Не е Ранко човек за интер, ништо не може да ме разубеди од ова.Никогаш не го сватив за Гасперини, нема да го сватам ни за Раниери.Мислев дека има големи амбиции со интер.Интер од 2006 навака изгради добар тим, донесе одлични играчи, Мурињо дојде и целиот тој тим едно ниво погоре, имаа уиграна екипа, имаа успех, имаа и секогаш имале полн стадион и навивачи покрај себе.Фалеа неколку добри трансфери, да се засилат и подмладат некои позиции (квалитетно), ако изиграше паметно Морати и ако ги фрлеше парите (пари мора да фрлиш ако сакаш успех) ке добиеше многу повеќе.Интер сега ке беа Барселона (знаете што мислам
).Е сега дали не му се фрлаа пари, што е нормално нели, секој сака и да си заработи нешто.Дали немаше пари, па беше приморан на такво нешто или пак нешто трето, јас тоа незнам.Ама едно знам, а тоа е дека работата му е тргната на лошо.Јуве изминативе неколку години смени доста тренери и многу лошо влијае на тимот тоа.Постојано менување начин на тренинг, формации (кај Интер и далеку подрастични отколку кај нас), различни луѓе со нив, секој со свои методи и сваќања (некои и без сваќања
) сето тоа може да уништи тим кој бил граден со години преку тешка работа, и да ги посере ептен работите.Во Интер уште има квалитет, неможе тоа преку ноќ да исчезне.И Бенитез лани испробуваше вакви работи со нив и кога мислевме дека интер е готов се вратија и изиграа одлично до крај, верувам дека ќе го направат тоа и сега.Ама Раниери is not the way to do that.Тој човек нема карактер за да се справи со оваа ситуација.Тој човек има знаење за тренер, ама потребно е многу повеќе од знаење за да водиш такви играчи.Не верувам дека ке се снајде и сврсто стојам зад тоа.Незнам што наумил Морати, ама верувам дека знае со кого си има работа.Искрено до пред некоја година мислев дека интер може да оди само нагоре, не верував дека ке се случи нешто вакво.Не дека се има случено нешто страшно или нешто од што нема назад ама мислев дека имаат јасна цел каде одат и дека ке одат само кон подобро.Ова е чекор назад, и со Раниери и со Гасперини и Бенитез претходно.Ова со Раниери дури и ме зачуди повеќе од Гасперини.Мислев дека после него ја свати грешката (мада од Јуве требаше да научат сите до сега дека со такви тренери и потези ништо не правиш) тие од една дупка во друга.Другар ми кажа дека летово го очекуваат Гвардиола.Со среќа, шо да кажам