Еве уште една попедофилска книга од онаа на Томас Ман: Лолита од НабоковСмрт во Венеција - попедофилска книга неам читано! Си мислам ај нешо со љубов и смрт ќе биде оно само мањачење има!
Вероника реши да умре - Коељо - И шо ако сакала да се убие ..као демек после сфаќа дека животот е убав али ништо посебно. Има мн други книги кои доловуваат вистинска слика за тоа како треба да се живее и помине убаво животот како на пр Ками.
Баш ја почнав, некои 70 страни. Удара многу. А и периодот не ми се погоди.Степски волк- Херман Хесе
Некако многу удира во психа оваа книга ( да не речам , многу психопатска)
Ти нешто шовинист слеш анти-самоубијци си?Не ви препорачувам да ги читате книгите на Хенри Џејмс, Ернест Хемингвеј, Џејн Остин, Вирџинија Вулф
--- надополнето: Aug 25, 2011 5:54 AM ---
Еве уште една попедофилска книга од онаа на Томас Ман: Лолита од Набоков
Не ми се верува што читам. Книгите на Џејн Остин се класици на англиската литература и романтизам, грев е да не прочиташ барем една од нив ! Истото важи и за Вирџинија Вулф, "Г-ѓа Деловеј" е едно од најпочитуваните дела воопшто. За Ернест Хемингвеј не сакам ни да почнам да се расправам. А Владимир Набоков своевремено направил револуција со "Лолита" и ако се потрудеше да и навлезеш во суштината на книгата ќе размислеше двапати пред да го напишеш постов.Не ви препорачувам да ги читате книгите на Хенри Џејмс, Ернест Хемингвеј, Џејн Остин, Вирџинија Вулф
--- надополнето: Aug 25, 2011 5:54 AM ---
Еве уште една попедофилска книга од онаа на Томас Ман: Лолита од Набоков
Па што ако направил револуција со Лолита тоа не значи дека книгата е квалитетнаНе ми се верува што читам. Книгите на Џејн Остин се класици на англиската литература и романтизам, грев е да не прочиташ барем една од нив ! Истото важи и за Вирџинија Вулф, "Г-ѓа Деловеј" е едно од најпочитуваните дела воопшто. За Ернест Хемингвеј не сакам ни да почнам да се расправам. А Владимир Набоков своевремено направил револуција со "Лолита" и ако се потрудеше да и навлезеш во суштината на книгата ќе размислеше двапати пред да го напишеш постов.
Книгата е и квалитетна.Па што ако направил револуција со Лолита тоа не значи дека книгата е квалитетна
Знам дека сум оф топик ама може да ти препорачам нешто, онака, недосадно?Немам ништо против самоубијците само овие автори не ги поднесувам нивните дела се здодевни
Знам што ти треба.Немам ништо против самоубијците само овие автори не ги поднесувам нивните дела се здодевни
Те разочарала Дани но мене ми се свиѓа. Ја нема читано оваа книга но имам читано други од неа и би и дал едно 8/10. Добар и е стилот макар што нејзините книги се тесно поврзани само на една тема.Даниела Стил - Зајдисонце во Сен Тропе. Поглупа книга во живот немам прочитано. Па Даниела Стил ако има талент за пишување, јас сум the Queen of England. Значи буквално се нервирав дури ја читав. Ни убаво разработени ликови, ни убаво разработени настани, ни некоја приказна, абе ништо. Приказна за мали деца. Ама озбилно. Сексот и градот за ова е книгиште.
Прва и последна прочитана книга од Даниела Стил.