sum imala prilika od mnogu luge da slushnam deka imaat neosnovani sekavanja i sonishta koi gi asociralo na reinkarnacija,brat mi na primer vo periodot koga prozboruvashe,kazuvashe deka toj koga bil golem,javal na konj i pukal so pushka,site se smeevme na toa ,no toj podocna vo zivotot znaese da pokazuva intelegencija pregolema za negovata vozrast i nesakase da odi vo shkolo zatoa sto(kako sto objasnuvashe toj) se cuvstvuval postar od svoite vrsnici i sl.
jas licno ne veruvav vo reinkarnacija,se duri ne go iskusiv slednovo
pred nekoj mesec mijot 3 godishen sin mi go kaza sledbniov muabet
deka toj koga bil golem,pravel voz so nekoi luge i kazuvashe kako so golemi zeleza pravel pat kaj sto ke pominuva vozot,pa mi opishuvashe so kakvi masini rabotel,kako montiral nekoe golemo trkalo,a na nego stavile pomalecki trkala,mi opishuvashe do detali,ama posto ima samo 3 god opishuvashe na svoj nacin i nemozev se da povrzam
potoa kazuvashe deka otkako cickovcite go vozele vozot,toj otishol gore kaj krugovite sto svetele i tamu imalo struja koja ja otvarala roletnata.roletnata se otvorila i toj vlegol vnatre,koga pak roletnata se otvorila toj izkocil od tamu i pazete sto mi kaza ke go citiram"i togas se rodiv kako Gabriel"inaku koga prv pat sedna na kompjuter znaeshe do nekade kako se raboti i za mnogu kratko vreme nauci da go vkluci,da si pushti igra ili paint,igra warcraft,koga ke zeme bilo kakov telefon u raka vednas znae kako da upravuva so nego,da fotografira,da si pusti muzika ili igra,ja saka muzikata na ERA,vangelis,enigma i sl bez nikoj da mu ja nametnuva i ne dozvoluva da ima avtoritet vrz nego se ponasha kako da e ramnopraven so mene.... i uste mnogu drugi raboti za koi ne bi zboruvala tuka,taka da reinkarnacija najverojatno postoi