Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не ти се исплати, за моторите не е како за колите па така за истите пари ќе го земеш од тука, пример ако моторот го платиш таму 3000 евра, тука со сите давачки ќе ти излезе 5000.

ај да ве прашам..ако земам мотор на бг табли (од бугарија) колку пари кошта да се префрли на македонски табли и плус колку кошта царина
Многу... јас сакав да земам Honda Transalp 600, произведена 1997. Најголем проблем беше тоа што неможеа да ми издадат хомологација (читај никогаш нема да го легализираш без неа). Башка што не исполнуваше Еуро 2 норми за издувни гасови. Давачки за увоз на мотор има трипати појќе од за кола, така да мотор што вреди 1000 евра, имаш уште толку давачки да го регистрираш во Мкд.

Сума сумарум, купи си регистриран од тука и не се занимавај со такви срања.

Многу... јас сакав да земам Honda Transalp 600, произведена 1997. Најголем проблем беше тоа што неможеа да ми издадат хомологација (читај никогаш нема да го легализираш без неа). Башка што не исполнуваше Еуро 2 норми за издувни гасови. Давачки за увоз на мотор има трипати појќе од за кола, така да мотор што вреди 1000 евра, имаш уште толку давачки да го регистрираш во Мкд.

Сума сумарум, купи си регистриран од тука и не се занимавај со такви срања.

Ок , фала за советот ...ако не прашав ке заглаив у кал..

ај да ве прашам..ако земам мотор на бг табли (од бугарија) колку пари кошта да се префрли на македонски табли и плус колку кошта царина
Не знам дали има некој царинар или вработен во станица за технички преглед и регистрација на моторни возила овде за да ти одговори на мошне непрецизно поставеното прашање. Зависи од цената, годината...каталошката вредност...
--- надополнето: Sep 9, 2011 12:50 PM ---
Мме...ја видов фоткава и ми го помати умот. Мојата е црна, ама и оваа боја не стои лошо, нели?
sabre.gif

Едно прашање,го гледам овој мотор,некој да ми каже некоја информација за него,чие производство е ... ?

Едно прашање,го гледам овој мотор,некој да ми каже некоја информација за него,чие производство е ... ?
ako e 1300 евра, веројатно ке го земеш за 1100... и што мислиш чиво производство е чим за тие пари зимаш 250 кубика мотор а стар е само 2 години?

ako e 1300 евра, веројатно ке го земеш за 1100... и што мислиш чиво производство е чим за тие пари зимаш 250 кубика мотор а стар е само 2 години?

Чинг Чу Чанг производство,само ме збуни нешто имаше еден ваков 350цц ми остана во главата дека е Италијанец незнам од кај го видов тоа.
p.s ми фати око Aprilia RS 125,ми треба само за низ град мислам дека врши работа :)

Кинески се иначе се добри, имаш 150, 250 и 350 мислам од истиов раптор ... прашај колку се нови да не те изненади ако е 1300-1500 нов

kineski sum vozel takov vo struga 250 i 350cm 2 imaat, startni se mnogu posebno 250 cenata im e za 250 -1600 evra vo sezona a von 1450evra
--- надополнето: Sep 10, 2011 5:14 PM ---
Чинг Чу Чанг производство,само ме збуни нешто имаше еден ваков 350цц ми остана во главата дека е Италијанец незнам од кај го видов тоа.
p.s ми фати око Aprilia RS 125,ми треба само за низ град мислам дека врши работа :)
od struga tipot susi za da go prodade :)
ako ti e za niz grad zemaj aprilija 50 ce se umris od vozenje
--- надополнето: Sep 10, 2011 5:17 PM ---
Вака знам дека ова не припаѓа тука али и 30цц да е чим е со брзини не ми е мене скутер само да прашам за мислење априлиа рс 50 некој искуство дали имал или пак слушнал нешто позитивно негативно?знам дека многу ке ми речат многу пари е 2,500 евра за таков мотор али мерак ми праи..или пак некој нека понуди нешто ако мисли дека е подобро за тие пари али да не е аутоматик или полуаутоматик
--- надополнето: Aug 20, 2011 5:03 PM ---

дали џандарите имале вакви бмвејки порано?

da imaa dodeka ne dobija donacija od germanija novi hondi

Regal Raptor 350 ccm, Glanz е увозникот. Добри и пофални зборови за овој призводител имам слушнато, инаку фабриката е навистина во Кина, но брендот е USA!

И Легионер, не го дрви овде со совети за Aprilija 50 и слични двотркалци што се возат со составени колена, за таквите има топик засебен!
--- надополнето: Sep 12, 2011 1:10 PM ---
За жал, еве и една прилично неубава вест:

10. септември 2011 - 10:16

Ноќеска околу 12:55, во Охрид во близина на Пештани, во сообраќајна несреќа со мотор загина 25 годишниот Марко Кабранов кој бил сопатник а тешко е повреден 38 годишниот В.Н кој управувал со мотор Јамаха.

Според информациите од полицијата возачот изгубил контрола над моторот, излетал од патот и удрил во бетонската ограда.

Животот го загубил сопатникот а возачот со тешки телесни повреди е пренесен во болницата Св.Еразмо во Охрид.

Извршен е полициски увид а причините за несреќата дополнително ќе се утврдуваат.

Divider, опрај се што побрзо и без последици :(:place:

За жал, еве и една прилично неубава вест:

10. септември 2011 - 10:16

Ноќеска околу 12:55, во Охрид во близина на Пештани, во сообраќајна несреќа со мотор загина 25 годишниот Марко Кабранов кој бил сопатник а тешко е повреден 38 годишниот В.Н кој управувал со мотор Јамаха.

Според информациите од полицијата возачот изгубил контрола над моторот, излетал од патот и удрил во бетонската ограда.

Животот го загубил сопатникот а возачот со тешки телесни повреди е пренесен во болницата Св.Еразмо во Охрид.

Извршен е полициски увид а причините за несреќата дополнително ќе се утврдуваат.

Divider, опрај се што побрзо и без последици :(:place:

Леле катстрофа :(
Имаш некаква информација за здраствената состојбата дали се подоборува ?

Леле катстрофа :(
Имаш некаква информација за здраствената состојбата дали се подоборува ?
Ќе се опраи, барем лекарите велат така. Синоќа собравме 30-тина единици крв, има загубено поприлично но за среќа лекарите се оптимисти.

Имам Апен 6 од 2002 година,и прееска да го преместам малце,го симнав од ногарки и го побутнав и несакаше да оди,блокиран беше некако,и запнав малце и се извади ланецот,и го наместив и го извозив околу 3 километри без проблем,е сеа да прашам,дали е можно да има некои внатрешни оштетување,како на пример да се скршени некои лагерчиња и сл,како да проверам,а да не го растурам цело тркало,вака од око ми се чини ок..Ај помош..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom