Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
А што е најтрагично, се спрема римејк на Мортал Комбат кој ќе излезе следната година. И тогаш ќе ми ја посерат цела антологија, гарант. Од игрите, до серијата па филмовите.
Зборуваш за machinima верзијата на јутјуб?

А за МК,според мене најдобра е серијата МК:Conquest.Добри борби,интересни ликови,фан сервис на високо ниво-штета што нема втора сезона.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Зборуваш за machinima верзијата на јутјуб?

А за МК,според мене најдобра е серијата МК:Conquest.Добри борби,интересни ликови,фан сервис на високо ниво-штета што нема втора сезона.
Не, таа уште не сум ја гледал. Немав време а и многу кажуваа глупости било.
За ова мислев
http://www.imdb.com/title/tt0293429/
А кога спомнав серија мислев на MK: Conquest. Најдоброто нешто во цела сага е Conquest :). До ден денес го памтам моментот кога се појави Куан Чи. Сите бевме кејфој. Колку што знам, и тогаш се најавуваше втора сезона ама не знам поради кои причини беше откажана. Пред неколку години ја најдов серијава на интернет и си ја спуштив да се вратам на старите добри времиња. Во последно време освен што ги репризирав филмовите немам ништо друго гледано од MK.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не, таа уште не сум ја гледал. Немав време а и многу кажуваа глупости било.
За ова мислев
http://www.imdb.com/title/tt0293429/
А кога спомнав серија мислев на MK: Conquest. Најдоброто нешто во цела сага е Conquest :). До ден денес го памтам моментот кога се појави Куан Чи. Сите бевме кејфој. Колку што знам, и тогаш се најавуваше втора сезона ама не знам поради кои причини беше откажана. Пред неколку години ја најдов серијава на интернет и си ја спуштив да се вратам на старите добри времиња. Во последно време освен што ги репризирав филмовите немам ништо друго гледано од MK.
Нема втора сезона од причина што сите пари потребни за втората ги префрлија во првата сезона.Барем така се правдаат во New line cinema.

Инаку не го заборавај типот што го играше Шенг Цунг-најдобро се вклопи и по изглед и по глума,мнооооогу појак од оној стандарниот Кинез негативец(не му го знам името)во кецот.

Ревампот/ребутот/рестартот што и да е не ќе да е на добро.Веќе има machinima верзија+играта што излезе оваа година.Зарем не им текнува на МК креаторите што се случува ако претерано го штанцаш истото?

Офтопик:Фреди Кругер повторно се враќа и повторно ќе плаши-ама во Mortal Kombat.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ај ако може да ми кажете некој филм во стил на Bourne 1/2/3, Taken, итн. Да не биде само постар од 2000/2005 :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Man on fire,Hostage,National Treasure..
Овој Мен он Фајр го немам гледано, сум го пуштил 2-3 пати ама некако its not meant to be, само 5 минути макс имам видено, како и да е, вечерва или овој го гледам или ќе почнам со трилогијата MI 1/2/3.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Овој Мен он Фајр го немам гледано, сум го пуштил 2-3 пати ама некако its not meant to be, само 5 минути макс имам видено, како и да е, вечерва или овој го гледам или ќе почнам со трилогијата MI 1/2/3.
Еден совет за кога ќе бараш некој филм сличен на пр. на Bourne Identity.. На imdb го отвораш филмот и ќе одиш најдолу и ќе видиш филмови ќе ти бидат понудени слични на тој.. Можеби го знаеш ова, али јас сепак да си кажам..:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.539
Еден совет за кога ќе бараш некој филм сличен на пр. на Bourne Identity.. На imdb го отвораш филмот и ќе одиш најдолу и ќе видиш филмови ќе ти бидат понудени слични на тој.. Можеби го знаеш ова, али јас сепак да си кажам..:)
Не бе заеби тоа, да видиш какви луди работи излегуваат долу. Некогаш излегуваат нормални предлози некогаш филмови што блага врска немаат еден со друг. Треба ИМДБ уште да работат на тој дел, инаку идејата им е одлична.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Да да, го знам, ама оди види на Bourne филмовите долу што кажува, од 5 места 2 се резервирани за предходните 2 филма (или зависи кој дел ти е отворен), 2 за National Treasure и еден за MI. :D

Инаку еве ако некој трет се интересира за ваков тип на филмови, освен филмовите што ги спомнавме, може да ги ѕирне и: Red, Faster, A-Team и сите на Jason Statham

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Да да, го знам, ама оди види на Bourne филмовите долу што кажува, од 5 места 2 се резервирани за предходните 2 филма (или зависи кој дел ти е отворен), 2 за National Treasure и еден за MI. :D

Инаку еве ако некој трет се интересира за ваков тип на филмови, освен филмовите што ги спомнавме, може да ги ѕирне и: Red, Faster, A-Team и сите на Jason Statham
Јас би ти препорачал ако имаш време изгледај го филмов:
http://www.imdb.com/title/tt0228786/
Мене ми е еден од омилените трилери, напнат е до последен момент. Малку познат, ама далеку подобар од сите MI филмови. Уствари, овој и трилогијата не можат да се мерат затоа што The Crimson Rivers е далеку посложен, подинамичен и повозбудлив и е тип на филм кој додека го гледаш имаш милион идеи кој може да биде убиецот.
Кога сме кај MI би го спомнал само вториот дел како колку-толку подобар од другите два.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741

листа на корејски филмови кои би требало да се (многу) добри(јаки оцени на imdb), само oldboy го имам глеано... ги симнав сите, ама кога ќе ги гледам е прашање за миЉон доларА

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
A tale of two sisters and Memories of murder се најдобри од листата.. Супер листа иначе, би гледал некој од тие што не ми се гледани.

T

Tetro

Гостин
листа на корејски филмови кои би требало да се (многу) добри(јаки оцени на imdb), само oldboy го имам глеано... ги симнав сите, ама кога ќе ги гледам е прашање за миЉон доларА
У последниве години kорејците имаат прекрасни филмчиња.
Пред некој ден го гледав Mother, 9/10.

Kajgana Shop

На врв Bottom