мило ми е шо налетав на ваква тема
...
па вака.. го гледав вториот.. се на се добро.. заплакав.. да.. затоа што сум со хп од првиот филм..
е сега.. делот што многу ме изнервира ..
не знам колку од вас ги читале книгите и дали обратиле пажња на тоа како завршува филмот.. а како е во книгата.
Според мене крајот е утнат СКРОЗ ! тотален промашај... јас искрено се разочарав.
Прво.. имаме сцена каде хари е мртов.. го носат неговото тело.. е сега што е промашено тука.. во филмот хари станува од рацете на хагрид без никаков проблем си прибегнуе туку така (колку само кукавички направено) а 50те смртојади позади него ???? само стојат и гледаат?? wtf мислам ствр таа сцена нема смисла.. во книгата е убаво опишано дека тој ја става наметката и се додека не се појави пред волдеморт никој не знае што уствари се случува.. што според мене е добра сцена за луѓе кои ги немаат читано книгите.
Исто така бркотницата со змијата нагини.. мислам добро што е поентава со таа сцена.. како прво волдеморт знае дека нагини е неговиот последен хоркрукс.. сигурно нема да ја пушти да си шетка низ замокот... премногу глупаво пак ке речам..
Битката меѓу волдеморт и хари.. добро едно не ми е јасно... тие што го режирале.. дали воопшто ги отвориле книгите ?!.. колку само глупав е делот кога тие двајца се борат и тоа во воздух... од кога почна хари да лета бе?!! а волдеморт заборави на магијата и реши на добриот стар начин со тупаници да го среди детево.... врв на глупоста... паѓаат и двајцата се влечат за кој попрво да го земе стапчето (колку само амерички направено) .. коо демек ај кој попрв ќе стигне до пиштолот.
А чекај бе.. нели стапчето откажува послушност кога ќе го види својот прав господар???? нели хари е свесен за тоа??!?!! значи тотално бесмислен дел.. не се поклопува со сета приказна .. дури мислам дека ја прави поглупава и конфузна.
И за крај.. хари,рон, хермиона и џини години години подоцна... а сеуште со тинејџерски фаци .... добро бе луѓе шминка постои денес ако више неќеле да наоѓаат постари глумци што ќе личат на нив... СТРАШНО !!
Со малку труд можеше филмот да биде прекрасен.. не знам како Џ.К.Р се сложила со сето тоа.. али гледам по коментарите на нет дека не сум единствената која има забелешки за тоа..
Толку од мене... се извинуем за долгиов одговор