Maкедонија - Финска, 04.09.2011, (72:70), ЦАРЕВИТЕ СЕ ВО 1/8 ФИНАЛЕ!

Статус
Затворена за нови мислења.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Мислев дека Финциве се послаба селекција, но гледајќи ги хајлајтсите од претходните мечеви се гледа дека играат доста брза кошарка, имаат солидни бекови и добри шутери.

Сепак, квалитетот е на наша страна. Потребно е да се одигра само смирено, со стопроцентно залагање и наши се. Ќе биде многу заебано ако не победиме денес, зошто со евентуален пораз и Финска ќе може да дојде до три победи, со оглед на тоа што утре игра против Црна Гора, па може да се случи и да извисиме дури и ако утре ја тепаме Босна.

М

Мартин`

Гостин
Досега единствено ние јако ги е... тие што уплаќаат, со Црна Гора кога сите се надеваа ќе тепаме ние извадивме нерешено регуларно време и после изгубивме (а мал беше коеф за нас) после со Хрватите кога беше 4.5 ние ги тепавме, вчера со Грците пак на 4.5 ние ги тепавме.

Е сега даваат 1.35 за нас па мене ми смрди на наместена X регуларно а на продолжетци да ги тепаме Финциве :coffee:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мислев дека Финциве се послаба селекција, но гледајќи ги хајлајтсите од претходните мечеви се гледа дека играат доста брза кошарка, имаат солидни бекови и добри шутери.

Сепак, квалитетот е на наша страна. Потребно е да се одигра само смирено, со стопроцентно залагање и наши се. Ќе биде многу заебано ако не победиме денес, зошто со евентуален пораз и Финска ќе може да дојде до три победи, со оглед на тоа што утре игра против Црна Гора, па може да се случи и да извисиме дури и ако утре ја тепаме Босна.
Математиката вика дека ако денес нема изненадување на другите дуели ЦГ-ГР и ХР-БОСНА ние би испаднале али ако Црна Гора ја победи грчка утре Грчка и Хрватска еден би испаднал од нив и ние би иделе се на се има компликации најважно е да не влагаме у лавиринти туку денес да си тепаме па после може да се колат утре сите ние сме сигурни!

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Значи денеска очекувам тежок меч...нашите се уморени, веројатно уште се под импресии од вчерашната победа само се надевам да не го потценат противникот (кој е прилично незгоден играат брза кошарка без класичен центар), и како шо кажавте вие да ги победиме денеска и да влезиме во втората фаза без никакви математики....

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ако може некој да даде стрим за денешниот меч?Знам дека смарам ама па ептен заборавам да букмаркирам страници со пренос од натпреварите.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Nema da mozam da ja gledam, na rabota sum, no veruvam deka ce gi pregazime i fincite.

NAPRED MAKEDONIJOOOOO!

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Со мудра и квалитетна игра,без потценување на противникот па нека е и финска,сакам да влезат во овој дуел!Сигурно вчера се одмориле колку толку и нашите Лавови очекувам мотивирано,спремно со одбрана на ниво и повеќе поени од рекетот(мислам дека рекетот е слаба страна на Финска)да влезат во овој дуел!
Среќно и едвај чекам да почне натпреварот!

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
¤*¨¨*¤.¸¸...¸.¤*¨¨*¤.
\¸....¤ МАКЕДОНИЈА ¤*¨*¤.
.\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸.¤*¨¨*¤.
..\
☻/
.▌
/ \

Идеме на Победа,само да не се опуштиме и то је то..

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Јас мислам дека е време да се стави крај на ИНФАРКТ завршниците,идеме +20 денес:D

M

Mario Gómez

Гостин
Значи во пресрет на мечот еве една детална статистика од досегашните три меча во група.
http://www.eurobasket2011.com/en/default.asp?cid={13FE876A-D668-47E5-BFDF-C043215442BF}&compID={D166E39E-2323-4863-B229-76357A926FA2}&season=2011&roundID=7526&gameID=7983-C-11-4
Ако примети не се многу подобри во шутот за три, они имаат 38% а ние 33%, очекувам денес поголема ротација бидејќи они се брзи многу и физички подготвени треба да им се парира на надворешните позиции. Исто така и за два шутираат многу, и да се надеваме дека нема да им тргне шутот. Овој дуел требаше да е најлесен, играме со репрезентација која и одкога се прошири бројот на 24 мораа пак да играат квалификации, така да се далеку од нашиот квалитет. Победа денес и утре gametime за Мираковски,Симоновски и Димчевски.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Се селам пред малите екрани, се читаме на полувреме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom