Фан Клуб: Интер

“I only know Inter need money and I could leave if the right offer comes in,” he told Voetbal International.
Вртете ја како сакате, напишано во Август, 2010
However, it is questionable whether Inter fans will accept a financial strategy that involves the club selling un campione every summer. This is not really a sustainable model for a top club.
Тешко е да се прифати, знам, али испаднаа вистински муабетите за лошата финансиска состојба на тимот, друго објаснување и нема, она дека Морати си го ладел заситен од сите успеси е премалоумно да се бутка веќе ...
--- надополнето: Aug 7, 2011 5:51 PM ---
http://football-italia.net/aug7aa.html

?? Зар немавте ненормално голем профит со лш ? :confused:
Пак имаа загуби од над 50 милиони евра истата таа година, дискутирано е тоа на претходните теми за Интер на форумов од минатата сезона.

Вртете ја како сакате, напишано во Август, 2010

Тешко е да се прифати, знам, али испаднаа вистински муабетите за лошата финансиска состојба на тимот, друго објаснување и нема, она дека Морати си го ладел заситен од сите успеси е премалоумно да се бутка веќе ...
--- надополнето: Aug 7, 2011 5:51 PM ---

Пак имаа загуби од над 50 милиони евра истата таа година, дискутирано е тоа на претходните теми за Интер на форумов од минатата сезона.

не бев член мислам бев ама не постирав тогаш зато не знам извини.....знам дека имаа загуба ама мислев се покри :|
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:00 PM ---
На мојот форум навивачите на интер и италијанците го постираа ова :

712al.jpg

http://goallegacy.forumotion.com/t5545-sneijder-inter-need-money#155915

Да се покриеше нема шанси, чим тогаш имале толкава загуба а освоија Се, што да кажеме за лани, нејсе тоа, убаво вика горе текстот, ова не е нешто кое им одговара на фановите а со ваков однос мислам дека и малечко детенце знае дека титули нема да имаат ...
Морати треба да превземе нешто во врска со ова, не сум ја кадарен да кажам што зашто поим неам искрено од тоа како функционира еден клуб ама ова веќе претставува преседан, све да му еам и на оноа грдо француско педерче, Платини, гад гадосан.

Ако сака да поставува некакви финансиски правила прво нека ги промени системите во сите земји зашто со даноците во Италија не гледам како нештата би биле исти со начинот на кој функционираат тимовите во Шпанија на пример.

А и апсурдно е што и Морати инсистирал да се донесат некои правила за регулација, а сега тимот негов најмногу го јаде поради ова, Малага боље стојат од нив, Малага.

не бев член мислам бев ама не постирав тогаш зато не знам извини.....знам дека имаа загуба ама мислев се покри :|
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:00 PM ---
На мојот форум навивачите на интер и италијанците го постираа ова :

712al.jpg

http://goallegacy.forumotion.com/t5545-sneijder-inter-need-money#155915
Спасот е само да се изгради што побргу стадион. Многу пари ке влезат во клубот со изградбата и ке се заштедат исто така многу пари ко сега се трошат за Џузепе Меаца.

Е да, со магично стапче ќе го изградат стадионот, до 2014 кога се најавува има бајаги, може на новиот стадион да излезат ко екипа која се бори за опстанок како тргнале ...
Ај може претерав, ама не гледам како со ваков однос они до тогаш би биле материјал кој би играл во ЛШ.

Е да, со магично стапче ќе го изградат стадионот, до 2014 кога се најавува има бајаги, може на новиот стадион да излезат ко екипа која се бори за опстанок како тргнале ...
Ај може претерав, ама не гледам како со ваков однос они до тогаш би биле материјал кој би играл во ЛШ.

Ќе се привикнеме малце и на ЛЕ ебаго, ги забораивме тие времиња кога газевме во Уефа купот:)
Штета за овие новите фанови, тие нај депресивни ќе бидат :D

Треба Интер да се врати повторно на Фернандо од Порто, ке не чини 15мил.
За разлика од Касемиро кој бараат преку 20мил. ,А уште не ни се долажал во Европа.

Да се покриеше нема шанси, чим тогаш имале толкава загуба а освоија Се, што да кажеме за лани, нејсе тоа, убаво вика горе текстот, ова не е нешто кое им одговара на фановите а со ваков однос мислам дека и малечко детенце знае дека титули нема да имаат ...
Морати треба да превземе нешто во врска со ова, не сум ја кадарен да кажам што зашто поим неам искрено од тоа како функционира еден клуб ама ова веќе претставува преседан, све да му еам и на оноа грдо француско педерче, Платини, гад гадосан.

Ако сака да поставува некакви финансиски правила прво нека ги промени системите во сите земји зашто со даноците во Италија не гледам како нештата би биле исти со начинот на кој функционираат тимовите во Шпанија на пример.

А и апсурдно е што и Морати инсистирал да се донесат некои правила за регулација, а сега тимот негов најмногу го јаде поради ова, Малага боље стојат од нив, Малага.

За тоа со даноците денес сите капитени потпишаа договор за штрајк арно ама тоа било за данокот на нивниот договор т.е. нивната плата ...Серија А со вакви правила и регуларности тони ФИГЦ црпи пари од клубовите ко од татка да им се оставено ова дури во ФФМ го нема ...

Kолку што последно читав тоа беа само планови кои уште не им ги одобри градскиот совет или имаше некоја нова вест ?
Видете каков план само има Сиена за стадион :
http://goallegacy.forumotion.com/t313-serie-a-stadium-news-thread

Спасот е само да се изгради што побргу стадион. Многу пари ке влезат во клубот со изградбата и ке се заштедат исто така многу пари ко сега се трошат за Џузепе Меаца.

Тоа уште толку ке ве удри Јувентус намалуваше од трансфер буџетот години само за да го изгради ....мислам дека имате доста стари играчи во 1 постава кој мора да се менуваат па додека после тоа стадион ...2јца барем да се купат па малди да се унапредат ...

Ќе се привикнеме малце и на ЛЕ ебаго, ги забораивме тие времиња кога газевме во Уефа купот:)
Ништо чудно да видиш некој ден се убил навивач на Интер зш изгубиле од Лече...хехехехеххехе:pos:
Депресијата е лоша работа.:eek:

Па богами како тргнале, така му доаѓа ова, сега Снајдер го даваат, наредна година Ето, ако сега го земат Тевез, по годината кога Ето е даден, Тевез ќе си оди и така у круг ...
Ќе видиме нештата како ќе се одвиваат во тој поглед, реков дека поим немам како функционираат клубовите и на што им одат толку многу пари и тн и тн, али ако веќе Морати инсистирал за ФФП, финансиски регулации и што ти ја знам
and UEFA’s president was quick to point out: “It's mainly the owners that asked us to do something - Roman Abramovich, Silvio Berlusconi and Massimo Moratti.
требал уз пут да мисли и на успесите на Интер, зашто со овој нивни однос нив ќе ги нема, фановите ќе бидат незадоволни а со оглед на фактот дека 3 екипи одат во ЛШ од наредна година, со пласман подоле од 3то место сигурно нема да му цути бизнисот, а и дури да има пари за давање, никој нема да сака да дојде во екипа која не игра во ЛШ, ќе се задоволуваат со играчи од типот на оние кои отидоа во Јуве и прво ќе чекаат пласман во ЛШ па потоа да формираат и тим за титула.
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:17 PM ---
Kолку што последно читав тоа беа само планови кои уште не им ги одобри градскиот совет или имаше некоја нова вест ?
Видете каков план само има Сиена за стадион :
http://goallegacy.forumotion.com/t313-serie-a-stadium-news-thread
.
Ја како што знам дозволата за стадион одамна е дадена и планот е изработен, башка Летиција Морати е градоначалник на Милано со години, она е жена на братот на Морати па не верувам дека би имале некаков проблем за добивање на дозволи и слично.
Само у моментов ич не се замарам со стадионот, далеку е 2010 и ирелевантна ми е таа година у моментов кога е во прашање Интер.

Па богами како тргнале, така му доаѓа ова, сега Снајдер го даваат, наредна година Ето, ако сега го земат Тевез, по годината кога Ето е даден, Тевез ќе си оди и така у круг ...
Ќе видиме нештата како ќе се одвиваат во тој поглед, реков дека поим немам како функционираат клубовите и на што им одат толку многу пари и тн и тн, али ако веќе Морати инсистирал за ФФП, финансиски регулации и што ти ја знам требал уз пут да мисли и на успесите на Интер, зашто со овој нивни однос нив ќе ги нема, фановите ќе бидат незадоволни а со оглед на фактот дека 3 екипи одат во ЛШ од наредна година, со пласман подоле од 3то место сигурно нема да му цути бизнисот, а и дури да има пари за давање, никој нема да сака да дојде во екипа која не игра во ЛШ, ќе се задоволуваат со играчи од типот на оние кои отидоа во Јуве и прво ќе чекаат пласман во ЛШ па потоа да формираат и тим за титула.
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:17 PM ---

Ја како што знам дозволата за стадион одамна е дадена и планот е изработен, башка Летиција Морати е градоначалник на Милано со години, она е жена на братот на Морати па не верувам дека би имале некаков проблем за добивање на дозволи и слично.
Само у моментов ич не се замарам со стадионот, далеку е 2010 и ирелевантна ми е таа година у моментов кога е во прашање Интер.

не знаев за тоа затоа прашав...нема гајле ке биде подобро ( бар тоа 5 години си го говорам самиот себеси за мојот Јуве ...) :)

не знаев за тоа затоа прашав...нема гајле ке биде подобро ( бар тоа 5 години си го говорам самиот себеси за мојот Јуве ...) :)
Финтата е да не допуштат да дојдат до тој статиум, у моментов се '' далеку '' од истиот, со години се први во Италија, лани втори, ама они тапкаат во место, останатите работат и имаат прогрес ( Наполи ко пример ги земам, па и Удинезе, исто и Милан кои лани се решија да направат многу силен тим ), муабетот ми е подобр да спречат него да лечат, што поскоро реагираат толку подобро за нив ко тим бидејќи го немаат оној луксуз од порано, кога титулата пред сезона им беше загарантирана а трето, четврто место беа пуста невозможна опција за нив.

Финтата е да не допуштат да дојдат до тој статиум, у моментов се '' далеку '' од истиот, со години се први во Италија, лани втори, ама они тапкаат во место, останатите работат и имаат прогрес ( Наполи ко пример ги земам, па и Удинезе, исто и Милан кои лани се решија да направат многу силен тим ), муабетот ми е подобр да спречат него да лечат, што поскоро реагираат толку подобро за нив ко тим бидејќи го немаат оној луксуз од порано, кога титулата пред сезона им беше загарантирана а трето, четврто место беа пуста невозможна опција за нив.

Знам што сакаш да кажиш , но мене без навреда ми изгледа дека Морати запна да си ги врати оние претходни пропаднати пари во Интер и дека нема план да покрива и уште толку да навлегува во минус, ма да со добар тим може тоа дупло да го врати...... Јас се надевам дека Јувентус е сјачан и мислам дека е па дека ке има интересна лига ..но без јак интер,милан,јуве,ром нема враќање на италијанскиот фудбал ..иако коефициентите кажуваат дека ова година е make it or break it

Бате ти си ја утнал работата нешто,јас не ни знаев дека Пацини е бугарин...а му се нафрлиф бидејки сереше за Ј.Занети...ЦИТИРАМ - А станкович копук невиден незнам со занети што се мачат уште да играт фудбал нека идат тама некоја функција во клубот и нека се гонат веќе не се интересни со глупостит.
Па Занети ако правел глупсти на терен, тогаш што остана за другиве. Менхетен банирај ме слободно ако можеш и не ме замарај.. види првин што е работата, после убацувај се.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
San Paolo: 'Casemiro costa 65 milioni' (http://www.calciomercato.com/mercato/san-paolo-casemiro-costa-65-milioni-431545)

Casemiro има договорот со важност до февруари 2015 година.Клаузула на играчот е 65 милиони долари и играчот ќе биде продаден само ако некој ќе плати. "
Абе ни Русите од Анчи нема да ви платата за него толку!!!!!!!!!!!!!!!

Ни јас не знам дали е или не е бугарин, ама дека користеше некои бугарски зборови, реков можеби е. Не го знам човекот, можеби се зафркавал... Затоа и 2 причини ти пишав, ама ти поради друго си барал да го банираат, поради тоа што го пцуел Занети.

Еве ќе се цитирам за да ти го направам ќејфот малце :)

Не знам кој ви е филмот што секој втор го спомнува Фараони, кој имаше 1000 пати повеќе посед на топка од пичката Занети.
Се јавил копилево за да игра, за да го помине Бергоми, кур еден пластичен. Леле еј, колку само ме изнервира. Нема теоретски шанси сам Гасперини да сакал да го игра, кога пред тоа ниеден натпревар не играл.

Само Занети е крив, заради него таа страна негова ни беше мртва цело прво полувреме, заради него Алварез излезе и со тоа играта ни падна многу, заради куров пластичен Станко излезе на кого колку и пичкарски потег да му беше тоа кога го изваде, сепак од курево пластично 100 пати подобар беше на терен. И дури сите овие измени се правеа, и луѓе како Ето и Снајдер и Фараони менуваа позиции, курево пластично само место фаќаше и ништо, повторувам НИШТО не направи освен штета.

Chill малце, не те храни Занети па вака да реагираш. И никој никого нема да банира, не знам што се филмате со ова, едно две и одма БАНИРАЈ МААА БАНИРАЈ МА АКО НЕ МЕ САКАШ.
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:29 PM ---
223,4 милиони во загуба. Добро бе, како го водат тимот овие нашиве? Знаат да водат клуб? Не ми е јасно како сме знаеле дека ќе одиме во минус и нон стоп сме оделе по тој пат... Кретенизам е ова.

Знам што сакаш да кажиш , но мене без навреда ми изгледа дека Морати запна да си ги врати оние претходни пропаднати пари во Интер и дека нема план да покрива и уште толку да навлегува во минус, ма да со добар тим може тоа дупло да го врати...... Јас се надевам дека Јувентус е сјачан и мислам дека е па дека ке има интересна лига ..но без јак интер,милан,јуве,ром нема враќање на италијанскиот фудбал ..иако коефициентите кажуваат дека ова година е make it or break it
Пропаднатите пари се пропаднати пари, ако сака нив да ги врати тогаш нека го продаде клубот зашто вака у никој случај истите нема да ги види бидејќи како што гледаш и самиот, они и кога не трошат, и кога освојуваат Се, и кога го продаваат Ибра, Балотели и имаат плус од трансфер летата, на крајот пак се во минус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom