Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
У Германија овој период ми се чини се игра еден куп, кој се одржуе пред да почне првенството. Најверојатно Мајнц побарале Новески да остане со тимот, па затоа не е повикан. Мое мислење е ова...
Oваа недела се игра купот, а другата недела почнува првенството, ништо чудно да е една од причината таа што ќе игра за Мајнц..
Исто и Пандев може нема да игра на оваа средба.

http://ffm.com.mk/reprezentacijaatim/novevski-barav-poshteda

Da, definitivno toa bilo pricinata, sega od FFM objavija - Noveski samiot mu rekol na Babunski deka nemoze da nastapi na ovoj natprevar bidejki ima premnogu (i vazni) igri za Mainz!

U sekoj slucaj kako sto objasniv vo prethodniot post - mene licno i mi se dopaga vaka sto ispadnaa rabotite, prijatelskite treba da se koristata da se probuvaat novi igraci, za Noveski veke se e jasno i provereno i nema sto da go testirame protiv Azerbejdzan, podobro e na nekoj nov da mu se dade sansa.

Работнички речи си стигна до 4то коло во квалификациите за ЛЕ а ни еден играч немаат што им игра во репрезентација.Сигурен сум дека ако бидат повикани најдобрите 3 играчи од Работнички ќе дадат повеќе од еден Шумуликовски да речеме.

И јас увјек така мислев али искрено, Глигоров и Маневски 2-3 пати ете беа повикани лани али не се покажаа баш како што очекував, особено Маневски ептен изгубен беше... Али у секој случај работнички има неколку млади играчи кои изгледаат на супер таленти и мислам дека ако добро се развиваат работите, брзо би требало да добијат шанса во репрезентација...

Абе денеска е ждрепката! Има негде пренос?

Абе денеска е ждрепката! Има негде пренос?

За што ждрепка бе ?

Oх, сум ја утнал темава. Мислев да не е прашуваш за ждрепка за првенството :D

За што ждрепка бе ?

Oх, сум ја утнал темава. Мислев да не е прашуваш за ждрепка за првенството :D
Квалификации за СП 2014 Бразил. Како шо прочитав во 20:00 по наше време е :)

Бабунски по примерот на Јоаким Лев

Туку, ме интересира шо мислите за изборот на Бабунски. Пошо пред да кажат кој ќе биде нов селектор, кога се шпекулирапе со Аугенталер, Чиро и останатите странци, скоро сите велеа Бабунски не чини, а сега кога го поставија, истите кои го критикуваа ми изгледаат задоволни.

Само Чедомир Јаневски можи да не извај од оваја ситоација, друг селектор нема.

Македонија во група со

Србија
Хрватска
Белгија
Шкотска
Велс
Одлична група, поголема мотивација од Хрватска и Србија за нас здравје... ма да минатиот пат лесно не преслушаа Србите. Шкотска и Велс фудбалски ни одговараат, Белгија не е нешто посебно.

Мислам, немам илузии, ќе се покакаме пак, ама барем ќе има добри натпревари.

Македонија во група со

Србија
Хрватска
Белгија
Шкотска
Велс

Ебати групата , поглупава неможеше да биди , па плус и Велс ни се падна од 6-тиот шешир ... дури сега ќе бидиме убедливо последни ( не верувам да бидиме пред Велс на крај ) ... и повторно никако да ни се паднат Германија , Франција , Италија , Португалија или Грција . Точно е тоа што го пиша Ио Соно Интерниста за нашето ривалство со Србите и Хрватите , но ми се здосади веќе да си ги мериме со нив ... сакав конечно да ја видам Македонија против една Германија , Италија или Франција , а да не правам муабет за Грција ... но тоа е што е , ќе почекаме некоја друга прилика да играме против нив .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom