Football Manager 2011

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Па ако си почетник земи од премиер лига: Челси,Манчестер(двата), Арсенал или Ливерпул и терај

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
ај дајте предлог со кого да почнам ?? веке имав играно но правев формат на компјутеров и се отиде у пм :) дајте некој тим и неколку совети на почеток што како да правам кои играчи да донесам и слично :)
Ако си скоро почетник - земи со богат клуб: Реал Мадрид или Манчестер Сити и купувај си играчи кои сакаш.
Ако си веќе малце искусен - земи некој клуб со високо реноме и со помал буџет од горенаведените и купувај повеќе млади играчи за во иднина, како Yaya Toure, Moussa Sissoco, Ljamic и други многу...
Ако си повеќе искусен, си знаеш - земи некој нисколигаш или кој било помал клуб и направи го шампион.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.725
Ако си скоро почетник - земи со богат клуб: Реал Мадрид или Манчестер Сити и купувај си играчи кои сакаш.
Ако си веќе малце искусен - земи некој клуб со високо реноме и со помал буџет од горенаведените и купувај повеќе млади играчи за во иднина, како Yaya Toure, Moussa Sissoco, Ljamic и други многу...
Ако си повеќе искусен, си знаеш - земи некој нисколигаш или кој било помал клуб и направи го шампион.
Се мислам помеѓу Динамо Загреб,Хајдук Сплит,Партизан,Црвена Звезда ... играв со Барселона пред форматот на компјутерот - период од 2-3 недели...сеа се мислам од овие 4 кој да го земам :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се мислам помеѓу Динамо Загреб,Хајдук Сплит,Партизан,Црвена Звезда ... играв со Барселона пред форматот на компјутерот ...сеа се мислам од овие 4 кој да го земам :)
Се мислам помеѓу Динамо Загреб,Хајдук Сплит,Партизан,Црвена Звезда ... играв со Барселона пред форматот на компјутерот - период од 2-3 недели...сеа се мислам од овие 4 кој да го земам :)
Динамо се најбоље. Имаат најголеми таленти и висок профил на клубот. Иако и Партизан и Ѕвезда не се лоши. Хајдук се ептен тешки за да успееш нешто со нив. Ама што јадам гомна, јас со Вардар у финале на ЛШ играв...

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.725
Динамо се најбоље. Имаат најголеми таленти и висок профил на клубот. Иако и Партизан и Ѕвезда не се лоши. Хајдук се ептен тешки за да успееш нешто со нив. Ама што јадам гомна, јас со Вардар у финале на ЛШ играв...
со вардар ? имаш некој пач ако имаш давај наваму линкови по ПП колку што знам неможе со македонски тимови да се игра :/ ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
со вардар ? имаш некој пач ако имаш давај наваму линкови по ПП колку што знам неможе со македонски тимови да се игра :/ ?
Го имаше во темава поназад едно 10 страни мислам, линкот до пачот.

С

сашенко

Гостин
Играм менаџер од 2007/8 и до сега имам играно со Удинезе, Наполи, Ливерпул, Челзи,Сампдорија, Волфсбург,Сиена и Бари.Ама неможам да издржам да играм долго со друг тим освен со јуве.Со Јуве имам играно мнооогу и многу пати од ново сум почнувал чисто од досадата.Со овие тимови погоре се имам квалификувано за лига на шампиони и со тие подобрите и освоено лига и втората сезона на пола ме фаќа носталгија за боите на мојот клуб и се враќам на Јуве.Со Сиена издржав 2 сезони и тоа долго време после првата сезона немав играно и после се вратив и си ја доиграв.Успеав да дојдам до квалификации за лш.Сега веќе година ипол играм само со Јуве и немам почнато ништо друго.Пробав со Торино малце минатата недела ама неможам ме мрзи да почнувам пак од ново....Ова од посвежата меморија, сигурно имам пропуштено некои екипи ама немам играно ништо по балканов тоа сигруно.Ако се важи 2-3 дена со партизан за проба ама неможев да издржам бев аматер уште тогаш :pos:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
^ И ЈАС ИСТО:D куд год да кренем теби се врацам поново хахах имам играно со милион тимови но само со рома сум правел најголеми успеси. секогаш од 1 сезона купувам 3-4 младинци што добро се развиваат и 1-2 првотимци (за толку имав пари:) ). во прва сезона фаќав лш и на крајот од сезоната правев една чистка кога ќе се вратеа нубовите од позајмици. почнував да освојувам се од 3та сезона :)

туку има некој новости за новиот менаџер? дај ова нека го подобрат тим ток многу е глупо...

С

сашенко

Гостин
Без младинци не бива.Имам доста звезди направено од младите на јуве.Сакав да играм сега со Вардар како за проба ама ме мрзи да барам линкови по темава.Ај ако некој го има некако го стави пак.Проверив 10 страни наназад Дарк како што кажа и не е таму:D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Без младинци не бива.Имам доста звезди направено од младите на јуве.Сакав да играм сега со Вардар како за проба ама ме мрзи да барам линкови по темава.Ај ако некој го има некако го стави пак.Проверив 10 страни наназад Дарк како што кажа и не е таму:D
http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=3854

Мрзи, ме теравте јас да ви барам... :D

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Слабо некако јас со Serie A а незнам зошто не сум нешто техничар а успеси со секој клуб имам до сеа
Челси 2 сезони освоено 2 Премиер Лиги, 2 Лига на Шампиони, 1 Евро Супер Куп, 1 Фа и 2 Комјунити Шилд
Партизан 4 сезони: 4 ЈСЛ,1 Евро Лига, 1 Лига на Шампиони, 4 Лав Купови

И тако даље и тако даље

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.758
Поени од реакции
1.041
Не беше 10 страни поназад, повеќе беше.Отидов до 15 :icon_mrgr:
--- надополнето: Jul 25, 2011 5:05 PM ---
Еј иначе каде да го ставам down. фајлот?
Фајлот стави го во My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2011\editor data
За да ја активираш Мак лигата кога ќе ја пуштиш играта оди на New game и кај што пишува Editor data file има квадратче кое треба да го штиклираш , и одиш на Ок и ќе ти излези фајлот од Мак лига кој треба исто да го штиклираш за да почниш да играш со Мак клуб.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најдов блог кај што има предлози што да се вметне/избаци во 12ката. Некои од нив се глупи за мене, ко интеграција со ФБ (нешто друго?), подобра графика за 3Д.

http://www.truefootballmanager.com/2011/03/football-manager-2012.html

Kajgana Shop

На врв Bottom