Дежурна Ординација! #2

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Што значи секундарна цироза на црн дроб (не знам точно % на оштетување) и дали и колку е опасна? Дали може да се доживее старост (прогнозата можда е индивидуална, но од некој од сопствени искуства) со неа при соодветна терапија, диета и да кажеме со уште одредени проблеми (повремени затнувања ради фиброза или ради затнување на едната артерија која доаѓа до црниот дроб, никој не е сигурен за причината) со жолчните канали?
И ме интересира дали може да се регенерира тоа ткиво на црниот дроб (% колку нормално да функционира телото) и дали може фиброзата на жолчните канали со тек на време да попушти односно да се створи повторно нормален тек на жолчката?
зависи од што настанала таа цироза, инаку да, се регенерира црниот дроб, т.е хепатоцитите но во овој случај пи цироза , настанува иревезибилно оштетување на црниот дроб како краен стадиум после одредено оштетување било тоа да е од инфективна или неинфективна природа
--- надополнето: Sep 24, 2011 9:26 PM ---
Како и зошто мускулите на нозете ги фаќа грч? Поточно листовите... ?
видов ти пишале веќе за патогенезата на грчевите на мускилуте , само да дополнам дека со магнезиум би требало да исчезнат, во било која форма, ако сеуште имаш проблеми не би било лошо да направиш конторлно емг

B

Black Guard

Гостин
Мора матичен млеч и олиговитамини и силимаринот кој е добар за црниот дроб и поттикнува регенерација заедно со матичниот млеч..

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Бев на лекар сега за грлото и ми даде упат за во државна бриз да ми земат бидејки ова со грлото премногу често ми се случува.Иначе рече откако ке ми земат тоа да почнам да пијам лидаприм...
лидаприм за инфекција на грло, што бактерија ќе беше ова ?

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Преку .!. ми е од синусиве ... секој 3 месец се воспалуваат , главава на 100ка рипа , дај ако некој знае дали aqua maris e добар за употреба ?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Преку .!. ми е од синусиве ... секој 3 месец се воспалуваат , главава на 100ка рипа , дај ако некој знае дали aqua maris e добар за употреба ?
само со аква марис не бркаш работа,потребен е веројатно и антибиотик, аналгетик и деконгестив, најдобро пости орл специјалист

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
само со аква марис не бркаш работа,потребен е веројатно и антибиотик, аналгетик и деконгестив, најдобро пости орл специјалист
Сеа користам цефалексин антибиотик оти предходно имав проблеми со крајниците нормално по препорака ... ама незнам дали би реагирал на синусите ?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Сеа користам цефалексин антибиотик оти предходно имав проблеми со крајниците нормално по препорака ... ама незнам дали би реагирал на синусите ?
да најчесто и тој анибиотик го даваат, кај тебе веќе се работи за хроничен синузитис, затоа посети специјалист

С

сашенко

Гостин
лидаприм за инфекција на грло, што бактерија ќе беше ова ?
Излезе дека немало никаква бактерија.Појма неам зошто ми го даде тоа да го пијам.Е сега незнам дали од тоа или од чаеви што си пиев ми помина ама битно помина :)

F

FuckYouAll

Гостин
Долнава усна ми е ептен сува, пред една недела имав херпес и го мачкав со паста, од ко ми помина уснава долна ептен сува е....Никогаш не ми се десило вакво нешто, на некои места и ме боцка по малце кога зборувам.:(

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Главоболка веке 5-6 дена по ред, кај десната слепоочница. Апчиња делумно помагаат, ,, да се консултирам со лекар или ке кажете некое чаре. :)

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Долнава усна ми е ептен сува, пред една недела имав херпес и го мачкав со паста, од ко ми помина уснава долна ептен сува е....Никогаш не ми се десило вакво нешто, на некои места и ме боцка по малце кога зборувам.:(
навлажни ја со нешто, било да е лабело или крема, зошто вака само рагади ќе ти с еправат и нема да можеш да ја отвориш убаво
--- надополнето: Sep 25, 2011 9:42 PM ---
Главоболка веке 5-6 дена по ред, кај десната слепоочница. Апчиња делумно помагаат, ,, да се консултирам со лекар или ке кажете некое чаре. :)
се сомневам дека ќе ти помогнат освен да ти дадат некој аналгетик

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Што е нефротски синдром и дали може да се потекува од него, и што е причинител на тоа?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Што е нефротски синдром и дали може да се потекува од него, и што е причинител на тоа?
може всушност отоците се еден од главните клинишки знаци за нефротски синдром, се нарекува така зошто се состои од едеми, хиперлипидемија, хипоптотеинемија и протеинурија, сето ова настанува заради оштетување на бубрешната функција се губат протеини и водата излегува од крвните садови и прави отоци, најпросто кажано

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
може всушност отоците се еден од главните клинишки знаци за нефротски синдром, се нарекува така зошто се состои од едеми, хиперлипидемија, хипоптотеинемија и протеинурија, сето ова настанува заради оштетување на бубрешната функција се губат протеини и водата излегува од крвните садови и прави отоци, најпросто кажано
ццц осум години има внукот... :/

Kajgana Shop

На врв Bottom