Нови возачки дозволи

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Дали кога ќе положам може да ми дадат некоја потврда дека сум положил до дека да земам возачка да можам да возам со таа потврда?
сега не бидејќи „брзо ’’ ги прават возачките (за 1 месец)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Па и месец не е малце ја тој месец морам да возам, ако има некој искуство нека казува?
Јас ти кажвам од искуство. Јас положив на 26ти Јуни(мислам дека беше) , а ја зедов на 22ри овај месец.
Ако имаш пријатели да се сликаш одма па за 2 недели да ти биди готова.

Член од
21 април 2009
Мислења
139
Поени од реакции
16
А ја па пред 15тина дена закаснив на тренинг зошто едно шофериште од комшија го чекав 10 минути да ја извади колата од гаража.

хахахах исто имене еднаш ми се деси ја чекав комшивката 15 минути да излезе од двор, хаос уште да земев пуканки и да пукав сеир
--- надополнето: Jul 27, 2011 11:47 AM ---
сега не бидејќи „брзо ’’ ги прават возачките (за 1 месец)
Ги прават за една недела по брза постапка

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Кај е подобро да се полага? Во Скопје како поголем град или во некој помал? :)

Член од
17 август 2008
Мислења
98
Поени од реакции
10
сакам да прашам дали може возача-почетник значи со некаде 10 месеци возачка дозвола да ја напушти државата со сопствено возило?

Член од
17 август 2008
Мислења
98
Поени од реакции
10
епа супер значи нема да имам никакви проблеми фала многу

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кај е подобро да се полага? Во Скопје како поголем град или во некој помал? :)
Во помал бате да си поминиш набрзина низ празни улици зимава(јас така планирам) и после цепи.Ако возиш пред тоа и немаш гајле ќе си научиш и правила и за во Скопје и за во Истанбул.И да полагаш во Скопје само ќе изгубиш некој динар плус не дека ќе научиш нешто поќе,праксата е битна после возачката.Јас одам по таа логика.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
А чекај, можеш да бираш каде ќе полагаш ?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Во помал бате да си поминиш набрзина низ празни улици зимава(јас така планирам) и после цепи.Ако возиш пред тоа и немаш гајле ќе си научиш и правила и за во Скопје и за во Истанбул.И да полагаш во Скопје само ќе изгубиш некој динар плус не дека ќе научиш нешто поќе,праксата е битна после возачката.Јас одам по таа логика.
Ама некогаш и во помал намерно те буткаат. :) Сепак имаш право дека подобро е во помал. Кај и да е има помалце гужви, помалце трикатанци....Битно е само да се средени линиите по патот и пешачките :vozbud:
--- надополнето: Jul 27, 2011 10:26 PM ---
Па ако ти се исплаќа можеш да бираш :) Јас прашувам оти учам во Скопје и преку цела години сум таму (освен летото)

M

Mario Gómez

Гостин
Ташак можеш да полагаш кај сакаш, треба да пријавиш престој прво во Скопје, па по 6 месеци да полагаш.
--- надополнето: Jul 27, 2011 10:33 PM ---
Најде и ти кого да прашуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom