Supercopa de España - Реал Мадрид - Барселона - 14/17.08.2011

Кој ќе го освои Супер Купот на Шпанија?

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ја разбирам сака да му врати и Се, ама зашто ко женче удри побогу :)

А прст во око е неверојатен мачо потег ? :ROFLMAO:

Патетикуси :D Да беше попаметен Тито, да не му враќа... вака ќе си одморат и двајцата некој натпревар. :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
А прст во око е неверојатен мачо потег ? :ROFLMAO:

Патетикуси :D Да беше попаметен, да не го удира... вака ќе си одморат и двајцата некој натпревар. :)
Абе види ги, не беше прст у око, шитпкање беше :)

Иначе џабе префрлате топка на една и друга страна, и двете страни подеднакво се виновни зашто дојде до ова, и едните и другите подеднакво сносат вина за ова што сега се случува со Ел Класико, и едните и другите треба да седнат на маса и да договорат дека во иднина фер плејот треба да победи.

Реално, не е на арно ваквата создадена тензија, јас разбирам и ривалство и Се ама ова може да придонесе и до нешто многу повеќе доколку се продолжи со ваквото темпо, веќе никој не збори за фудбалот што се играше на терен и ова веќе почнува да станува карактеристика кога се во прашање овие 2 тима ...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Одамна не сум гледал таква добра тепачка :) хахха

П.С. и двете утакмици беа јаки стварно , напаѓачки , отворен фудбал се гледаше 180 минути ....и мислам дека годинава ке биде жустро во Ла Лига ...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.605
Поени од реакции
14.437
Настрана однесувањето на играчите од двата табора, друго е кога менаџер ќе направи таква работа и после ќе даде таква изјава за медиумите. Барем Мурињо оди накај 50тите години и очекувано е да ги надминал детските болести. Едно е играч друго е менаџер. Не очекував вакво нешто од него. Барем да се извинеше веднаш во пост меч изјавата наместо Пито и Мито.
Нека не ми се лутат Реаловците ама пак ќе кажам едно е играч кога се однесува цигански, друго е кога менаџер се однесува така. Не е дека ја бранам Барселона.

П.С. Гледам од ова на Син и овој од Барса му враќа. Срамота и за него, аман, каде е професионалноста барем од таборите?
Не гледам причина да ти се лутат Реаловците или да те цитираат дек а тоа не е така, а и секој друг да го цитираат во врска со ова, Мурињо си е крив и тоа е тоа само сеуште никој не ја знае причината за тоа, а ќе пишам подоле што мислам јас..

Некој мора да го свати и него, ја го сваќам, после толку тренирање, припрема на екипата и се што иде со тоа, вака да се заврши.. Лесно е од пред pc да се зборува вака-така. Али јас го разбирам Мурињо, му набија комплекс, онака реално тоа не е добро, но од ден на ден има се поголема желба да ја победи Барса, и тоа ќе успее на крајот, сигурен сум. Да не одолговлекувам, не го оправдувам неговиот потег али сите треба да сватиме дека после се што се случи во овие два натпревари не е лесно така да се заврши натпреварот..

Повеќе среќа следен пат, и попаметно мајке му, на сите ни е тешко, али некогаш треба да се остане господин, секако.. :cool:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Од Дани ни со виза не можеше да поминиш вчера,дури едно време греота ми дојде за Роналдо,се одлучи да ја смени страната,еднаш не помина.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Абе види ги, не беше прст у око, шитпкање беше :)
Mоже му го утнал образот несакајки... :D

Се кладам дека сакаше трепките да му ги откорне. xD
Типот позади му го контролира умот. Нема друго објаснување.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Да де, сликата тоа го покажува иначе не брцаше, штипка му удри али го закачич и за око.
А оној со бркон, mmmmkaay, drugs are bad.

B

Beck's

Гостин
Pep Guardiola emerged from his bench shortly before kick-off, made his way through swarms of photographers in his technical area and picked out Jose Mourinho. The Barca coach held out his right arm, clenched the hand of his Real Madrid rival and looked him in the eye in a gesture of respect and admiration.

Shortly after the final whistle, the Portuguese raised his right arm, the same one which had shaken Guardiola’s hand with supposed affection barely two hours earlier, and poked his index finger into the eye of Barca’s unsuspecting assistant coach Tito Vilanova.

goal.com

El Madrid tiene que controlar esto. Estos partidos se ven en todo el planeta y mientras el Barça da una imagen de exquisitez y buen juego, el Madrid se va haciendo un cartel de equipo feroz, valentón, pendenciero. Es hora de que Florentino reflexione seriamente sobre esto, porque empieza a ser grave.

Pero ni en el Bernabéu tuvo por qué quejarse del árbitro, ni mucho menos ayer de Fernández Borbalán. Esta vez, si alguien pregunta: ¿Por qué perdió el Madrid? Por Messi. Y volvió a perder en la sala de prensa cuando Mourinho no fue capaz de disculparse por su horrible actitud con Tito Vilanova.

as.com

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.605
Поени од реакции
14.437
Mоже му го утнал образот несакајки... :D

Се кладам дека сакаше трепките да му ги откорне. xD
Типот позади му го контролира умот. Нема друго објаснување.
Жими се на прв поглед мислев дека е слика од некоја турска серија ради оној со брковите па и таква озбилна фаца.. :pos:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Зашто глумите шпанци, знаеме дека google транслејтот работи, дајте превод на тоа што е напишано на шпански.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Не е Мурињо цвеќе за мирисање и не го оправдувам неговиот потег па ни на Марсело стартот врз фабрегас,но шамарењето на Виља со Озил и Пинто што одма рипна да се тепа ?
Мислам можеме до утре да се расправаме за инцидентот вчера но тие муабети се безвезни.
Одсекогаш сум викал дека Виља е циган што знае да дава голови. Цигански се однесува - мава педерски по играчи и често го јаде за тоа (читај црвени картони во дресот на Шпанија/Валенсија/Барселона). Марсело стана дибек исто така, секоја година станува се подобар и подобар како играч и станува се подебил и подебил. За тоа се фудбалери, како што викаат „Тој што нема во мозок има во нозе“ :) Ама потегот на Курињо, подмолно и попедерски него било кој потег на последните 7 Ел Класика ја покажува само неговата немоќ и фрустрација. Како само цигански се протна и не го ни удри туку му брцна во око на Тито и се тргна на страна за овој да го бутне за после двајцата помошници на Курињо да пробаат да го направат него жртвата, циган со коплекс на нижа вредност, криво му беше што он не е центар на внимание.
За паѓања немаат право Реал да се бунат зошто 1000 пати паѓаа ко покосени играчите на Реал прво полувреме и почетокот на второ.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Не ширам дезинформации. На многу места, скоро секаде го пишува ова.
Марсело, Озил, па Виља ги добија црвените картони.
1. Марсело заради остар фаул над Фабрегас.
2. Озил заради тоа што го стапнал со ногата врз Фабрегас, додека тој лежел на земјата.
3. Виља заради тоа што го нападнал Озил после тоа во точка 2.
озил излезе 78 минута а место него влезе кака некако муабетов не ми е на место -.-
а зошто сите сте запнале за Мурињо дека го удрил Тито или кој и да е, а никој ништо не кажува за тоа дека Озил најмногу го изеде ем модар ем црвен -.-

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
озил излезе 78 минута а место него влезе кака некако муабетов не ми е на место -.-
а зошто сите сте запнале за Мурињо дека го удрил Тито или кој и да е, а никој ништо не кажува за тоа дека Озил најмногу го изеде ем модар ем црвен -.-
Нема што да не иде муабетов.

Значи кога падна Фабрегас нели сите беа околу него па сега МОЖНО е Озил да стапнал над Фабрегас,МОЖЕБИ намерно или ненамерно.

Но ова не мора да значи дека е вистина,сеуште не знаеме ништо.

И сега најголем кривец бил Виља...не бе луѓе најголем кривец е тој Марсело.Со чиста намера да го повреди...не дај Боже да имаше скршеница.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Неколку работи во врска со класиково:

Прво, не ги сфаќам луѓето што викаат дека не бил добар фудбалот. Па добро, го видовте ли темпото со кое се играше натпреварот. Ненормална работа. 200 на саат. Јас искрено не сум видел нешто слично во последниве години, посебно првите дваесетина минути, лудо.

Второ, по мене Реал беше подобриот тим земено вкупно на двете класика. Пресингот на Мурињо.... :cuc:, едноставно GODLIKE. Секоја чест и на Барселона и нивниот стил на игра, ама ова беше веќе уметност.

Трето, мислам дека на Реал им требаат подобри центрлни дефанзивци. Ај Пепе би поминал, ради физичките карактеристики мада не е многу паметен, ама Карваљо мислам дека треба да се замени. Супер е во тактичкиот дел, ама еден на еден се губи многу лесно против сите од напаѓачите на Барса. Некој ко Тиаго Силва би бил идеален да го замени според мене. Коентрао е супер играч, паметна инвестиција на Реал дефенитивно. Ја мислам дека треба да стартува лево редовно.

Четврто, нема да коментирам за општата тепачка на крај, само ќе кажам дека треба малце поспортски однос и од едните и од другите. Реал, не гледам потреба да идат со цел да заколат некого во дрес на Барса. Мислам ок е да идеш со малку пофизички фудбал против противниците ама не прва цел да ти биде да удриш некого, а втора да ја одземеш топката. А за Барса, искрено претеруваат со тој мазохизам на терен. Континуираното паѓање и на најситен допир. Прават натпреварот на секои 2-3 минути да изгледа како западен фронт во Прва светска војна. И не го прават само против Реал туку против било кој посилен противник, кога противникот ќе има иницијатива. Не видов некој да го комнтира потегот на Иниеста против Пепе во прво полувреме, кога буквално му се стави во рака и се удри самиот од неа, патетично.
Се е кажано тука...
И на Мурињо можете сите да му го .!. .!. Идиотски створења не разбираат заебанција и од една заушка цитрони ми ги направивте....

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
За паѓања немаат право Реал да се бунат зошто 1000 пати паѓаа ко покосени играчите на Реал прво полувреме и почетокот на второ.

--- надополнето: Aug 18, 2011 3:02 PM ---
Нема што да не иде муабетов.

Значи кога падна Фабрегас нели сите беа околу него па сега МОЖНО е Озил да стапнал над Фабрегас,МОЖЕБИ намерно или ненамерно.

Но ова не мора да значи дека е вистина,сеуште не знаеме ништо.

И сега најголем кривец бил Виља...не бе луѓе најголем кривец е тој Марсело.Со чиста намера да го повреди...не дај Боже да имаше скршеница.
All this fuss about Real Madrid making serious fouls? Why are there no serious injuries?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom