НЕ, ни најмалку.
Арно ама ти си зтварно забеган и немаш поим од ИСТОРИЈА.
Пријателче, ај сега поткрепи ги со факти, цитати, докази сите овие работи што ги наведе овде ако сакаш саглам муабет од моја страна, може ли?
А последната реченица ти е наопаку, и треба да гласи дека тој се борел против Турците Османлии заради Христијанството (има писма помеѓу него и венеција и Папата ми се чини), а не за "нација", инаку немало да застанат на негова страна сите христијани без разлика на етничка припадност тогаш на Балканот.
--- надополнето: пред 14 минути ---
Не реков јас дека Турците имале единствена цел да шират Ислам, туку напротив својата империја, и за тоа си во право. Ама нивната религија бил Исламот и нема тука што да шпекулираме.
И кај виде ти јас да пцујам по Исламот..?
Ти реков неколку пати, ако сакаш дискусија цитирај ме пред да ми реплицираш, за да не доаѓа до забуни и терање муабет без врска овде, зашто немам време за губење.
ti rekov, marin barleti, ziveel vo vreme na skenderbe i bil prviot sto pisuval za nego, znaci more or less, se sto znaeme za skenderbe e zaradi nego, citaj mu ja knigata, pa tamu gi imas site citati i fakti kako se obrakal pred vojnata na svoite vojnici, kako imal mali bitki so venecija i so car dusan.
ne rekov deka si pcuel po islam, samo go kazav toa vo slucaj da bides eden od tie sto go pcujat
Skenderbe imal vkupno 24 bitki protiv osmanliite, od koi izgubil samo edna, znaci od koga se proglasil vladeetel na albancite se dur umrel, turcite ne stapnale vo albanska zemja, i za toa vreme cela evropa zavisil od nego, pa zatoa papata (kalikstus III mislam deka bil) go proglasil za naredniot lider na krstonoscite vo borbite vo jeruzalem, no vednas posle toa umrel i toa zavrsilo so nego. vo vreme na skenderbe osmanliskata imperija bila vo euforija, da padnese albanija, pa mozebi ke padnese cela evropa posle toa, evropejcite znaea za toa, pa vo sekoja prilika ja iskoristija da ja napravaat borbata na albancite religiozna, a se sto mu dadoa e cookies from venecija, nikogas nemalo stranski vojnici vo redovite na albanskata vojska osven albanci, nitu srbi, nitu crnogorci, abe citaj ja originalnata kniga, pa posle zboruvaj kolku sakas, ke gledas kolku e objektiven covekot za religjata (iako e pop) i nacijata.