Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
па ти спомна за составот на Интер, Интер има добар состав и кај нив проблем е само тренерот, а не играчи, имаат состав од одлични играчи ... а доколку не гледаме на хартија, тие моментално се послаби и од Новара :D
одлични играчи кои со стап да ги бркаш не ти играат повеќе фудбал(за по диска и чочеци можи)......далеку се од потребната форма

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
заборавив да кажам нешто негативно за Раниери :D ... има проблеми човекот со комуникацијата на релација со фудбалерите и доколку дојде до било каков проблем, обично во такви ситуации човекот паѓа под туѓо влијание и нема карактер да каже така ќе биде и готово, тогаш знае да ги испушти конците од рака, инаку доколку се оди како што треба, тогаш Ранко ти е машина :)
Ова ќе му биде сериозен проблем во Интер каде што некои играче се поставуваат над тренерот после тројната.

С

сашенко

Гостин
Не е Ранко човек за интер, ништо не може да ме разубеди од ова.Никогаш не го сватив за Гасперини, нема да го сватам ни за Раниери.Мислев дека има големи амбиции со интер.Интер од 2006 навака изгради добар тим, донесе одлични играчи, Мурињо дојде и целиот тој тим едно ниво погоре, имаа уиграна екипа, имаа успех, имаа и секогаш имале полн стадион и навивачи покрај себе.Фалеа неколку добри трансфери, да се засилат и подмладат некои позиции (квалитетно), ако изиграше паметно Морати и ако ги фрлеше парите (пари мора да фрлиш ако сакаш успех) ке добиеше многу повеќе.Интер сега ке беа Барселона (знаете што мислам :)).Е сега дали не му се фрлаа пари, што е нормално нели, секој сака и да си заработи нешто.Дали немаше пари, па беше приморан на такво нешто или пак нешто трето, јас тоа незнам.Ама едно знам, а тоа е дека работата му е тргната на лошо.Јуве изминативе неколку години смени доста тренери и многу лошо влијае на тимот тоа.Постојано менување начин на тренинг, формации (кај Интер и далеку подрастични отколку кај нас), различни луѓе со нив, секој со свои методи и сваќања (некои и без сваќања:pos:) сето тоа може да уништи тим кој бил граден со години преку тешка работа, и да ги посере ептен работите.Во Интер уште има квалитет, неможе тоа преку ноќ да исчезне.И Бенитез лани испробуваше вакви работи со нив и кога мислевме дека интер е готов се вратија и изиграа одлично до крај, верувам дека ќе го направат тоа и сега.Ама Раниери is not the way to do that.Тој човек нема карактер за да се справи со оваа ситуација.Тој човек има знаење за тренер, ама потребно е многу повеќе од знаење за да водиш такви играчи.Не верувам дека ке се снајде и сврсто стојам зад тоа.Незнам што наумил Морати, ама верувам дека знае со кого си има работа.Искрено до пред некоја година мислев дека интер може да оди само нагоре, не верував дека ке се случи нешто вакво.Не дека се има случено нешто страшно или нешто од што нема назад ама мислев дека имаат јасна цел каде одат и дека ке одат само кон подобро.Ова е чекор назад, и со Раниери и со Гасперини и Бенитез претходно.Ова со Раниери дури и ме зачуди повеќе од Гасперини.Мислев дека после него ја свати грешката (мада од Јуве требаше да научат сите до сега дека со такви тренери и потези ништо не правиш) тие од една дупка во друга.Другар ми кажа дека летово го очекуваат Гвардиола.Со среќа, шо да кажам:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
Што убаво и го збрцаа Сиена на Рома. Знаев дека кад-тад ќе примат гол, сигурно и ИОсоно ќарил некој денар :)

F

FuckYouAll

Гостин
Колку ми е мило за Сиена, за нив навивав:D
Ајде рома пак нека изиграва Барселона Б.:icon_lol:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Kако одминува времето, се повеќе сум убеден дека успехот на Интер пред две сезони нема врска со Мурињо. Еве го отиде во Шпанија и од еден Реал кој што пред неговото доаѓање беше буквално еднакво јак како Барселона, направи тим кој што е исфрустриран, тим кој прима по пет гола од директниот конкурент и кој секој меч на дербито прави црвен картон затоа што тој им кажал да кршат се живо и диво. (пред да ми се нафрлите и да кажете како Барса симулирале, ќе ве потсетам дека и пред Мурињо да дојде во Реал се играло дербито па немало такви тензии и не фрчеле црвено картони и замислете Реал успевал и да победи:pos:). Јас мислам дека со било кој тренер со поголемо знаење Интер ќе го направеше тој успех. Еве на пример со Анчелоти или Хидинг.

С

сашенко

Гостин
Колото кога никој не успеа да изремети никого... Forever Serie A fans...
Не иде вака ич.Само едно коло можеме да си дозволиме вака.Ако следното биде исто со резултативе јас се пријавувам да се спукам со некого прв и ја вратиме старата добра атмосфера:pos:

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Какво коло :pos: Сите претенденти за титулата кикснаа а сите аутсајтери или со 3 бода или со 1 :vozbud: Кои местенки ги прават уште:tapp:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Да имаше фан-клуб Новара, Сиена, Киево... сега растур ќе правеа :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.606
Поени од реакции
22.611
Можете да се заебавате колку сакате. Енрике нема да мрдне од Рома. Барем не оваа сезона.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Можете да се заебавате колку сакате. Енрике нема да мрдне од Рома. Барем не оваа сезона.
Да, оваа сезона Енрике и 10-то да заврши ќе си ја задржи работата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom