Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
Требаше и утре да е неработен ден :) Како ли само ќе станам утре за на работа ...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кога се у план Суперхикс и Кирил?

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Abe patiotu zarem ne znaes i ne si videl do sega subara ? ete toa ti e fintata so kapite.
дечко да не не смеам да дадам мислење случајно? забрането ли е ?
или не смее некој поинаку да размислува... сите ќе бидеме роботи и ќе кажуваме едно исто ..

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А у бидна! Добро, за некого уште трае. Време е за впечатоци. Гужвата беше очекувана, сепак е голем јубилеј. Единствена замерка која можам да ја дадам за целата прослава е именувањето на Александар како воин на коњ. И да го кажеа како Александар, нека изглумат после дека било грешка на тој што кажал (како цел свет што прави)... а не вака делува како со сила да сакаат да ни стават до знаење тоа дека е Воин на коњ! Друго, Каролина не успеав да ја видам.... Парадата беше одлична. Почнувајќи со химната која ретко кој ја знае во целост (тоа се докажа денес), заедно со воениот оркестар почетокот беше феноменален. Колку и да делуваше мала и едноставна парадата на нашите сили, сепак ти се наша гордост и срцето игра додека ги гледаш како под конец подредени чекорат покрај собранието. Потоа дечињата со Македонското сонце под Портата аххх... Она што мене најмногу ми се допадна е претставата која се случуваше кај музејот на Македонската борба. Целиот се наежив додека го слушав Бранко Ѓорчев како ги раскажува клучните моменти од нашата историја. Особен впечаток ми остави листата на имиња на клучни фигури од нашата историја. Одлично замилно, секоја чест. Огноментот беше спекталуларен на самиот крај. На почетокот не можев да го видам, а на тоа се жалеа и повеќе луѓе околу мене. Нема врска, глупост е да удрам критика на тоа. Фонтаната е одлична. Не бев изненаден премногу зошто на јутјуб излегоа милион клипчиња па знаев точно што ќе видам... Изборот на музика исто така, чиста 10-ка. Тоа е така бидејќи сами ги биравме хитовите за овие 20 години. Добро, Тарчуловска квари таму... знаеме од кои причини ја ставија да `пее`. Е сега, што не ми се допадна - говорот на Никола. Не зошто не го сакам... говорот му беше премногу долг. На таков ден очекувам да се збори за историјата, за клучни моменти во `91... а он само почна со тоа, и продолжи за образование и бла бла. Половина партиски митинг си направи... особено со изјавата `повеќето од вас тука ни ја укажаа довербата`.... Добро, Никола го множам со нула, така што за целата прослава ставам 10. И да, ново нешто што нучив за осамостојувањето на Македонија: предлогот парите да се викат статери, излезноста на референдумот во Дебар од само 30%, Гостивар 30,3% и точниот број на заокружени ЗА - 1079308 или 95,09%.

Уште еднаш да е вечен овој ден. За следниот јубилеј да бидеме помасовни и сите сплотени. Како што денес се фатија за оро луѓе што прв пат се сретнуваат, така да биде секогаш за овој ден!
Вечна да е Македонија и вечно да не нејзиното име!

пс. Конечно се надевам дека постарата популција ќе запамти дека 8 септемви и 2 август се деновите кога Македонија се стенува со државност, а не 29 ноември... што ме запрепсти од една анкета пред некој ден.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тишина Васил од Германија дојде да ни ја испее песнава,ехе дури од Германија.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Уште еднаш да е вечен овој ден. За следниот јубилеј да бидеме помасовни и сите сплотени. Како што денес се фатија за оро луѓе што прв пат се сретнуваат, така да биде секогаш за овој ден!
Вечна да е Македонија и вечно да не нејзиното име!
Гледајќи ја сета таа радост, еуфорија и сплотеност... искрено, солзи на очи ми идеа.

N

Nessa Alcarin

Гостин
„Она што е вечерва следно, и што следно ќе го видите ...“ - no comment

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
јас имам видео од огнометот ама не е некој посебен квалитет
ај ке пробам да гоставам асап на нет :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
јас имам видео од огнометот ама не е некој посебен квалитет
ај ке пробам да гоставам асап на нет :)
овие од МТВ пак се покажаа дека не се достојни за пренос во живо, ништо не видовме од огнометот...

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
овие од МТВ пак се покажаа дека не се достојни за пренос во живо, ништо не видовме од огнометот...
Да бе, изгледаше ко да имаат 100 камери и како да ги менуваа кадрите на секои 2 секунди од една до друга камера, безвезе...:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom