Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.376
Поени од реакции
325
Bog se zove Ilijevski, Makedonija šokirala Litvaniju

Uvecaj!
(Foto: Beta/AP)

Bila je to noć u kojoj su svi bogovi bili okrenuti Makedoncima, kada su sve negativne stvari na Eurobaksetu (konrektno, poraz od Rusije u prošlom meču) morale da se vrate ekipi koju niko nije ni računao da može da dođe do polufinala.
I nije moglo da se desi bolje za Makedonce - u prepunoj „Žalgiris areni” pala je domaća Litvanija (67:65), pa su Bo Mekejleb i drugovi, pored svih iznenađenja do sada, režirali i najveću senzaciju na šampionatu.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
^ Се сложувам,сакав да кажам дека има потенцијал. Пеце беше синоним за кошарката кај нас.Штета е не само тој што и други личности не го добиваат третманот што го заслужиле со нивните успеси. Ех да беа нешто помлади тој и Врбица,за може да бидат во овој тим...
Подобро што не се помлади. Овие што ги имаме никој неможе да ги замени!!!

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.613
Поени од реакции
31.428
sekoja chest na kosharkarive ., iako nema zdrav kosharkar ., site gi ispokrshija ., no se borat i igraat ko sega da pochnale ., ., iako veke se oseka zamorot na pobedite vo serija .,

kolku se tolku se ...taman se

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Не знам дали се сеќавате, али на тоа младинското ЕП што беше во Охрид токму Литванија не елиминираше, Илиевски беше предводник на таа генерација. Можи чекаше едно десетина години, ама дочека. Им се одмазди и тоа на нивни терен!

П.С. Еве и како си поминуваат и навивачиве:)

Од кај ја најде вторава слика ?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
ф УДБАЛЕРЧИЊА учете како се игра со срце, учете како се игра со душа. учете како се игра за Македонија!

МОМЦИ СЕКОЈА ЧЕСТ....... ја направивте Македонија горда!

Капа до доле....

За мене сте веке шампиони!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Член од
12 април 2010
Мислења
178
Поени од реакции
69
Секоја чест ... не очекував дека ќе стигнеме до овде ... ова е нешто маестрално пишуваме историја се плашат од нас ... и самиот Гасол на твитер напиша дека не смета за опасна екипа ... неверојатно навистина ... Едно големо браво за нашите кошаркари кои успеаа со постигнатите резултати да ја сплотат Македонија како никогаш досега !!!

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Луѓе вчера беше језиво, од финишот на утакмицата кој го изиграа момците феноменално, па до прославата на плоштад.. Се пиеше на големо, се славеше историска победа, ПОЛУФИНАЛЕЕЕЕ! Ме држи уште еуфорија ќе ми излета срцево, што и да се деси сега не е битно, ние постигнавме историски успех.. Скопје и Македонија општо не сум ја видел повеќе раздвижена од вчера, сегде се гушкаа луѓе, пееа, седеа заедно, се играше... незнам што да кажам. БРАВО!!!!!!!

ИДЕМЕ НА МЕДАЛ СЕА И ДА РАСПАЛИМЕ! ! ! ! ! ! ! !! ! !!

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
уште кога стигнаа во 1/8 финале тие беа шампиони за мене сега успеа до 1/2 финале сеуште не ми се верува како да сонувам БРАВО МОМЦИ!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ауууу како само се славеше победава на плоштад :vozbud:
Гласот си го оставив под споменикот на Александар одлична атмосфера се направи синоќа а замислете само што ќе биде кога ќе пристигнат нашите на аеродром :vozbud:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=48&eventId=40797

Ваков „умрен“ наслов ниту грците неможат да напишат. Да ви се посерам во мак новинарство, стигнавме медиумите од светот да ги листаме за некоја информација плус за нашите.. изјави и сл.
Па алфа се грците брат.. грчки газди пичка им матер:D

Член од
4 септември 2011
Мислења
40
Поени од реакции
156
CONGRATULATIONS! I can't believe what you just did! I wouldn't have bet one cent. tonight on MKD, really.

For those who are MACEDONIAN supporters and who supports MACEDONIA in all sports, I hope some of you can reach us on www.totallympics.com and join us, we are searching for more MACEDONIAN fans to support MKD teams and athletes in all sports in an international forum about all Olympic sports. Support on the forum MACEDONIA athletes in the road to LONDON 2012! :) Thanks!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Торент од натпреварот со Литванија со коментар на Игорче. :)

http://tracker-mk.org/details.php?id=10493

И за тие што немаат акаунт на tracker-mk, еве го торентот..

http://www65.zippyshare.com/v/16961464/file.html
И спротивно на МАКЕДОНСКИОТ торентски менталитет, кој ќе го симне, нека остави да се сидува торентот на максимална брзина. Без Игор не е тоа тоа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom