Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Да, жалат по невиноста.
Што ја изгубиле на таков начин, со таа личност и со тој мозок кој го имале во моментот коа ја губеле.
A демек ако не со дечко со кој идела 3 месеци на 16, туку се скине со дечко со кој идела 5 месеци на 17ипол ќе биде повеќе волшебно?

Кој мозок бе муце, демек поубаво ќе распознаваш идиоти. Со кој и да идеш, некад ќе заврши, па и сите што ги знам, не се каат, напротив баш се среќни или беа што средиле таа ствар на време, за покасно да уживаат во сексот, како што не направил горнио.. или природата, за кој како.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
A демек ако не со дечко со кој идела 3 месеци на 16, туку се скине со дечко со кој идела 5 месеци на 17ипол ќе биде повеќе волшебно?

Кој мозок бе муце, демек поубаво ќе распознаваш идиоти. Со кој и да идеш, некад ќе заврши, па и сите што ги знам, не се каат, напротив баш се среќни или беа што средиле таа ствар на време, за покасно да уживаат во сексот, како што не направил горнио.. или природата, за кој како.
abe koga devojkata sama ce odluci da se podade togas e sega dali ce e so decko so koj ce odi godina dena obicno 80 posto od ddevojkite so prviot koj gi kine toa go pravat. znaci treba vreme na devojkata od nekolku meseci ne moze da dojde odma.
posle toa ti e se statistika :pos:

I

indigo child

Гостин

Ја иам другарка која сеа има 21, се кае шо невиноста ја изгубила многу мала, толку што и не знаела што е тоа оргазам. 14.
Нормално, некоја друга може не се кае. Откај знам. Не им навлагам у психата на другите, замарање ми е.
Поубаво да распознаваш идиоти...мех, не се сите мужи идиоти ( :
Нормално некои жени и на 30 ја немаат способноста да распознаат идијот од не-идијот, па на нив џабе им е.
Не е битно колку ќе идеш и зошто ќе идеш со типот и бла бла бла.
Ако го праиш тоа само за да те скинат, па нареден пат да не те боли, според мене, уште ко ќе добие девојчето, после неколку месеци нека го праи тоа.
Ако го праиш тоа за да уживаш, нема да ти успее освен ако не е со точната персона, па да го повторите.
Има уште милион комбинации.
Затоа реков, зависи. Од многу ствари.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
И на 14 години знаев за кондом .... и не закачив болест а деца сеуште неам

--- надополнето ---

Ко прво не ми фали култура ,ова е форум како сакам ке се изразувам нема да ме оценува професорка по македонски јазик,ко второ организмот физички е спремен за секс уште на 13-14 години ,а психичката бариера настанува од предрасудите кој ги наметнува општеството , за една обична физичка потреба се крева толкава галама и нешто толку нормално се сваќа премногу озбилно,единствено нешто што треба да се знае околу сексот е како тој да биде безбеден и без несакани последици (читај да се користи кондом) а не дека тоа треба да се направи со некој што ке го сакаш или дека е нешто прекрасно, тој е само физичка потреба ,но предрасудите на лугето го прават да биде нешто толку големо и прават големи очекувања од истиот,а кога работите ке испаднат како што не сме сакале тогаш се јавуваат психички проблеми и слично ,да не бил сватен така да бил на исто рамниште со мување никое девојче или мшко без разлика немало да има проблеми и последици од истото ,а единствената разлика е тоа што може да резултира со бременост или некоја полова болест,но како што веке кажав има решение КОНДОМ.
Се надевам дека сега ти се појасни некој работи и барем свакаш дека ставот ти се основа на конзервативни и релативно застарени свакања ,кој биле присутни во вековите наназад кога невиноста ,особено на девојчињата била чувана ко светиот грал а самото тоа придонело за јавување на промискуитетот , и сексот како маркетинг средство бидејки како што знаеме СЕКСОТ ПРОДАВА .Исто така знам дека ти нема да го смениш ставот за сексот бидејки тој не се разликува од ставот кој го има општеството ,доколку општеството го имало мојот став ти би го бранела истиот бидејки на тој став ке бидеш навикната цел живот сето тоа води до фактот дека иако можеби имаш култура и образование НЕМОЖЕШ ДА МИСЛИШ СО СВОЈА ГЛАВА. А тоа зашто да се брза ,зошто да не се брза кога веке се муваме на 12 -13 години зошто би немале секс ,кога и во двата случаи не си играме веке со играчки ,да би размислувале вака немало да има толку сексуално искомплексирани луге.

Се согласувам со тебе околу интернетот и неговото користење,но неможеш да кажуваш кој кога да почне со секс самото одолговлекување и комплицирање на сексот ,прави големи психички проблеми и тогаш кога нема да испадне како што сме очекувале е тогаш се јавуваат проблеми и последици во градењто на личноста да е сватен ко нешто најобично, ко нешто слично на мување тој не би бил толку комплициран и лугето би уживале во него без да се осекаат лошо.Јас знам другарки што имаат 17години што имале секс и сеуште се осекаат лошо поради тоа епа веке јасно ти е кај е грешката .
Што ти е тебе бе на 14 години ,уште млечни заби ти се клатат ти ебење ми спомнуваш .

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Нема идеална возраст за прв сексуален однос.
Ама не би до 18-19 години , ни за машко ни за женско.

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
14 год? Аман бе :O Никако. Јас мислам над 17 год. нагоре..што знаат 14 годишници бе? После ќе кукаат кога треба на абортус да одат..а проста математика.
Кондом = 8 денари.
Абортус = +100 евра, и здравје..

Џ

ЏинЏер

Гостин
За жал, нашата реалност е таква.. Се повеќе и повеќе малди луѓе (да не речам деца) го доживуваат својот прв сексуален однос пред 15тата година. Мене лично тоа не ми е јасно... На каде оди светов??? Мислам, океј е секој да одлучи кога е спремен за тој чин, тоа е нешто индивидуално, но на 13 години не верувам дека се осеќаат спремни, ниту физички, ниту психички.. Како што реков, не може да се одреди точна возраст кога некој би требало да почне со односи, сето тоа зависи од личноста, но сепак може да се постават одредени граници. На пример според мене идеална возраст е од 17-19 години. Порано никако. А за подоцна? Тоа го оставам како ствар на избор.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Нема идеална возраст за прв сексуален однос.
Ама не би до 18-19 години , ни за машко ни за женско.
Најдобрар период за први сексуални односи е од 17-19 години, тогаш женското нема многу да го боли...

Член од
8 септември 2011
Мислења
19
Поени од реакции
5
Според последните податоци, во Македонија просечната возраста за првиот сексуачен однос е поместена на 14 години, што мислите дали е тоа добро или лошо? Со фактот дека пред само неколку години беше до скоро 17 години.
:ROFLMAO: haha jas sum 14 no nemam ni pomisleno na takvi raboti

Kajgana Shop

На врв Bottom