Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ова е грбот на семејството го има оноа „иќ“ препознатливо за еден народ :) Имав една слика каде што татко му му се поклонува на цар Душан мисалм дека.
п.с. Ми е гајле што бил не ми е за расправија само мислев дека е интересно ова за темава

Attachments

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Не те разбирам... до искажи се...
Чија "MISSION is COMPLETE"..?!?
На Скендербег или на Отомаските Турци..?
Sakam da kazam Turcite go dobija toa so go sakaja .. bevme nad tursko 500 god.. i 5 veka so moze da se sluci , od katolici-hristijani vo muslimani , vo drugi iminja , vo drugi zakoni ... i zatoa ima vakvi debatiranja oti lugeto ne gi znaaat dobro rabotite.
--- надополнето: Sep 16, 2011 12:10 AM ---
Ова е грбот на семејството го има оноа „иќ“ препознатливо за еден народ :) Имав една слика каде што татко му му се поклонува на цар Душан мисалм дека.
п.с. Ми е гајле што бил не ми е за расправија само мислев дека е интересно ова за темава

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Sakam da kazam Turcite go dobija toa so go sakaja .. bevme nad tursko 500 god.. i 5 veka so moze da se sluci , od katolici-hristijani vo muslimani , vo drugi iminja , vo drugi zakoni ... i zatoa ima vakvi debatiranja oti lugeto ne gi znaaat dobro rabotite.
--- надополнето: Sep 16, 2011 12:10 AM ---

Ако мислиш дека орелот докажува нешто не докажува... сите христијански земји имале двоглави орли за грбови

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Хмм... значи работава испаѓа: ако сме муслимани, ама ќе го славиме човекот кој токму се бореше ПРОТИВ Турците и нивните обиди за потурчување т.е. исламизирање на народот, така ли?

Не може такви рабоќе, не фелаат...

И барем сите околу вас да се потручија па да речеме ДА, така е, ете тоа важи за сите.
Арно ама НЕ Е ТАКА, и на тебе тоа многу добро ти е познато.
Затоа олабавете со присвојувањето и ексклузивирањето на Скендербег, смешно е...

И за сликичкиве што ги постирате треба да се наведе ТОЧНО од кај се и што означуваат, инаку не ви вредат 5 пари.

А за тие што се фотошоп, па иич да не зборам...

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Хмм... значи работава испаѓа: ако сме муслимани, ама ќе го славиме човекот кој токму се бореше ПРОТИВ Турците и нивните обиди за потурчување т.е. исламизирање на народот, така ли?

Не може такви рабоќе, не фелаат...

И барем сите околу вас да се потручија па да речеме ДА, така е, ете тоа важи за сите.
Арно ама НЕ Е ТАКА, и на тебе тоа многу добро ти е познато.
Затоа олабавете со присвојувањето и ексклузивирањето на Скендербег, смешно е...

И за сликичкиве што ги постирате треба да се наведе ТОЧНО од кај се и што означуваат, инаку не ви вредат 5 пари.

А за тие што се фотошоп, па иич да не зборам...
Dobro sea ispaga ova ..

Albancite se bez istorija , ne poteknuvat od nisto .. HAHAAH

Albancite ne znaat da pisuvat , Albancite ne znaat da se borat , nemaat nitu eden heroj ili legenda , ne znaat da igraat fudbal ni nisto , nemaat NIIISTOOO ama bas NISTOOOO

ZA ALBANCITE SE DEBATIRA I DENJE I NOKE , kaj e problemot ???

A ? AJ sea kazi mi ? :mad:::mad: posle ke ti kazuvam jas

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Dobro sea ispaga ova ..

Albancite se bez istorija , ne poteknuvat od nisto .. HAHAAH

Albancite ne znaat da pisuvat , Albancite ne znaat da se borat , nemaat nitu eden heroj ili legenda , ne znaat da igraat fudbal ni nisto , nemaat NIIISTOOO ama bas NISTOOOO

ZA ALBANCITE SE DEBATIRA I DENJE I NOKE , kaj e problemot ???

A ? AJ sea kazi mi ? :mad:::mad: posle ke ti kazuvam jas
Каде виде јас такво нешто да сум напишал..?

Арно ама ти реков, ако ти си тргнал да учиш за својата историја од википедија и слични глупи пропагандистички сајтчиња на кои се поставуваат вакви смешни фотошопирани сликички тогаш ти стварно НИШТО НЕ ЗНАЕШ, ниту па некогаш ќе научиш, ако така продолжиш.
Дали сум јасен сега..?

Не се дебатира дење-ноќе за Албанците, напротив.
Си има јасно поставени теми овде, арно ама ако ти или некој друг спамира со фотошоп глупости и некои работи што не држат вода ќе ти биде одговорено, па ти мисли му ја.
Затоа ти реков, седни прочитај некоја книга, поразисли малку, па дојди тука и напиши нешто што ќе држи вода.
Во спротивно ќе служиш за потсмев.
Тоа ти е...

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Каде виде јас такво нешто да сум напишал..?

Арно ама ти реков, ако ти си тргнал да учиш за својата историја од википедија и слични глупи пропагандистички сајтчиња на кои се поставуваат вакви смешни фотошопирани сликички тогаш ти стварно НИШТО НЕ ЗНАЕШ, ниту па некогаш ќе научиш, ако така продолжиш.
Дали сум јасен сега..?

Не се дебатира дење-ноќе за Албанците, напротив.
Си има јасно поставени теми овде, арно ама ако ти или некој друг спамира со фотошоп глупости и некои работи што не држат вода ќе ти биде одговорено, па ти мисли му ја.
Затоа ти реков, седни прочитај некоја книга, поразисли малку, па дојди тука и напиши нешто што ќе држи вода.
Во спротивно ќе служиш за потсмев.
Тоа ти е...
Ti ke mi kazes mene za istorijata na mojata drzava .. Ma nemooj .. Si ja znam i toa Super i site drugi albanci go znaat i sme gordi :) tuka znaes sto gledam , samo Propagandi nisto drugo...

Ti mozes da mi kazes mene dali Gjorce Petrov bil bugar ili grk oti makedonec ne bil ? zvuci ubavo a ? ? NISTO DRUGO ok

Ne Sakam da mi repliciras.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
treba poveke da citate sa skenderbeg pa da serete tuka kako, za koj i zosto se borel

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Ti ke mi kazes mene za istorijata na mojata drzava .. Ma nemooj .. Si ja znam i toa Super i site drugi albanci go znaat i sme gordi :) tuka znaes sto gledam , samo Propagandi nisto drugo...

Ti mozes da mi kazes mene dali Gjorce Petrov bil bugar ili grk oti makedonec ne bil ? zvuci ubavo a ? ? NISTO DRUGO ok

Ne Sakam da mi repliciras.
Абе дете, кога ми реплицираш ЦИТИРАЈ ме за да видиме на што точно сакаш да ми одговориш, и престани да се однесуваш како недораснат. Ако ти е само до кавга без врска, оди на друго место.
Или пишувај за конкретни работи, или не пишувај воопшто тука, зашто стварно испаѓаш смешен.

А, ако не сакаш никој да ти реплицира, отвори си твој форум па таму направи си правила кој и како смее или не смее да ти реплицира.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
treba poveke da citate sa skenderbeg pa da serete tuka kako, za koj i zosto se borel
Де ти многу "начитаниот" просветли не па кажи ни што си прочитал и каде, па да видиме за кого точно и за што се борел Скендербег, бива ли?
--- надополнето: Sep 16, 2011 12:55 AM ---
Ne ti ke ni kazes tuka so bil Skenderbeg so bil Albanija , so bile Albancite.

Ti ke davas pamet... Pi4ko
Види вака детенце мило, со навредите нема далеку да стигнеш и само покажуваш колку си ограничен и прост, а тоа е поради немање на елементарна култура и недостаток на ФАКТИ и АРГИМЕНТИ да си го одбраниш ставот (којзнае кој е твојот став овде?!?) ако веќе си тргнал да дебатираш.

Затоа ајт сиктер на спиење, зашто и онака сите глупости што ги нашкрапа ќе ти се избришат...

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Де ти многу "начитаниот" просветли не па кажи ни што си прочитал и каде, па да видиме за кого точно и за што се борел Скендербег, бива ли?
--- надополнето: Sep 16, 2011 12:55 AM ---

Види вака детенце мило, со навредите нема далеку да стигнеш и само покажуваш колку си ограничен и прост, а тоа е поради немање на елементарна култура и недостаток на ФАКТИ и АРГИМЕНТИ да си го одбраниш ставот (којзнае кој е твојот став овде?!?) ако веќе си тргнал да дебатираш.

Затоа ајт сиктер на спиење, зашто и онака сите глупости што ги нашкрапа ќе ти се избришат...
Tuka samo ti site gi znaes , samo ti si OK , nie sme Deca , neznalici , i drugo? taka

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
covekot se borel za albancite, no go iskoristil interesot na venecija za borba protiv islamot i pred niv se pokaazl kako hristijan koj se bori protiv islamot.
istovremeno, Marin Barleti (pop), prviot koj pisuval za Skenderbe, i koj ziveel vo negovo vreme, vo negovata kniga gi ima mnogu od govorite na Skenderbe pred negovite vojnici, najdi ja knigata i citaj gi, pa ke gledas dali mu cue mnogu na Skenderbe za verata kolku za nacijata, a da si znaes deka imalo i borbi protiv venecija za drac, idi baraj uste malce pa ke evidentiras i mala borba protiv car dusan (taka mislam deka se vikase srbinot), koga ovoj ne mu pustil da ide niz srbija da mu pomogne na Huniad od Hungarija vo borba protiv osmanliite. znaci, vo toa vreme Skenderbe pravil toa sto deneska pravime nie so amerikancite, ne deka ne bil hristijanin, site albanci hristijani bile, no verata ne bilo i ne e nesto vazno kaj nas koga e vo prasanje nacijata
--- надополнето: Sep 16, 2011 1:08 AM ---
a i se znael i site znaeme deka turcite samo propaganda ja imale i ja imaat toa deka se borele za da siraat islam, tie si sakale da siraat nivna drzava, pa so toa ako ide neka ide i verata. tie masakrirale so vekovi, ne moze da se kaze deka e del od verata i toa, mada kolku sakas pcuj po islamot, nema vera vo svet koja praktikuva ubivanje, osobeno ne nekoja koja e vtora po svet po sledbenici.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Tuka samo ti site gi znaes , samo ti si OK , nie sme Deca , neznalici , i drugo? taka
НЕ, ни најмалку.
Арно ама ти си зтварно забеган и немаш поим од ИСТОРИЈА.

Krat напиша:
covekot se borel za albancite, no go iskoristil interesot na venecija za borba protiv islamot i pred niv se pokaazl kako hristijan koj se bori protiv islamot.
istovremeno, Marin Barleti (pop), prviot koj pisuval za Skenderbe, i koj ziveel vo negovo vreme, vo negovata kniga gi ima mnogu od govorite na Skenderbe pred negovite vojnici, najdi ja knigata i citaj gi, pa ke gledas dali mu cue mnogu na Skenderbe za verata kolku za nacijata, a da si znaes deka imalo i borbi protiv venecija za drac, idi baraj uste malce pa ke evidentiras i mala borba protiv car dusan (taka mislam deka se vikase srbinot), koga ovoj ne mu pustil da ide niz srbija da mu pomogne na Huniad od Hungarija vo borba protiv osmanliite. znaci, vo toa vreme Skenderbe pravil toa sto deneska pravime nie so amerikancite, ne deka ne bil hristijanin, site albanci hristijani bile, no verata ne bilo i ne e nesto vazno kaj nas koga e vo prasanje nacijata
Пријателче, ај сега поткрепи ги со факти, цитати, докази сите овие работи што ги наведе овде ако сакаш саглам муабет од моја страна, може ли?

А последната реченица ти е наопаку, и треба да гласи дека тој се борел против Турците Османлии заради Христијанството (има писма помеѓу него и венеција и Папата ми се чини), а не за "нација", инаку немало да застанат на негова страна сите христијани без разлика на етничка припадност тогаш на Балканот.

--- надополнето: пред 14 минути ---
Krat напиша:
a i se znael i site znaeme deka turcite samo propaganda ja imale i ja imaat toa deka se borele za da siraat islam, tie si sakale da siraat nivna drzava, pa so toa ako ide neka ide i verata. tie masakrirale so vekovi, ne moze da se kaze deka e del od verata i toa, mada kolku sakas pcuj po islamot, nema vera vo svet koja praktikuva ubivanje, osobeno ne nekoja koja e vtora po svet po sledbenici.
Не реков јас дека Турците имале единствена цел да шират Ислам, туку напротив својата империја, и за тоа си во право. Ама нивната религија бил Исламот и нема тука што да шпекулираме.
И кај виде ти јас да пцујам по Исламот..?
Ти реков неколку пати, ако сакаш дискусија цитирај ме пред да ми реплицираш, за да не доаѓа до забуни и терање муабет без врска овде, зашто немам време за губење.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Ај одговорете ми како се викале членовите на семејството од “Скендербег“? И како тоа тие имале типично “Словенски“ имиња (не Христијански), а ваму се бореле за Албанија?!? (онаква Албанија каква што си ја замислувате вие - тогаш не постои, постои само во вашите национал-романтичарски заблуди).
За некаков “мир во куќата“ гледам ние се откажавме од НАШИОТ херој Ѓоре Кастриот, ама тоа не ви дава за право да бидете безобразни и неблагодарни.
А за тоа дека Албанците немале херој или легенда... Па, не може разбојниците да бидат Херои и разбојништвото да влезе во легенда.
Онаа историја што ти ја презентираш овде, не доликува да влезе ни во “Приказни од 1001 ноќ“...

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
НЕ, ни најмалку.
Арно ама ти си зтварно забеган и немаш поим од ИСТОРИЈА.

Пријателче, ај сега поткрепи ги со факти, цитати, докази сите овие работи што ги наведе овде ако сакаш саглам муабет од моја страна, може ли?

А последната реченица ти е наопаку, и треба да гласи дека тој се борел против Турците Османлии заради Христијанството (има писма помеѓу него и венеција и Папата ми се чини), а не за "нација", инаку немало да застанат на негова страна сите христијани без разлика на етничка припадност тогаш на Балканот.

--- надополнето: пред 14 минути ---

Не реков јас дека Турците имале единствена цел да шират Ислам, туку напротив својата империја, и за тоа си во право. Ама нивната религија бил Исламот и нема тука што да шпекулираме.
И кај виде ти јас да пцујам по Исламот..?
Ти реков неколку пати, ако сакаш дискусија цитирај ме пред да ми реплицираш, за да не доаѓа до забуни и терање муабет без врска овде, зашто немам време за губење.
ti rekov, marin barleti, ziveel vo vreme na skenderbe i bil prviot sto pisuval za nego, znaci more or less, se sto znaeme za skenderbe e zaradi nego, citaj mu ja knigata, pa tamu gi imas site citati i fakti kako se obrakal pred vojnata na svoite vojnici, kako imal mali bitki so venecija i so car dusan.
ne rekov deka si pcuel po islam, samo go kazav toa vo slucaj da bides eden od tie sto go pcujat
Skenderbe imal vkupno 24 bitki protiv osmanliite, od koi izgubil samo edna, znaci od koga se proglasil vladeetel na albancite se dur umrel, turcite ne stapnale vo albanska zemja, i za toa vreme cela evropa zavisil od nego, pa zatoa papata (kalikstus III mislam deka bil) go proglasil za naredniot lider na krstonoscite vo borbite vo jeruzalem, no vednas posle toa umrel i toa zavrsilo so nego. vo vreme na skenderbe osmanliskata imperija bila vo euforija, da padnese albanija, pa mozebi ke padnese cela evropa posle toa, evropejcite znaea za toa, pa vo sekoja prilika ja iskoristija da ja napravaat borbata na albancite religiozna, a se sto mu dadoa e cookies from venecija, nikogas nemalo stranski vojnici vo redovite na albanskata vojska osven albanci, nitu srbi, nitu crnogorci, abe citaj ja originalnata kniga, pa posle zboruvaj kolku sakas, ke gledas kolku e objektiven covekot za religjata (iako e pop) i nacijata.

Kajgana Shop

На врв Bottom