Football Manager 2011

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Е му го кажа сеа -.-

Не е само 4-3-3 да ги наредиш, туку треба да наместиш улогите на позициите кои ги имаат, да наместиш тактика за цел тим...Не е само Standard и аутоматик па шибај...
Па добро сеа да му ја дадам јас формацијата што ја користам кога играм со Челзи 4-3-3

Член од
17 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
46
Ја ке ги наместам ама нема пресинг како барса,Чави и Иниеста не прават по 70-80 паса,нема посед по 70% како може тоа да се направи?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ја ке ги наместам ама нема пресинг како барса Чави и Иниеста не прават по 70-80 паса нема посед по 70%
Не е можно да го погодиш системот до крај, поради ограничувањата на играта. На пример многу тешко е да успееш да го играш Меси лажна деветка, а Педро и Виља inside forwards на крило. Друга работа, пресингот што ке го врши тројката напред и тројката во средина неможе да биде ни приближно еднаква со онаа во реалноста.
Иначе можеш да пробаш со Меси трекватериста, Педро и Виља inside forwards на крила, Чави advanced play -support, Иниеста advanced play - attack, Буси deep lying play. Pique и Puyi ball playing def, бековите wing backs att...

Али интелигенција нула , Alves на пример дупка ќе остави на страна, никој жив не ја покрива... обично изнесување на топка од одбрана, ја рогаат од страв во аут... никој од одбрана не се враќа назад за да прими топка од голман и да почне акција и слични работи... :)
short passes, pressing, многу creativity , roaming.... shouts : work ball into box, look for overlap, pass to feet и слични ако е потребно и ќе имаш солидни успеси во секој случај.

Член од
17 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
46
Јас се пробав ама нема резултати и за тоа побарав од вас некој да не ја има направено тактиката и да ми ја прати.

Еве вака некако би требало да изгледа.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Јас се пробав ама нема резултати и за тоа побарав од вас некој да не ја има направено тактиката и да ми ја прати.

Еве вака некако би требало да изгледа.
Е добро која е поентата да играш со готова тактика, стварно незнам... Пробај направи нешто сам, јас би ти препорачал да пробаш на десната страна комбинација со Pedro како Inside Forward - Support, а позади него на другата половина во местото за Wing Back(не за Full Back) да го ставиш Alves како Support или Attack(види кое е поуспешно...)

На другата страна, Villa пробај Inside Forward - Attack, позади него Abidal(или земи некој цврст full back(како Бочети од Рубин)) и стави го Full Back - Defend (или Support види кое е поусшено..)

Во Средината, Xavi - Deep lying Playmaker(Support) Busquets(Anchor man или Defensive midfielder (Defend)) види како му одговара повеќе... Iniesta е Advanced Playmaker, пробај Attack, бар таков е во реалноста...

Е сега најтешкото за Меси, стави го надвор од шеснаесетникот како Trequartista или внатре со истата улога, ако никое од овие не успее, пробај Poacher или Complete Forward(внатре и 2-те)...

За сето оваа да го испробаш, изиграј што е можо повеќе пријателски утакмици во предсезоната, споредувај рејтинзи, анализирај и тоа е...

А за Team Instructions ќе пишам друг пат сеа неам време ...

Член од
17 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
46
Ama ja ne sakam samo da daam nogu golevi ja sakam i da iam posed na 70 % i da imam mnogu pasovi a ne samo da tepam 5:0 a xavi da naprave 20 pasa.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Епа и јас сакам со Манчестер да давам по 3 гола во последни десет минути ама има разлика од игра до реалност.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Ama ja ne sakam samo da daam nogu golevi ja sakam i da iam posed na 70 % i da imam mnogu pasovi a ne samo da tepam 5:0 a xavi da naprave 20 pasa.
Добро друже, гледам дека си нов во играта, од кај се трудиме да ти помогнеме, ти ќе ни кажуваш како да ти помогнеме!?

Член од
19 ноември 2009
Мислења
101
Поени од реакции
31
http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=4671
Еве ви ја најреалната тактика на Барса за ФМ11. Plug and play!!! Се изнамачив дур ја направив, али неам видено слична.
Епа сеа д*кајте.
--- надополнето: Sep 1, 2011 1:52 AM ---
Moze li nekoj da mi prate taktika isto kako sto igra barcelona vo realnosta.
http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=4671

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

+

=губење инспирација после една сезона :D

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Од нигде никаде почна да ми крешува играва ми вади некој ерор и ми се исклучува. Пробав да ја реинсталирам и пак истото.

Еве што ми ерор ми покажува

Чаре некој?

Kajgana Shop

На врв Bottom