Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 Премиера кај нас

Статус
Затворена за нови мислења.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Влегував задњиве неколку дена ама не успеав да се регистрирам. Знае некој некои од прашањата што се паѓале?
--- надополнето: Aug 11, 2011 7:00 PM ---

Чисто информативно, американската верзија за првата книга се вика Harry Potter and the Sorcerer's Stone. :)
Незнам ја то,само види на Википедија и ќе ти стане јасно :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Влегував задњиве неколку дена ама не успеав да се регистрирам. Знае некој некои од прашањата што се паѓале?
Треба само да оставиш меил, они ќе ти пишат порака кога ќе бидат отворено регистрациите.

Chanel

I feel like a tiny bird with a big song!
Член од
22 мај 2011
Мислења
478
Поени од реакции
307
Јас успеав да се регистрирам неколку дена пред затворањето на регистрациите и добив повратен e-mail:

Your Pottermore account

Welcome and thank you for registering for Pottermore by J.K. Rowling - the magical new online experience based around the Harry Potter books.

A million registrants are going to be granted early entry into Pottermore to help give it the finishing touches, and the exciting news is that if you validate your account quickly, you could be one of the lucky few selected. Please be quick because places are going to be allocated on a first-come-first-served basis.
Сите оние кои не успеаа да се регистрираат ќе мораат да чекаат до Октомври, кога регистрациите ќе бидат отворени за сите.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Како да се справиме со 10000000000000000 Потер фанови кои паднаа во депресија после The deathly hallows?

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Глеам дека уште нема тема отворено за Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 , па ајде една дискусија за филмот каков е ? дали ви се допадна ! дали имате заплачено на некоја сцена ?
мило ми е шо налетав на ваква тема :)...
па вака.. го гледав вториот.. се на се добро.. заплакав.. да.. затоа што сум со хп од првиот филм..

е сега.. делот што многу ме изнервира ..
не знам колку од вас ги читале книгите и дали обратиле пажња на тоа како завршува филмот.. а како е во книгата.
Според мене крајот е утнат СКРОЗ ! тотален промашај... јас искрено се разочарав.

Прво.. имаме сцена каде хари е мртов.. го носат неговото тело.. е сега што е промашено тука.. во филмот хари станува од рацете на хагрид без никаков проблем си прибегнуе туку така (колку само кукавички направено) а 50те смртојади позади него ???? само стојат и гледаат?? wtf мислам ствр таа сцена нема смисла.. во книгата е убаво опишано дека тој ја става наметката и се додека не се појави пред волдеморт никој не знае што уствари се случува.. што според мене е добра сцена за луѓе кои ги немаат читано книгите.
Исто така бркотницата со змијата нагини.. мислам добро што е поентава со таа сцена.. како прво волдеморт знае дека нагини е неговиот последен хоркрукс.. сигурно нема да ја пушти да си шетка низ замокот... премногу глупаво пак ке речам..
Битката меѓу волдеморт и хари.. добро едно не ми е јасно... тие што го режирале.. дали воопшто ги отвориле книгите ?!.. колку само глупав е делот кога тие двајца се борат и тоа во воздух... од кога почна хари да лета бе?!! а волдеморт заборави на магијата и реши на добриот стар начин со тупаници да го среди детево.... врв на глупоста... паѓаат и двајцата се влечат за кој попрво да го земе стапчето (колку само амерички направено) .. коо демек ај кој попрв ќе стигне до пиштолот. :mad:
А чекај бе.. нели стапчето откажува послушност кога ќе го види својот прав господар???? нели хари е свесен за тоа??!?!! значи тотално бесмислен дел.. не се поклопува со сета приказна .. дури мислам дека ја прави поглупава и конфузна.

И за крај.. хари,рон, хермиона и џини години години подоцна... а сеуште со тинејџерски фаци .... добро бе луѓе шминка постои денес ако више неќеле да наоѓаат постари глумци што ќе личат на нив... СТРАШНО !!

Со малку труд можеше филмот да биде прекрасен.. не знам како Џ.К.Р се сложила со сето тоа.. али гледам по коментарите на нет дека не сум единствената која има забелешки за тоа..
Толку од мене... се извинуем за долгиов одговор ;)

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
мило ми е шо налетав на ваква тема :)...
па вака.. го гледав вториот.. се на се добро.. заплакав.. да.. затоа што сум со хп од првиот филм..

е сега.. делот што многу ме изнервира ..
не знам колку од вас ги читале книгите и дали обратиле пажња на тоа како завршува филмот.. а како е во книгата.
Според мене крајот е утнат СКРОЗ ! тотален промашај... јас искрено се разочарав.

Прво.. имаме сцена каде хари е мртов.. го носат неговото тело.. е сега што е промашено тука.. во филмот хари станува од рацете на хагрид без никаков проблем си прибегнуе туку така (колку само кукавички направено) а 50те смртојади позади него ???? само стојат и гледаат?? wtf мислам ствр таа сцена нема смисла.. во книгата е убаво опишано дека тој ја става наметката и се додека не се појави пред волдеморт никој не знае што уствари се случува.. што според мене е добра сцена за луѓе кои ги немаат читано книгите.
Исто така бркотницата со змијата нагини.. мислам добро што е поентава со таа сцена.. како прво волдеморт знае дека нагини е неговиот последен хоркрукс.. сигурно нема да ја пушти да си шетка низ замокот... премногу глупаво пак ке речам..
Битката меѓу волдеморт и хари.. добро едно не ми е јасно... тие што го режирале.. дали воопшто ги отвориле книгите ?!.. колку само глупав е делот кога тие двајца се борат и тоа во воздух... од кога почна хари да лета бе?!! а волдеморт заборави на магијата и реши на добриот стар начин со тупаници да го среди детево.... врв на глупоста... паѓаат и двајцата се влечат за кој попрво да го земе стапчето (колку само амерички направено) .. коо демек ај кој попрв ќе стигне до пиштолот. :mad:
А чекај бе.. нели стапчето откажува послушност кога ќе го види својот прав господар???? нели хари е свесен за тоа??!?!! значи тотално бесмислен дел.. не се поклопува со сета приказна .. дури мислам дека ја прави поглупава и конфузна.

И за крај.. хари,рон, хермиона и џини години години подоцна... а сеуште со тинејџерски фаци .... добро бе луѓе шминка постои денес ако више неќеле да наоѓаат постари глумци што ќе личат на нив... СТРАШНО !!

Со малку труд можеше филмот да биде прекрасен.. не знам како Џ.К.Р се сложила со сето тоа.. али гледам по коментарите на нет дека не сум единствената која има забелешки за тоа..
Толку од мене... се извинуем за долгиов одговор ;)
Како Прво коа го убивА во шумата волдеморт хари не е мртов после тоа мајката на драко оди да провери дали е мртов и глеа дека не е и му шепнуе ДАЛИ ДРАКО Е ЖИВ , хари и клима со главата и по тоа е доказ дека е жив !! и + пред да оди хари потер во шумата зима како едно топче мислам и во него ако ти фрли некој магиа ја собира магијата така мислам . :)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Како Прво коа го убивА во шумата волдеморт хари не е мртов после тоа мајката на драко оди да провери дали е мртов и глеа дека не е и му шепнуе ДАЛИ ДРАКО Е ЖИВ , хари и клима со главата и по тоа е доказ дека е жив !! и + пред да оди хари потер во шумата зима како едно топче мислам и во него ако ти фрли некој магиа ја собира магијата така мислам . :)
Антонио моја грешка е требаше мртов во наводници да го ставам за да не дојде до забуна.. иначе не беше тоа поентата.. претпоставувм си ја читал книгата.. во книгата убаво е напишан тој дел.. како хари го чека вистинскиот момент за да стане да им покаже дека не е мртов и да ја убие нагини.. затоа што него целта му е нагини да ја убие за да може и волдеморт да го убие..само што се е измешано во филмот.

како ти се допадна тебе?? дај мислење

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
За мене филмот е убав !! само така првиот дел на ми се допадна многу оти нема многу акција !! а вториот брилијантен !! :) :)
иначе најдобрата Аvada Kedavra у сите 7 дела !!
!!
:)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
сеуште мислам дека ќе кажат на тв за најновиот филм на хп.. никако не можам да го прифатам фактот дека нема да има следна премиера и следен филм...
криво ми е само што не можев да присуствувам бар на последната :(

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Со дечко ми правиме Хари Потер маратон. Моментално сме до Order of the phoenix. Лелееее носталгија ме фати, ќе почнам пак книгите да ги читам.

--- надополнето: Sep 10, 2011 2:32 PM ---
И еве ви една интересна страна:

http://hpotterfacts.tumblr.com/
--- надополнето: Sep 10, 2011 2:35 PM ---
И Божеее, не знаев дека Дамблдор бил геј. Бог да чува.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
На кино го гледав последниов дел и на крајот кога се уклучија светлата видов некој расплакани :place:
А морам да признаам дека и мене многу ме наежи :) особено сцените со Снејп...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom