ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Барем еден асолен бенд да имаше ќе беше добро. Овие трибјут бендовиве уште најдобри ќе испаднат на крај.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
За локацијата нема да коментирам,се разочарав скроз ама тоа е.
Сепак, ради Љубојна ке гледам да дојдам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Hladno Pivo на Пиволенд. И Синтезис. И други некои што не ги знам...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Само Хладно Пиво ми се по мерак од до сега откриените :)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Hladno Pivo на Пиволенд. И Синтезис. И други некои што не ги знам...
Толку е, кругот се затвора.
Ама што е причината што идат „иститепакистите“?
- Не се способи да привлечат други, тазе, грејт бендови
- нашата audience ги знае две три песните на „ладното пиво“ што е прекрасно во односн ан други бендови. Односно, тоа што се бара, тоа се носи. Не можеш прасе да однесеш во „рибнион“ во Охрид.

Член од
11 септември 2010
Мислења
101
Поени од реакции
9
Hladno Pivo никогаш до сега не свиреле на Пиволенд. Таксират - да, али тоа е друга тема. Како и да е, одлично што доаѓаат сега, тоа и се очекуваше...свиреа сегде, освен кај нас. А пред некој месец им излезе и нов албум. Одлична можност за промоција :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Добро бе,златна локација...зашто сега ова?

S

StormRage

Гостин
Не би да се бунам за локација... никоаш не сум бил... ама будучи да на први ќе сум скопје ако иам кај да преспијам сигурно ќе поминам (well зависи шо ќе свири и зависи кеш)... зато уште нема да почнам да кењам безвезе, мада радо би ги слушал ареа и хладно пиво чак и синтезис, ареа пошо ги пропуштив лани :)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.208
Не знам што е муабетов со трибјут бендови, ама ова ми е као место адидас, адибас патики... лејм. :/
Мислев на друго :), годинава нема фестивал него има Трибјут ту фестивалот, односно Кавер Пиволенд :)))).

А иначе од традиционалните АБРЕ МАКЕДОНЧЕ (само да се мрчело) на темава, локацијата се согласувам дека е срање, од естетстка гледна точка, го уништува ефектот, на сред асфалт си, нема никаков шмек, како што кажа момчено пред некоја страна фестивали не за џабе се одржуваат на такви места ливади, тврдини, полиња итн од Вудсток до Гластонбери до Егзит.
Точно е дека нема ни автобус ни тротинет до таму, ама не можам да ви го сфатам Македонскиот дембелски синдром, да не се поодело 10 минути, од Партизанска кај што миљон автобуси застануваат до Борис Трајковски. Македонче да може со кола како драјв ините во Мекдоналдс или како на патарина да се паркира пред штандот на дугме да отвори прозорот и да рече дечко две пива, и после тоа со колата пред бина да се паркира. А кога немате кај да ебете, не се буните што се пентарите до Водно и МЗТ фабриката или до паркингот кај Балканика. Не тогаш мудата и јајниците во глава ви маваат а колку бензин сте потрошиле и како сте стигнале до таму не ви е битно. Другари што не се од Скопје, со денови штеделе, доаѓале аутостоп, спиеле кој кај ќе се снајдел по Медицинари се шлепале у кола, па дури и под отворено небо, па пак после аутостопот за назад у ниедно време аутостоп, само и само да дојдат на некој концерт или фестивал, господава не знаат како да стигнат од Кисела Вода до Палас, ко да е ова пат око света за 80 дана. Лимузина да ви пуштиме јебига, да ве земе и врати.
Исто така ги поддржувам мрчачите за цената, не знам дали самите производители и импортери си ставаат по која цена ќе настапат, по договор со организаторот или како и да е, ама во секој случај промоција на пиво е ебаго не аукција на Пикасо или кафич во Охрид. Обзир треба да се има, на светски фестивали за пиво, цените и до упола паѓаат кога се фестивалските денови, тоа на крају краева е и поентата...
Што се тиче бендовите дека истите се вртеле цело време (од Балканов), ќе кажам само ок, со тој буџет и средства, и со без пари влезници нека ги донесе Мадона и Ролинг Стоунс прв јас ќе му отидам и ќе спијам у вреќа шаторска секој ден. На Балканов нема миљарда бендови тие се... Ајде бре момци малце логика. Врбување бендови значи да му платиш хонорар, патни трошкови, смештај, јадење пиење и други манипулативни и непредвидливи трошкови, а не наплаќаш карта. Добро дел покриваат спонзори ама колку може спонзори да покријат? Плус Македончето сата музика да му дрнда цело време, па мораш секаков тип на музика да имаш, и цело време од почеток до крај да нема тишина, оти ако има рок на темава ќе цмиздрат само рок имаше а јас сум хаусер, па мораш и тоа и тоа, на сите да им угодиш, и пак не чини. Ај ставете се малце од другата страна и во другата кожа. Сакаш да направиш нешто фестивалско, Пиволенд, лимитиран си со буџет и со се, немаш многу капацитети, ама се трудиш, носиш бендови, и пак не му чини ништо на Македончето кое сака авиони парада да му прават над глава за после да каже не беше Боинг авионот Ербас беше.
Немам ништо против и кавер бендовите, кога веќе тешко дека оригиналниот бенд ќе го чујам а обожавам да го слушам Пинк Флојд на пример зошто да не е и кавер? Битно ми е што е во живо песни што ги сакам, атмосфера итн.. Башка момците ги гледав на Гурманфест или како и да се викаше оној фестивалот на храна на плоштад и позитивно ме изненадија. Трибјут бендовите не се ништо поразлични од обичните тезга бендови кои ми прават и правеле ќејф во Маракана, Хавана, Балет, Мамас, Кастро... Само овие свират од повеќе бендови а другиве од еден.

Е тоа е тоа. За тие пари (ич пари) и тоа мислам дека на некои луѓе не заслужуваат ни 2% од тоа, толку музика.

На крај ќе звучам како да сум во организација на фестивалот ама не е битно :).

Kajgana Shop

На врв Bottom