Фан Клуб: Арсенал

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Искрено не сум изгледал цел натпревар на Арсенал последниве неколку месеци (лоши стримови и немање време) и неможам да ја коментирам играта.
Ама мислам дека на сите требаше уште од старт да ни биде јасно дека со сите оди ми дојди ми во тимот ќе ја снема таа течна пас игра.
Добивме 6 засилувања кои значително се разликуваат од профилот на играчи што досега Венгер ги купуваше и нормално е да имаме побавна игра.
Јас ќе одам дури дотаму и ќе кажам дека сакам уште малку да го промениме концептот, јас би сакал да се вметне Шамак, кога тогаш ќе си ја врати формата(а ќе му се врати и Вилшир од повреда, пола голови лани му ги намести), а пошто имаме побавен напад дечкото пак ќе може да забива со глава, патем никој не очекува од нас да играме со нафрлени топки. Па средна висина до скоро ни беше 1,67. На корнери со Пер-о ќе прават „партал“.
Не знам што сакате кога пола стартна постава ни е нова, тие никогаш не играле заедно а ниту пак лично се познаваат.
Сите го критикуваат Кошеилни, па откако е дојден нема изиграно повеќе од два натпревари со ист дефанзивен партнер, прво Вермален, се повреди, после Џуру, се повреди, после Скилачи, се врати Џуру, на крај се врати Вермален, сега Верма пак повреден, еден со Џуру, па дојде Мертерсакер. Од сите дефанзивци само Сања и Кошеилни ни се најконстантни, Кош постојано мора да менува страни, тактики, темпо, постојано мора да ја приспособува својата игра кон својите партнери, кои премногу често се менуваат. Првичната идеа беше тој да седи на клупа и да биде замена, но откако е дојден се уби од играње.
Сега со сите овие глупости ќе треба малку време да проработи хемијата, да видиме кој со кого може и како може, да се донесе некој физиотерапевт добар и кондициски тренер под итно и здравје Јуни 2012 Марвин или Готце или пак можеби некој друг или „венгерски“ никој ако се покаже Вилшир.
Не дека се откажувам ама сезонава ја посравме уште пред да почне, 6 ги фрливме па сега за седмата ли ќе жалиме, битно стадионот (на кој тешко дека некој од нас ќе има шанса да го следи Арсенал во живо) го отплаќаме, титулите сами ќе дојдат :sick:
Ајт „артилериски“ поздрав и да го избушиме Блекбурн викендов.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ако ви е репер тоа што одиграл Манчестер 1-1 кај Бенфика, тогаш да потсетам дека лани 0-0 беше против Ренџерс на Олд Трафорд па видовте до кај стигнавме.

Чисто забелешка, без провоцирање.
Друго ми беше поентата не дека манчестер ги омаловажувам или слично. Баш фактот што го кажа за со Ренџерс покажува дека еден натпревар незначи ништо. Плус игравме со пола нов тим неуигран против првакот на германија која мислам дека во лига им зеде едно место на италјанците и на тие во гости им зедовме бод.

Поентата ми беше дека манчестер зедоа бод во гости кај бенфика и се јаки, а ние во гости бод зедовме нечиниме. Или пак Сити дома едвај бод им зедоја на Наполи и се добри а ние не чиниме. Постот немаше врска со тоа како манчестер изиграл туку ме нервираат луѓе што за се мрчат и се не им чини нешто.

На ФБ еден пишал дека кошиелни бил катастрофа а за мене после Сонг беше најдобар поединец....

A

Avenger99

Гостин
Поентата ми беше дека манчестер зедоа бод во гости кај бенфика и се јаки, а ние во гости бод зедовме нечиниме. Или пак Сити дома едвај бод им зедоја на Наполи и се добри а ние не чиниме. Постот немаше врска со тоа како манчестер изиграл туку ме нервираат луѓе што за се мрчат и се не им чини нешто.
Не ме читаш добро,не го омаловажувам бодот што го земавме од Дортмунд,едноставно не ми се свиѓа играта,дадовме гол и ајде сега да се браниме,едноставно тоа не е во крвта на Арсенал,ако ме сваќаш што сакам да кажам..
--- надополнето: Sep 15, 2011 3:49 PM ---
Изгубивме титула минатата година не заради утакмиците со Манчестер и Челзи, туку заради киксовите со Њукасл итн итн.
Јас слободно би трампал 2 пораза од Манчестер, Челзи и Ливерпул за ниеден кикс против екипи од втората половина на табелата.
Ланската сезона Манчестер имаше повеќе од 5 порази и пак освои титула,значи ние лани со еден слаб Манчестер и еден слаб Челзи не освоивме титула,мислиш дека годинава Манчестер ќе си дозволат 5 порази оваа сезона(дај боже да си дозволат)?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ланската сезона Манчестер имаше повеќе од 5 порази и пак освои титула,значи ние лани со еден слаб Манчестер и еден слаб Челзи не освоивме титула,мислиш дека годинава Манчестер ќе си дозволат 5 порази оваа сезона(дај боже да си дозволат)?
Оваа сезона па најголеми можности има за секакви изненадувања со оглед на составите на сите прволигаши во Премиер Лигата!
Па дечки видете што тимови имаат Евертон, Вила...Дури и едни Свонси и Норич, пред 2/3 години со овој тим Свонси би бил подобра сензација него ли Ридинг и Виган што беа кога за прв пат дојдоа пред некоја сезона.
На извонредно ниво е премиер лигата, и сите освен Арсенал отидоа на напредно ниво...само ние имаме минимизиран состав... но со добра уиграност и срце на терен ( што со продажбата на Ебуе и Цеск/Насри ( понекогаш) го губиме делумно...) можеме како што гледаме репрезентацијата наша Македонска во баскет како победува репрезентации со такви ен бе а имиња? Се е до уиграноста. Нема индивидуализам како Жервињо што пробуваше се сам против Дортмунд. Чиста победа имавме со неговите 2 100% акции, посебно со онаа каде што Волкот беше празен ни без играч ни без голман... но тоа е што е.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
on Jack Wilshere...
I cannot give you any news because he is in a boot for [six weeks in total]. The test will come after that.

Има апдејт за повредата на официјална, кој баш и не го разбирам.. Повредата ќе биди 6 недели, вкупно и после тоа нареден тест ?? Значи ако тој тест покажи нешто друго, можно е да биди поќе... Ахххх мислам дека сето ова е тактика од лекарскиот тим, и дека Џек можно е да не заигра годинава поќе... :( :(

Да дај Господ да грешам !!

Член од
13 август 2010
Мислења
236
Поени од реакции
5
Arsenal Team:

Szczesny, Sagna, Koscielny, Mertesacker, Santos, Song, Arteta, Ramsey, Gervinho, Arshavin, van Persie
Subs: Fabianski, Gibbs, Djourou, Coquelin, Benayoun, Walcott, Chamakh.

Kajgana Shop

На врв Bottom