Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
хондата шо ја имаше таткоми беше 240кг, еднаш се скрши потпиралката таа малата и падна на страна па шо маки јадовме за да ја крениме...
honda-vf750f-1.jpg

ваква беше иста. vf750f

pa da ti kazam to se motori a ne ovi novive plastika
eve go mojot bmw ec so go imavme 1981-bmw-r65-1.jpg
http://www.reklama5.mk/Details.aspx...V6yaJnMCgMZLmtHeU0z5YUhCxt3ymEzzz73WgwiHl400=
eve uste eden vo dobra sostojba :)

хондата шо ја имаше таткоми беше 240кг, еднаш се скрши потпиралката таа малата и падна на страна па шо маки јадовме за да ја крениме...
honda-vf750f-1.jpg

ваква беше иста. vf750f

Ова е VF 750 F, скратена варијанта во спортски манир и нема кардан како мојата туку задното тркало го придвижува со ланец, а се разликува и во долниот дел од оклопите. V-four машината која ја носат овие модели подоцна најде примена и кај чоперскиот модел Magna VF 750, а врз база на туринг верзијата каква што е мојата подоцна е направен моделот Pan European ST 110 со измена во оклопите и работната зафатнина, но во основа концептот е сосема ист.

-Инаку во сообраќајната и кај мене пишува дека е 240 кгр, арно ама во сервисната книга со спецификација на сите делови и детален опис на моделот пишува дека е тежок 324 кгр!!!...јбг, потешка е и од Harley Millenium за 4 кгрo_O

Вака знам дека ова не припаѓа тука али и 30цц да е чим е со брзини не ми е мене скутер само да прашам за мислење априлиа рс 50 некој искуство дали имал или пак слушнал нешто позитивно негативно?знам дека многу ке ми речат многу пари е 2,500 евра за таков мотор али мерак ми праи..или пак некој нека понуди нешто ако мисли дека е подобро за тие пари али да не е аутоматик или полуаутоматик
--- надополнето: Aug 20, 2011 5:03 PM ---
дали џандарите имале вакви бмвејки порано?

Mи се чини дека и ден денес се наоѓа по некој во станиците во Скопје... ама не ги користат.

ова мало или мене на сликава така ми стои иначе вожњата е сигурно поудобна од априлијата
ај да му се сневиди... трк до продавница и види колкаво е. Како да ти го објаснам тоа?

Инаку, нити сум имал вакво, нити некој мој близок имал, нити пак имам желба да возам... така да возните својства се непознати.

Чоперчево е помало и изгледа како некој да му ја украл машината :pos:

Чоперчево е помало и изгледа како некој да му ја украл машината :pos:
го видов на семафор и стварно изгледа како да му е украдена машината + мало е така единствена опција ми остана априлијата :)

ова мало или мене на сликава така ми стои иначе вожњата е сигурно поудобна од априлијата
не да е мало, помало амин... го видов во живо.. 50 цц е со мењач... што да ти кажам... максимална брзина со некој лесен му е 65км... со мене едвај 50 дигна:pos:
--- надополнето: Aug 21, 2011 6:33 PM ---
дај некој, знае ли каде да најдам машина за гпз 600 тип А? може и нејкет да биде машината, значи само машина, без карбуратори и слично... или па некоја Б машина со се инјекторите и електрониката...

So 15 godini moze li da se vozi skuter 50 cc bez dozvola ?

поранечната милиција имаше R60/5 не 65, R65 е подоцнежен модел, а мал број на R75 бае во републичка милиција и мислам во гардата во ЈНА
Инаку јас си имав неколку години Мото Гуци фалконе 500 од поранешната воена полиција на ЈНА. 500 кубици 1 цилиндер 4 такта. Лепота!

Mostra_Raduni_To_Guzzi_500_01.jpg

ПС
Ми текна, на почетокот милиијата доби мал број на R50, тие се денес многу ретки овде, додека 60 може да се најдат пошто милицијата ги рспродаде, најголем дел ги купија самите џандари па после ги препродаваа цели или на делови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom