ма тебе убаво те разбираме зошто ти е ова неприфатливо и патетично(да беше некоај албанска прослава или собир -ти сигурно ќе беше ПРВА таму), но никако да ги разбереме Македонците- тоа е уште почудното во прикаскаваaww kolku patetichno, ne razbiram sho mu se slucuva na lugeto,pa i tuka na forumot tolku emotivni, makedonia, gruevski alexandar blla blla soberete site i placete negde zaedno lol izbravte najcudesen i najlesen pat za nacionalizam namesto da se borat ili daprotestirat na ekonomski plan kako site civilizirani drzavi. kako moze tolku da se politizira narodot...ova mi liceshe na stillot na orientallni ili komunistichki drzavi sobrani site da go vidat 'imperatorot' kako pominuva niz triumfalna porta lol zalam sogragani makedonci ama ova 'sterilna eksitacia' vi e cudesna i smesna mnogu..aman veke
Собра материјал, ајде трк@cool@ напиша:Историски говор на Никола Груевски
фала ти
ова го барам
kidna ?! ili otide po brojche-(sudbina - ke chekash - choekot ne mozhe da postigne - iako sakaСобра материјал, ајде трк![]()
ne mi ja razbra poentata...jas ne se 'palam' na takvi neshta pa makar toa i da e albanska proslava i ako beshe na takov nachin ke ti kazam deka toa ke e pak patetichno, nerelano ironichno i pokazuva golemi kompleksi na eden narod sho ne znae nishto za demokratia tuku liderot i partija ja stavit na prvo mesto otkolku da se stavi sebesii deka toa e cista populacia i brainwash na narodot za da se drzi vlasta..mnogu e ironichno ne znam kako ne go razbirate i plusako takvo neshto nemam videno ni vo Albania, ni negde drugo na svetot i toa ni vo najjakite drzavi so golema civilizacia..treba da se slavi no na pomodesten nachin, na porealen toa ke izgleda i 'poesteticho'ne tolku komplicirano kako indijcite sho ja proslavuvat raganjeto na bogot Shiva lool, jas vidov i luge sho placat se cudev Gospde cuvajма тебе убаво те разбираме зошто ти е ова неприфатливо и патетично(да беше некоај албанска прослава или собир -ти сигурно ќе беше ПРВА таму), но никако да ги разбереме Македонците- тоа е уште почудното во прикаскава![]()
mnogu e ironichno ne znam kako ne go razbirate i plusako takvo neshto nemam videno ni vo Albania, ni negde drugo na svetot i toa ni vo najjakite drzavi so golema civilizacia..treba da se slavi no na pomodesten nachin, na porealen toa ke izgleda i 'poesteticho'ne tolku komplicirano kako indijcite sho ja proslavuvat raganjeto na bogot Shiva lool, jas vidov i luge sho placat se cudev Gospde cuvaj![]()
како што прочитав организација на централната прослава и ангажирањето на комплетната техничко-логистичка опрема, организацијата на транспортот за граѓаните кои живеат во внатрешност на државата, и реализацијата на уметничко-сценската програма, изнесуваат 90 000 евраСите зборат како било организирано а никој не кажа некое инфо колку сето тоа чини
Со малку познавање колку чини пиротехника, и она вчера што го видов кое траеше отприлика 35 до 45 минути чини 100.000 евра. А останатите пропратни елеменити кога ќе се додадат цифрата ќе биде енормно голема трошење државни пари.