Dragonball

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
една од највозбудливите тепачки е Гоку против Вегета и тој келезанката ко ги ишшиба сите :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Се решив да ја фатам DBZ од таму каде А1 ја прекина и за 3 дена стигнав до Majin Boo arc(до делот каде Гохан и децата тренираат за да се тепаат со Majin Boo).

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Се решив да ја фатам DBZ од таму каде А1 ја прекина и за 3 дена стигнав до Majin Boo arc(до делот каде Гохан и децата тренираат за да се тепаат со Majin Boo).
за колку време ги изгледа ??

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
за колку време ги изгледа ??
Отприлика 4 дена почнувајќи од борбата Гоку-Фриза,а пред некоја минута ја изгледав последната.

Андроид сагата ми беше најдобра,поради жртвувањето на Гоку.

Генерално гледано добра серија иако имаше ствари кои многу ми идеа на нерви-Вегета знае да биде plain retarded на моменти.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Јас ги изгледав dragoball и dragonball z и сега сум 20 епизода од dragonball gt али последниов серијал е fail.Идејата е добра да се покаже кој е кој во вселената и да се заврши приказната сепак на лош начин е прикажана.Како што во dragoball z dr.gero ги создаваше и во gt противниците ги создава dr.myuu што е веќе видена приказна и реализирана идеја.Причината за да се отиде во вселената мораше да биде со драгонските топки ама па да одат по нив и да мораат да ги соберат за 1 година и ако не ги соберат да се уништи планетата земја не ми се свиѓа ич.Па и роботите против кој ке се тепаат како трансформери да глеам.:tapp:
Инаку во Dragonball z e постојано напнато има и јаки тепачки али мене најдобар впечаток ми остави првиот серијал кога е Гоку мал и се одржуваат турнирите.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Инаку во Dragonball z e постојано напнато има и јаки тепачки али мене најдобар впечаток ми остави првиот серијал кога е Гоку мал и се одржуваат турнирите.
Ама Z има подобри негативци.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.766
Поени од реакции
11.757
Гарлик Јуниор беше најдосадната сега, добро е тоа што пробале Пиколо и Крилин да ги претстават како главни јунаци и конечно да го спасат светот без Гоку ама многу беше напорна за гледање...

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
^ таа сага неможев да ја догледам цела, многу тупење -.-

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
После 2 ипол години одлучив да ги гледам пак Драгон бол епизодиве.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
јас го гледав онлајн http://watch-dragonball.com/
ми требаше бајаги време да ги изгледам сите епизоди dbz a db gt стигнав до пола ама многу го здркале и онака чат пат скокав епизоди нз не го догледав ни крајот.Имав нешто читано дека GT не е од оргиналните креатори.А од dragon ball movies го имам гледано само со броли,ке ги догледам некој ден.Еве линк за db movies ако е заинтересиран некој http://www.watch-dragonball.com/cat/2-Dragonball_Z_GT_Movies.html
Иначе омилен лик ми Vegeta а најака борба е Majin Vegeta Vs. Goku

G

_Ghost_

Гостин
Најјака борба, Freeza vs Goku според мене, трансформацијата на Гоку во суперсајонец беше за оргазам, (и фацата на Vegeta:pos:).

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Ја чим гледам ДрагонБол гледам од Немек Сага, најомилен лик ми е Гохан.Тој е единствениот кој го помина Гоку по моќност

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Значи цртанов е права класика нешто феноменално, претходното лето успеав да ги изгледам сите епизоди од ДБЗ, и најголем впечаток ми оставија ликовите на Вегета и Пикоро. Едни од најголемите негативци преминуваат на добрата страна и застануваат во одбрана на човештвото. Последната битка со Маџин Бу и моментот кога Вегета ги повикува Земјаните да му помогнат на Џоку во формирањето на топката на животот според мене претставува врв на цртанов.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ееееејјј серијава ........... Каква тема имало цццц .. :)

Една од трите цртани серии со кои бев заразен како мал. Ѕирнав неколку страни наназад и гледам дека ве има доста што се ја изгледале од А до Ш :D .. Браво.

What to say, мастерпис е ДБ за сите деца од таа возраст, обседнати се буквално, си знам по мене од тоа време. Ѕверска приказна за опстанокот на Светот и победата на доброто над злото. Приметив дека ги имате анализирано поодделно 3те сезони.

ДБ - Сам по себе е интересен и привлечен, цела сторија е главно насочена кон потрагата на топките од страна на Булма. Токму тоа нејзе ќе ја доведе до малиот Гоку кој има една од фамозните 7 топки и тој нејзе и се приклучува во таа неизвесна и опасна авантура. Единствено акција во првата сезона се среќава на martial arts турнирите, каде што и воедно приказната се шири со карактери. Сепак ништо посебно, ниту зрнце од песок за она што следува во втората сезона.

ДБЗ - Лудница, врв, крај !! Фантастично одработено продолжение на приказната, со ненормално јака доза на борби, заплети, мистерии, развиени стари и нормално додадени нови ликови, секој со свои посебни особни и карактерни црти, што не ретко ги препознаваме и во секојдневието. Турбуленциите почнуваат уште во првата серија со пристигнување на Радиц и осознавањето на Гоку дека тој е од друга планета, понатаму е јасно т.е. си знаете. Презадоволен од оваа сезона, тоа се всушност тие речиси 300 епизоди што му ја носат славата на цртанот и афектот од публиката. Целиот ДБЗ изобилува со многу јаки борби, стварно тешко е да се издвои една како нај нај .. Ама мене мислам дека омилена ми е Гохан-Сел, поточно моментите кога Гохан буквално го држи Сел во шака, но ја добива таа доза на Веџита :sneaky: во себе и најмногу поради неискуството и заслепеноста од моќта своја, татко му ќе мора да се жртвува. Оваа борба е somethig special .. Chills.

ДБГТ - Имаше потенцијал, и тоа доста голем потенцијал третата сезона и од неа очекував барем на пола од се што се деси во ДБЗ, но испадна прав bull shit. Пред да почнам да го гледам, почетокот си го замислував со БУМ напад на некој си Х негативец и смрт на Гоку и Веџита. Па потоа битката на остане во раце на Гохан како највозарсен, врсниците Готен и Транкс, па и една Пен во која гледав прво женско како ССЈ. Но џабе, во првата серија кога го претворија Гоку во мал и се пуштија во потрага по топките јасно ми беше дека цртанот ќе го вратат на своите basics - а тоа се топките и Гоку и пак се ќе се врти тука, како во првата сезона. Затоа и сите што го гледаа останаа разочарани од тоа како заврши оваа приказна.

Прочитав од вас дека имало и ДБ КАИ, еден вид специјал од ДБЗ но не сум го гледал. Покрај обврскиве сега тешко да се најде време. Ги изгледав филмовите, не се ништо посебно (далеку се од Покемон филмовите на пример кои повеќе вредат и појако се сработени можеби и од целата серија).

И да, ај и вас да ве прашам околу ДБ АФ. Имам читано од пооддамна дека направена и целосно скоцкана сезоната, со јако осмислена приказна и многу акција и преку 200 серии, како одговор на лошиот ДБГТ. Но бидејќи е fan made продолжението ги немало соодветните права за серијава и оневозможено било да се пушти во етер. Барав еден период и низ нет, ама ништо од АФ .. Вие знаете нешто повеќе ?

Иии да favourite caracter - Vegeta of course. :sneaky: :D Исто така Пиколо (неверојатно добро е внатрешно и карактерно сработен) и Транкс (упадот против Фриза - epic)

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Ја чим гледам ДрагонБол гледам од Немек Сага, најомилен лик ми е Гохан.Тој е единствениот кој го помина Гоку по моќност
Го помина но не за долго, имаше потенцијал да остане најмоќен но мајка му го заеба ;P

Kajgana Shop

На врв Bottom