Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
со арсич кога игравме пријателска колку заврши? против словениа исто игравме

M

Mario Gómez

Гостин
Не е страшно според мене, со Бо ќе добиеме игра каква што ни треба моментално. А фали и ускуството на Гечевски. Илиевски е добивка, се надевам Миракоски нема да го гледаме повеќе.

Илиевски, Бо, Војдан, Антиќ, Самарџиски, Соколов, Стефанов, Дамјан, Кире, Гечевски и уште двајца, кој ќе се, ќе видиме.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Не е страшно според мене, со Бо ќе добиеме игра каква што ни треба моментално. А фали и ускуството на Гечевски. Илиевски е добивка, се надевам Миракоски нема да го гледаме повеќе.

Илиевски, Бо, Војдан, Антиќ, Самарџиски, Соколов, Стефанов, Дамјан, Кире, Гечевски и уште двајца, кој ќе се, ќе видиме.
Чековски едниот,Марко Симоновски другиот.Миленичињата на Докузовски :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Чековски едниот,Марко Симоновски другиот.Миленичињата на Докузовски :D
и мираковски не го заборавај :D и затоа после ние ќе патиме или ќе платиме цех како на утакмицаа со русија на прошлото европско.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
со арсич кога игравме пријателска колку заврши? против словениа исто игравме
Едната ја добивме тесно, на другата не утепаа, сигурно беше над 20 разлика, може и повеќе.
Околу мечот, нашите во последната четвртина не се замараа толку, малце судиите ја сјебаа играта така да добро што нашите не ги покажаа сите адути. Околу Самарџиски, тој имал далеку подобри игри за Македонија, а тоа што ќе игра за Лиетвус Ритас кажува колкав потенцијал има. Сите го критикувате Чековски, да се сложувам, во напад е дрво невидено, но кој да игра наместо него, Бојан Трајковски? И така кога ќе се приклучи Гечевски е четврта опција на високите позиции, па не верувам да игра повеќе од 10 минути на меч. За шутирањето тројки, тоа е нашиот начин на игра во последниве 20 години и не знам што има тука за чудење, тоа е начинот на игра на сите екс-ју републики. Сепак е доста незгодно да играш против екипа во која цела петорка се добри шутери за три. Одбраната ни беше феноменална, бар пет напади Словенците не успеаја да упатат удар во 24 секунди што секако е за поздравување. Дека сме wow екипа не сме, ама треба да се земе во предвид дека игравме без двајца стартни играчи кои се и тоа како битни за нашиот состав,

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Незнам како вие немате срам, или сте навивачи на Македонија само кога Македонија ќе се пласира на европско !? Па зарем гледавте вие, колку Мираковски и помогна на Македонија во квалификациите, колку добри партии имаше?Врска немате, ете тоа е проблемот, или па поедноставно, само да се јаде ( она што не е за јадење ).Ебаве експертите.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Многу експерти има па дури дека и Чековски бил за во репрезентација.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Другари, да не се лажеме лошо изигравме, ипак е Словенија, голема екипа, ама некако не сме уиграни многу грешки и промашени зицери... Од Чековски не сум задоволен воопшто да ви кажам, Антиќ онака... ама ај ќе не биде :)

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Pa ovi makedonci svi sutiraju trojku duri centri znaju bolje gagjati od bekova :D:D evo ga i Nikolovski sad na shut za 3 i normalno pogagja-CENTAR E ! :D:D коментаторот на еуроспорт... :D
Добра игра, ми се свиѓаше ко за прва утакмица и големите паузи на нашиве репрезентативци супер изигравме, а и плус Словенија заврши 4-та на последното ЕП/СП (не ми текнува кое) оваа утакмица е ГОЛЕМ ПЛУС за нас. Уште кога ќе се додаде бошко и Гечевски. :) Одлична одбрана, а грешките на Перо не треба да не плашат, ова е почеток, сега кога ќе се уигра, посебно со Илиевски.. :) Има простор за напредок, знам дека ова не е нивниот максимум и тоа ме радува.:)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Утре исто време со Полска? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom