Нови возачки дозволи

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ташак можеш да полагаш кај сакаш, треба да пријавиш престој прво во Скопје, па по 6 месеци да полагаш.
--- надополнето: Jul 27, 2011 10:33 PM ---
^Ова сигурно?

M

Mario Gómez

Гостин
^Ова сигурно?
Е не бе ќе те заебавам.

Има два начина.
1. Земаш скопска лична карта, значи имаш постојано место на живеење таму, и таму полагаш.
2. Пријавуваш престој во Скопје( на пример. студент), сеа незнам како одат тие процедури, шо треба да се плаќа, но откоа ќе ја завршиш таа работа по 6 месеци ќе полагаш таму. И јас сакав така, ама ај реков кој ќе се фрцка по скопски канцеларии, си полагав кај шо живеам и од прв пат коа фатив Скопје да возам немав никаков проблем, и убо се престројував. :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
А ја па пред 15тина дена закаснив на тренинг зошто едно шофериште од комшија го чекав 10 минути да ја извади колата од гаража.
Не викам не има и многу мажи што не знаат да возат ама процентуално гледано жените се полоши мнооогу полоши од мажите. Рака на среце познавам женски што возат многу добро без страв (а тоа е најважно). Може да ги знаеш сите знаци и правила во сообраќајот но ако имаш страв ништо не бидува од тебе без разлика на полот (А јсно е дека понежниот пол е повеќе страшлив секоја чест на исклучоците).:)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Таа уплатницата за таксени марки мора да се земе од пријавниот центар или може и од банка да се купи и да се плати веднаш таму?

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
dali moze so m polaganje na site testovi da vazat i z apolaganje za kola naprimer imam polozeno m kategorija zavespa pa dali istite testovi ke mi vazat i za kola

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
dali moze so m polaganje na site testovi da vazat i z apolaganje za kola naprimer imam polozeno m kategorija zavespa pa dali istite testovi ke mi vazat i za kola
Ако положиш кола исто и веспа положено неофицијано, никој не те чепка ако не правиш мајмунлаци.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ако положиш кола исто и веспа положено неофицијано, никој не те чепка ако не правиш мајмунлаци.
до 50 кубици смејш да возиш. Со полагањето на Б категорија, автоматски ја имаш и М категорија само мислам дека не ја пишат на возачката. Никој нема да ти прави проблеми.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
до 50 кубици смејш да возиш. Со полагањето на Б категорија, автоматски ја имаш и М категорија само мислам дека не ја пишат на возачката. Никој нема да ти прави проблеми.
Возам јас и 150 со Б категоррија, а и не вози возачката возачот вози :icon_lol:.

Тоа 50 кубици слаба машина за мене е :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не плаќа моторот, возачот плаќа казна :D
Ама јас не сум дете од 14 години па не ме запираат и нема казна, затоа што изгледам како сите можни дозволи да ги имам и така возам :icon_lol:.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Шо пари е Б категорија или која е таму.Сакам да земам моторче од 150 кубици па да си се возам слободно.Полицијава немат да ми прајт проблеми(врски xD), ама шо си е сигурно сигурно си е.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ама јас не сум дете од 14 години па не ме запираат и нема казна, затоа што изгледам како сите можни дозволи да ги имам и така возам :icon_lol:.
ти си знајш, голем си :)

Шо пари е Б категорија или која е таму.Сакам да земам моторче од 150 кубици па да си се возам слободно.Полицијава немат да ми прајт проблеми(врски xD), ама шо си е сигурно сигурно си е.
За Б категорија ти е некаде 26-7 000 денари, а за А категорија(за билокаков мотор) е околу 15 500 до 16 000 денари.
Мене за А1 категорија ме фати 19 000 со едно паѓање :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Аааааааааааааааааааа косава ми се крена.Ништо ке си терам јас без возачка.

Kajgana Shop

На врв Bottom