Феноменот: Раскинување на долга врска, веднаш започнување на нова врска и веднаш брак

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525

Насловот не ми е склопен најубаво, муабетот ми е една ситуација што и порано ја среќавав неретко, а сега и почесто. Се повеќе гледам ситуации кога пар што имале милионгодишна врска, раскинуваат и едниот а неретко и двајцата, веднаш започнуваат нова и после само 2-3 месеци слушаш дека ќе се земат. Ако се луѓе што се така да ги кажам условно склони кон брак, зошто чекале толку долго и зошто во првата врска не влегле во брак? Ако не се склони кон брак, зошто сега одма после започнување на новата врска, се женат? Освен ако нешто радикално не се променило, што им текнало после миљарда години да раскинуваат? Ако не им чинело што се влечеле до сега? И колку треба да се вундеркинди за после 2 месеци (условно кажано де) врска да сфатиш дека баш со таа особа треба да се венчаш. Не дека немам претпоставени одговори, и не дека се чудам на прашањава, ме интересираат ваши мислења од ваш агол за овој феномен.
Не е секад вака но има случаи да, ова се случува зашто послем долга врска веќе знаеш што ти треба и знаеш што точно бараш кај партнерот, дур си средно, факс со првиот дечко дур идеш тоа е како предјало, припрема за она вистинското, се впушташ во врска неискусен, новајллија, недоквакан и појма немаш што сакаш од животот а камоли од партнерот, мислите само на забава, секс, пиење, пак секс, забава славење разноразни празници одмори и тоа е тоа све се сведува на забава,

а тоа секако не е вистински живот кај што ќе се сретнувате со многу проблеми узпат, е сеа немора да значи има дугачки врски што успешно завршуваат, но како што реков сеуште се пронаоѓате себеси и онака си учите карактери,

неможеш да знаеш кои фармерки ти одговараат се дур не пробаш неколку пара така ли е?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не е секад вака но има случаи да, ова се случува зашто послем долга врска веќе знаеш што ти треба и знаеш што точно бараш кај партнерот...
И тоа што го нема партнерот со кој си бил/а во подолга врска го наоѓаш одма во првиот/та што ќе го сретниш. И одма матерјал за брак. Ти се молам. Незнам зошто, ама имам чувство дека голем дел од луѓето не знаат што сакаат. Да напрат некоја анкета по улица, да прашуваат луѓе се кладам дека 80% од македончињата ќе го потврдат моето мислење. И како очекуваш било каква стабилност од човек што незнае која му е животната цел нити знае што сака во животот?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не е секад вака но има случаи да, ова се случува зашто послем долга врска веќе знаеш што ти треба и знаеш што точно бараш кај партнерот, дур си средно, факс со првиот дечко дур идеш тоа е како предјало, припрема за она вистинското, се впушташ во врска неискусен, новајллија, недоквакан и појма немаш што сакаш од животот а камоли од партнерот, мислите само на забава, секс, пиење, пак секс, забава славење разноразни празници одмори и тоа е тоа све се сведува на забава,

а тоа секако не е вистински живот кај што ќе се сретнувате со многу проблеми узпат, е сеа немора да значи има дугачки врски што успешно завршуваат, но како што реков сеуште се пронаоѓате себеси и онака си учите карактери,

неможеш да знаеш кои фармерки ти одговараат се дур не пробаш неколку пара така ли е?
За 2-3 мeсеца ќе процениш шо има дотичниот и дека тој е вистинскиот, а претходниот со кој си била у сериозна врска го нарекуваш новајлија, недоквакан, само за секс, пиење, забави? Де биди попрецизна како ќе го изведеш брзото проценување и ќе му кажеш ДА?

Член од
26 мај 2011
Мислења
33
Поени од реакции
4
lele luge sto sve procitav na temava..papaapa..ama znam eden blizok primer-par kaj koj se ispostavi deka posle 10 god devojkava ne e materijal pogoden za brak ...potoa se desi sto se desi...i posle 10 meseci odenje so vistinskata si se zemaa...sega si imaat edno crvce mnogu ubavo i toa ti e zivotot...eden den ke ve najde vistinskata a mozebi i ne , ama toa ne e precka za da se zivee ubavo....jas na site bivsi im posakuvam se najdobro i nemojte da si se ljutite i karate-zivotot pominuva pokraj vas i nas bez razlika na se=olesnete si

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
lele luge sto sve procitav na temava..papaapa..ama znam eden blizok primer-par kaj koj se ispostavi deka posle 10 god devojkava ne e materijal pogoden za brak ...potoa se desi sto se desi...i posle 10 meseci odenje so vistinskata si se zemaa...sega si imaat edno crvce mnogu ubavo i toa ti e zivotot...eden den ke ve najde vistinskata a mozebi i ne , ama toa ne e precka za da se zivee ubavo....jas na site bivsi im posakuvam se najdobro i nemojte da si se ljutite i karate-zivotot pominuva pokraj vas i nas bez razlika na se=olesnete si
Така е!
Life goes on

H

HITCH

Гостин
абе воспитувањето и однесувањето на некои девојки е до толку сменето ,што не се мажат до 30 под изговор дека сакаат да се изнаживеат,па после 30 им е чудно и тешко зошто не можат.Не гледам ништо лошо во тоа да родам дете на 20 или 21 ....ако е од човекот кој го сакам и ако е тоа сакана бременост.....не гледам тука проблем....
Ајде бе... К`о демек ако јас ако се омажам после 30 години нема да можам да раѓам к`о ти на 20? Душо, ако не можам да родам постои нешто што се вика посвојување на дете. Родител е оној што те сака и што те чува кога ти е потребно, а не кога ќе сака некој да си поигра со детенце колку да помине време.

Пред некој ден се сретнав со една школска што се омажи на 18, за да си имала детенце. Тинка сакала дете - и крај! Неколку години не можела да забремени, па си посвоиле, ништо лошо. Идеа со дечкото 3 години. Си се сакаа и си се „земаа“ (земањево ми е многу смешен термин, ама нејсе...). Не можеш да знаеш што ти следи во животот. Може двајцата да бидат здрави, ама ете подолг период да не може жената да забремени (може да има куп причини!!!). Тука се гледа од кои причини сте се зеле - дали сте се зеле од љубов или за да не седите како стар/а ерген/мома.

Извинете за оф.

Сега на темава:

Јас мислам дека тие што се омажиле за толку брзо време, после раскинување или додека биле во врска, си седеле на два стола. Па каде упали - таму. Некои такви бракови успеваат, некои бракови не успеваат. Никој не знае што ни носи утре.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
За 2-3 мeсеца ќе процениш шо има дотичниот и дека тој е вистинскиот, а претходниот со кој си била у сериозна врска го нарекуваш новајлија, недоквакан, само за секс, пиење, забави? Де биди попрецизна како ќе го изведеш брзото проценување и ќе му кажеш ДА?
Жено за да проценам човек доволен ми е еден муабет со него, и веднаш ќе се види и култура и морални вредности и цели во животот, ако сакам влечам инфо на погоден неупадлив начин, немам потреба од децениски врски за да проценам човек.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Мајками мене ме има родено на 19... па сите на школо мислеа дека ми е сестра. Општеството, воспитувањето и однесувањето особено на девојките многу се сменети од тие времиња.

И за тоа зошто денешните девојки наместо да наликуваат на мајката, пијат како таткото има тема, па бујрум можиме таму да дискутираме.
Темава што ја стави е смешна.
Пола од идијотине таму кои ги плукаа жените дури и да имаат пари не би се ожениле и цурата да има тапија дека е домаќинка, останатата половина е неспособна муфларана која не можат да се издржат себе си а камоли фамилија .
Џиш брате а да прекинеш да плачеш рикаш дека жените се лоши и да пројдеш на неколку дејта со Американка или Италијанка да сватиш колку злато жени имате овде?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Жено за да проценам човек доволен ми е еден муабет со него, и веднаш ќе се види и култура и морални вредности и цели во животот, ако сакам влечам инфо на погоден неупадлив начин, немам потреба од децениски врски за да проценам човек.
WOW!!!(y)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Значи ти и после еден состанок, доколку поволно го оцениш партнерот би го земала за маж?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Темава што ја стави е смешна.
Пола од идијотине таму кои ги плукаа жените дури и да имаат пари не би се ожениле и цурата да има тапија дека е домаќинка, останатата половина е неспособна муфларана која не можат да се издржат себе си а камоли фамилија .
Џиш брате а да прекинеш да плачеш рикаш дека жените се лоши и да пројдеш на неколку дејта со Американка или Италијанка да сватиш колку злато жени имате овде?
Абе суво 25 каратно злато се...:D дваесе-и-пет-карати жими се...:pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.867
Навистина голем феномен...
Ќе го земам за пример комшијата. Од 19 години до 27 имаше врска со неговата тогашна девојка. Последните години дури и живееше тука она. После 8 години раскинаа, и он се ожени со друга за 2 месеци а сега веќе има и дете (после годсина откако се земаа се роди). Исто и она, одма се омажи за друг...
Па маме му ебам, после 8 годишна врска ваљда ти треба време да помине да закрепнеш, да сен навикнеш на поинаков начин на живот...
Плус треба нешто ептен грдо да ти згрешат за туку така да изгубиш чувства кон некој со кој си одел цели 8 години...
Или луѓево на тие години веќе не гледаат љубов туку си бараат добро ситуирани партнери:icon_lol:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Навистина голем феномен...
Ќе го земам за пример комшијата. Од 19 години до 27 имаше врска со неговата тогашна девојка. Последните години дури и живееше тука она. После 8 години раскинаа, и он се ожени со друга за 2 месеци а сега веќе има и дете (после годсина откако се земаа се роди). Исто и она, одма се омажи за друг...
Па маме му ебам, после 8 годишна врска ваљда ти треба време да помине да закрепнеш, да сен навикнеш на поинаков начин на живот...
Плус треба нешто ептен грдо да ти згрешат за туку така да изгубиш чувства кон некој со кој си одел цели 8 години...
Или луѓево на тие години веќе не гледаат љубов туку си бараат добро ситуирани партнери:icon_lol:
Или сакаат да си докажат меѓу себе а и на самите себе дека можат они и боље, инатот е страшна ствар.

Kajgana Shop

На врв Bottom