Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
кај мене на/и пред први беше добра брзината (ама изгледа дека јас сум на 500+)

инаку пак по старо и овој месец :tapp:
барем 200 гб за 500 ден да го направат или ќе им експлодира мрежата?
најбрз,најевтин,најстабилен,со најголем трафик,се нај нај

абе кабел си е кабел

:(

абре епа телемакедонче

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Од техничка вика: ресетирај компјутер... (y)
Извини овака што ќе те прашам ама по бројкиве на спидтест се ми се чини дека се жалиш на крајот на месецот кога можеби си го поминал лимитот ако си на пакет 500 ???
Бидејки гледам спид-тестот од погоре е околу 256кбит ...

Нареден пат мери без торент уклучен и на почеток на месец ...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Извини овака што ќе те прашам ама по бројкиве на спидтест се ми се чини дека се жалиш на крајот на месецот кога можеби си го поминал лимитот ако си на пакет 500 ???

Стварно нејќам да ви се мешам во расправииве, али Бидиков - не верувам дека си до толку слеп.

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40

Повели и не ме гњави со бессмислени теории.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Кај мене се среди да не урочамo_O

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Стварно нејќам да ви се мешам во расправииве, али Бидиков - не верувам дека си до толку слеп.
коментарот ми беше за спид тестот од претходно ама ме мрзеше да барам поназад во темата...
--- надополнето: Aug 4, 2011 9:20 AM ---
Повели и не ме гњави со бессмислени теории.
Фала, чувај си го за тебе - немам намера да трошам време да ти се објаснувам ... имаш број од техничка подршка , кога мислиш дека имаш проблем ќе те молам да си го решиш таму- темава не е место за лечење фрустрации на поединешни случаи ...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809

Bidikov, ако не е проблем, можеш ли да појасниш малку повеќе околу Docsis 3.0? Официјално е пуштен/не е, дали со самото ставање на Docsis 3.0 модем можам да уживам во брзина од 30-40 мегабита или треба нешто да доплатам, на сајтот нема сеуште ништо официјално...

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
Чуството кога ќе се вратиш од одмор на почеток од месец и проверуваш колку имаш потрошено на нет и ти покажува 15 GB, а ти не си седнал на нет ни 2 минути ! И уште ти кажуваат дека немаат увид на адресите кои што си ги посетил или па кај ти отишле гигабајтите, yea of course! А имате увид за да дрпате пари? Случајно update-от на анти-вирусот да не е 15 ГБ? или нинвата страна за проверување да не зафаќа едни 10 ГБ ? ц.ц.ц... Разочараност 100% !

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Чуството кога ќе се вратиш од одмор на почеток од месец и проверуваш колку имаш потрошено на нет и ти покажува 15 GB, а ти не си седнал на нет ни 2 минути ! И уште ти кажуваат дека немаат увид на адресите кои што си ги посетил или па кај ти отишле гигабајтите, yea of course! А имате увид за да дрпате пари? Случајно update-от на анти-вирусот да не е 15 ГБ? или нинвата страна за проверување да не зафаќа едни 10 ГБ ? ц.ц.ц... Разочараност 100% !
Да немаш бежичен рутер или да делиш интернет со некој?Мене никогаш не ми се случило вакво нешто освенеднаш кога имав симнувано торенти и на премин од 31 на 1 во месецот тие гиги што ги симнав ми ги рачунаа како од 1 месец да се.

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
Да немаш бежичен рутер или да делиш интернет со некој?Мене никогаш не ми се случило вакво нешто освенеднаш кога имав симнувано торенти и на премин од 31 на 1 во месецот тие гиги што ги симнав ми ги рачунаа како од 1 месец да се.
Нити бежичен рутер нити делење, ниту торенти. Бев на одмор до 4ти и денес си пуштам пц, и викам ај да видам баш дали имам симнато нешто пошо се има дешавано и друг пат да не пипнам пц а да имам по 1 гб или така нешто, кога палам и гледам 15гб. Ова више ептен без смисла, а дечките немале пристап до листата кај си го потрошил тој непостоечки „сообраќај“...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Нити бежичен рутер нити делење, ниту торенти. Бев на одмор до 4ти и денес си пуштам пц, и викам ај да видам баш дали имам симнато нешто пошо се има дешавано и друг пат да не пипнам пц а да имам по 1 гб или така нешто, кога палам и гледам 15гб. Ова више ептен без смисла, а дечките немале пристап до листата кај си го потрошил тој непостоечки „сообраќај“...
Земи поднеси приговор против телекабел во Агенција за електронски комуникации да видиш како ќе ти се решат проблемите.Еве ти линк

http://www.aec.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=394:formular-za-prigovor-od-korisnik&catid=39:soopstenija&Itemid=196

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Полека не фрлај одма дрва и камења ... убаво ти текле од техничка дека они не гледаат но твое право е да побараш од нив да го пријават проблемот на повисоки инстанци и да се види што било проблемот, ако е очигледно дека е грешка сигурно нема да биде трафикот земен во предвид ...

Значи какви сте станале ... на првиот и најмал отпор тотално губите надеж и одма почнувате да плачете како 5 годишни дечиња ... нел ие сомнително само посебе ако на пример 30 месеци мерело точно и сега наеднаш н мери точно ...

Како сте тргнале ќе треба и психијатар на темава да ангажирам ....

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40
Ае сега нека ми пише фраерот што ми го избришал постот да каже што сум прекшил за постови да ми брише или треба да пцујам па после да брише пак?

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
Полека не фрлај одма дрва и камења ... убаво ти текле од техничка дека они не гледаат но твое право е да побараш од нив да го пријават проблемот на повисоки инстанци и да се види што било проблемот, ако е очигледно дека е грешка сигурно нема да биде трафикот земен во предвид ...

Значи какви сте станале ... на првиот и најмал отпор тотално губите надеж и одма почнувате да плачете како 5 годишни дечиња ... нел ие сомнително само посебе ако на пример 30 месеци мерело точно и сега наеднаш н мери точно ...

Како сте тргнале ќе треба и психијатар на темава да ангажирам ....
Извини ама сега ќе ти кажам каде е мојот проблем.
Како што можам јас секој месец да го плаќам мојот интернет ЧЕСНО И ЦЕЛОСНО, и они можат да ми го ПРУЖАТ тоа што јас го плаќам, и тоа ЦЕЛОСНО и ЧЕСНО, а не без пипнато, оп 15 гб. За полесно ќе ти го објаснам вака: Идеме јас и ти у Nike, јас вадам 5.000 и ти вадиш 5.000. Јас купувам оригиналка Nike, а тебе ти викаат не не дечко извини, еве ти на тебе од тие од пред 15 години и тоа излижани целите, по иста цена. Ете каде е мојот проблем, како може ти на 1ви да имаш 0 GB потрошено, а јас 15GB? Не се жалам како 5 годишно дете, само сакам правда и чесност. Фала.

Земи поднеси приговор против телекабел во Агенција за електронски комуникации да видиш како ќе ти се решат проблемите.Еве ти линк

http://www.aec.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=394:formular-za-prigovor-od-korisnik&catid=39:soopstenija&Itemid=196
Фала друже ќе видам што ќе направам со ова. :) Не дека ми е за тие 500 ден нет што го плаќам, ама зошто да ме прават будала, кога си знам дека не е пипнат нетот... А доколку е нивен проблемот, можат да кажат и да средат...Фала во секој случај :) Поздрав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom