ми е тапа,а минатиот месец имав 95 гига направено ми леташе нет немав проблем со ништо
http://www.speedtest.net/result/1502929644.png

Pingot ne e stabilen posebno na krajot od mesecot no sakam dr da kazam ne znam sto gi kosta tolku mnogu da pustaat bar 1 paket so neogranicen internet eve jas go imam najgolemiot so 250 gb megutoa i toj mi e malku znaci sakam da kazam koj saka neogranicen ke si plati 2000 i fazla i ke ima na koj mu e skapo ke si zemi so tolku i tolku gb a kolku sto znam nasekade vo okolinava itoa i kaj niv gazda e T-com, vo srbija i vo ovie podolu ne sakam imeto da im go spomnam sto ne negiraat celo vreme vo nivnite t-com adsl imas neogranicen biras samo brzina i po taa brzina si plakas.

Незнам кој му е филмот на T-Home, свесни се дека имаме поминато лимит и брзината ни е иста и правиме по 100-200 ГБ месечно со пакет од 30 ГБ, а бар нека ги направат неограничени, не само што корисниците нема да бегаат по други оператори напротив како најстабилна компанија во Македонија ќе привлечат нови корисници и сите ќе си бидеме задоволни...

Колку чинат дополнителните GB-ajti na t-home?
Првиот 1 гб се наплаќа 100 денари, потоа се намалува брзина и не се плаќа ништо.Јас секој месец,последните ден/два симнувам од лимит 30 секогаш трошам околу 60/70гб.

Од каде ова дека се наплаќа првиот гигабајт? Јас колку што знам ништо не се плаќа само се намалува брзина.

Не се плаќа бе шо ти е o_O

Се извинувам моја грешка.Знам едно време ѕвонев до кај нив прашував така беше.изгледа го промениле.Извинете за грешната информација:(

Ај некој да ми каже за 3max пакетиве, поконктерно за овој.
Значи дали брзината на интернетот е навистина 15 Mbps? Да не биде некое срање, или првите 3 дена да шиба, па после да незнам кај ми е главата.. Дали и колку често паѓа нетот? :D

И исто како сте задоволни од телевизијата? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom