Очајот на македонската љубовна сцена

S

Shellshock nam67

Гостин
Тоа дека НЕ генерализирав го покажав со последната реченица од мојот пост, освен тоа пишав според тоа јас досега што сум го видела, го гледам и самите мои другари ми го кажале :) и плус сите примери што ги знам се интелегентни и високо образовани дечки, смешани во многу средини, но ете се однесуваат како што претходно наведов... :tapp:
mislis deka do toa e problemot sekoja edna devojka koga gradi nova vrska e svesna za deckoto kakov karakter i dali ce ostane so nego ili pak ne mora da postoi ekvilibrium za da edna vrska uspee od dvete strani.
--- надополнето: Jul 24, 2011 7:09 AM ---
Добра идеја, замисли српсково горило дури ја шутна за друга, јас секој ден мочката би и ја пиел. :D

moze slavata i parite mu go ovozmozuvaat toa za nas lima e samo son

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
moze slavata i parite mu go ovozmozuvaat toa za nas lima e samo son
Па на крајот сепак ќе дојдиме до кај чичко Дарвин кој цела филозофија за овие комплексни односи ја сублимирал во многу едноставна теорија во која не прави дистинкција за архетипите на половите, кратко кажано мажот-приматот во сегашниот свет под присила на табуата и некој наметнати норми се обидува да го потисне опортуниот секс во себе и покрај тоа што е вграден во нашата ДНК, ние сме дизнајнирани да ебеме се женско што се движи за да ја добиеме еволутивна борба која се состои од тоа колку ќе се репродуцираш и ќе опстоиш како вид, од таа причина ние се загледуваме во подобри репродуктивени материјали. (Големи цицки - Добар извор на храна за нашиот потомок, Добар Газ - Широка карлица за да го роди нашиот потомок - главуч без проблеми, дури и потрагата по светиот грал паметна плавуша се сведува на истиот бакшиш во нашите гени-само добар репродуктивен материјал).
Од друга страна истото го прават и нашите припаднички на понежниот пол, бараат соодветен примерок од посилниот пол, кој ќе им овозможи сигурна иднина на своите потомци и ќе им донесе повеќе храна, кожи,коски за толчење пченица, автомобил, кујна од Леснина итн итн.

Ништо не се разликуваме од еден Мачорка :D која во Фебруари бара некој нафатиран ангор од 20 кг жива мера кој се топли на колена, наместо искубан мачор кантар кој се прехранува во канализација и обратно за споменатиот мачор.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па на крајот сепак ќе дојдиме до кај чичко Дарвин кој цела филозофија за овие комплексни односи ја сублимирал во многу едноставна теорија во која не прави дистинкција за архетипите на половите, кратко кажано мажот-приматот во сегашниот свет под присила на табуата и некој наметнати норми се обидува да го потисне опортуниот секс во себе и покрај тоа што е вграден во нашата ДНК, ние сме дизнајнирани да ебеме се женско што се движи за да ја добиеме еволутивна борба која се состои од тоа колку ќе се репродуцираш и ќе опстоиш како вид, од таа причина ние се загледуваме во подобри репродуктивени материјали. (Големи цицки - Добар извор на храна за нашиот потомок, Добар Газ - Широка карлица за да го роди нашиот потомок - главуч без проблеми, дури и потрагата по светиот грал паметна плавуша се сведува на истиот бакшиш во нашите гени-само добар репродуктивен материјал).
Од друга страна истото го прават и нашите припаднички на понежниот пол, бараат соодветен примерок од посилниот пол, кој ќе им овозможи сигурна иднина на своите потомци и ќе им донесе повеќе храна, кожи,коски за толчење пченица, автомобил, кујна од Леснина итн итн.

Ништо не се разликуваме од еден Мачорка :D која во Фебруари бара некој нафатиран ангор од 20 кг жива мера кој се топли на колена, наместо искубан мачор кантар кој се прехранува во канализација и обратно за споменатиот мачор.
Proceduralno...
Iskuban macor od kanalizacija ke oplodi daaaleku poveke macki nego 20kg toven macor domasen, a mackite ne biraat nisto, tuku gi fakaat za vrat i gi oploduvaat, neprijaten proces vo traenje od nekoi 20-30 sek. Pari onoj koj vo momentot e najblisku, znaci slucaj...
Bajagi se razlikuvame iako izgleda privlecno simplificirana sporedba vo toj pogled megju zivotinja i covek...tesko odi toa...indiec od 50kg i imot od 25 usd neto ima 15 deca a sveganec so saab convertible nula,edno...ili go prima od pozadi...pa sega vidi ti...
Ne ucele biologija vo sredno valjda...:D

S

Shellshock nam67

Гостин
Proceduralno...
Iskuban macor od kanalizacija ke oplodi daaaleku poveke macki nego 20kg toven macor domasen, a mackite ne biraat nisto, tuku gi fakaat za vrat i gi oploduvaat, neprijaten proces vo traenje od nekoi 20-30 sek. Pari onoj koj vo momentot e najblisku, znaci slucaj...
Bajagi se razlikuvame iako izgleda privlecno simplificirana sporedba vo toj pogled megju zivotinja i covek...tesko odi toa...indiec od 50kg i imot od 25 usd neto ima 15 deca a sveganec so saab convertible nula,edno...ili go prima od pozadi...pa sega vidi ti...
toa e mi se dopagja ova teorija :) taka e siromaviot sekogas ce cari dobra zenska :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Proceduralno...
Точно така ама ако искубаниот мачор кантрар има во него доволно сила за да ја фати за врат и оплоди мачорката, што не секогаш е случај. Не се разликуваме во ништо посебно кога се работи за нагон, ако плавокосиот Швеѓанец од 2 метри и 100 кила го пуштиме во џунгла на преживување со Индиецот од 1 и половина со 50 килограми со само една женска единка, ќе видиме ишалах како теоријата функционира беспрекорно и колку блондинки ќе шетаат низ џунглата за неколку години.
Аномалии има во секој вид, има и некој што го примаат од позади само од пичвајз, плус социјалната свест е поинаква во Индија за разлика од Шведска па не можеме така да споредуваме.
--- надополнето: Jul 24, 2011 10:20 AM ---
Ако е стварно во џунгла многу повеќе би се кладел на Индиецот него на Швеѓанецот, најпрво комарци решето ќе го направат а после и сите други животинки така да до жена тешко и да дојде :D.
Еве да речеме дека се работи за швеѓанецот Златан Ибрахимовиќ во џунгла, море буквалисти аман

Што е наредно дека Ибрахимовиќ е геј и не сака жени? :D

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Точно така ама ако искубаниот мачор кантрар има во него доволно сила за да ја фати за врат и оплоди мачорката, што не секогаш е случај. Не се разликуваме во ништо посебно кога се работи за нагон, ако плавокосиот Швеѓанец од 2 метри и 100 кила го пуштиме во џунгла на преживување со Индиецот од 1 и половина со 50 килограми со само една женска единка, ќе видиме ишалах како теоријата функционира беспрекорно и колку блондинки ќе шетаат низ џунглата за неколку години.
Аномалии има во секој вид, има и некој што го примаат од позади само од пичвајз, плус социјалната свест е поинаква во Индија за разлика од Шведска па не можеме така да споредуваме.
Samo ako dzunglata e virtuelna, facebook style, ako e realna....manikiraniot sveganec ke go izede prvata jama, za razlika od mister Jayasurya or something....koj znae deka cudnite stapki na tloto se od tigar a onie plodovite so izgledaat seksi ne se bas za jadenje...
Vo dzungla ne se odi so race koi klikale lajkovi i so nervozen um radi so komsijata ne ja ostavil kantata za gjubre vo vtornik od 13 do 19 casot, tuku od 14 do 22....a i vo onaa plavata za hartija stavil celofan...ccc...:D

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
--- надополнето: Jul 24, 2011 10:20 AM ---

Еве да речеме дека се работи за швеѓанецот Златан Ибрахимовиќ во џунгла, море буквалисти аман

Што е наредно дека Ибрахимовиќ е геј и не сака жени? :D
Ибрахимович е нежна, поетска душа и потомок на славните Викинзи...
Од споредбата со животните почнавме да бегаме уште кога некои таму по Асирија си рекле “шо бе ќе трчам, ебати животот вака...да си направам тркало поарно“...:D
До денес...многу вода поминала...иако теоријата е апликативна, резултатите се во судар со современиот начин на живот, така и насловот на темава соодветствува со тоа, среќните врски се поретки од халеева комета а никој не отстапува од шемата цицка-гз-нога/новчаник-мускул сето тоа со холивудска-туркиш-пинк уфилманост без покритие...

If you always do what you've always done, you'll always get what you've always gotten...:D

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Инаку овој пасус би бил сосема точен и кога би гласел вака

А нашите мажи зборат само за другите мажи и и не ми кажуј дека не е така. Кога би биле поинтелигентни, би можеле и да видат дека ниту се убави, ниту се паметни и ќе работат на тоа, а нема да тресат глупости од типот „само спонзоруши ми се пуштаат“. Кај ти се пуштаат спонзоруши сонце? Па у Б2. Па Марија Кири очекуваш да ја најдеш у Б2?
Еј не зезај, не си ваљда сериозна за реченицава. :)

Жени трачарат, мажите својот простотилук го изразуваат преку пљукање и лажење дека „само спонзоруши му се пуштаат“. :) Ниту еден маж нема во негативна конотација да го каже тоа, ќе го каже ако се фали колку е посакуван. Тоа - да, тоа е прост маж.

Мачорка напиша:
Ако ти сериозно мислиш дека манекенките се врвот....:tapp:
Почни да тренираш кошарка, што друго да ти кажам.
Па врвот се, ниту еден дечко нема да биде комплетно среќен со грда девојка, исто како што ниту една девојка нема да биде среќна со неуспешен маж. Ниту јас некогаш ќе бидам комплетно среќен со некоја што не ми се допаѓа како изгледа, ниту ти некогаш ќе бидеш комплетно среќна со некој којшто не е способен сам да заработува и да плаќа сметки.

Од друга страна, ако „девојка ми“ не е способна да заработува сама, ама е доволно убава - јас ќе преминам преку тој детал и ќе бидам со неа и ќе бидам среќен.
Ти пак, ако „дечко ти“ не е доволно убав, ама одлично заработува и може да плати се што е потребно и непотребно - ти ќе преминеш преку малиот детал дека не е убав.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Еј не зезај, не си ваљда сериозна за реченицава. :)

Жени трачарат, мажите својот простотилук го изразуваат преку пљукање и лажење дека „само спонзоруши му се пуштаат“. :) Ниту еден маж нема во негативна конотација да го каже тоа, ќе го каже ако се фали колку е посакуван. Тоа - да, тоа е прост маж.
Премногу генерализираш.Не трачарат само жените, трачарат и мажи, сум го видела тоа со свои очи многу пати.И не трачарат сите жени.
Па врвот се, ниту еден дечко нема да биде комплетно среќен со грда девојка, исто како што ниту една девојка нема да биде среќна со неуспешен маж. Ниту јас некогаш ќе бидам комплетно среќен со некоја што не ми се допаѓа како изгледа, ниту ти некогаш ќе бидеш комплетно среќна со некој којшто не е способен сам да заработува и да плаќа сметки.

Од друга страна, ако „девојка ми“ не е способна да заработува сама, ама е доволно убава - јас ќе преминам преку тој детал и ќе бидам со неа и ќе бидам среќен.
Ти пак, ако „дечко ти“ не е доволно убав, ама одлично заработува и може да плати се што е потребно и непотребно - ти ќе преминеш преку малиот детал дека не е убав.
Не знам дали еден маж би бил комплетно среќен маж со грда девојка, ама многу се лажеш ако мислиш дека само манекенките се убави и се останато е За За Габор.Особено па кај нас, во Македонијава, каде критериумите за станување манекенка, модел и мисица се бааги извитоперени, на улица можеш да видиш девојки поубави од нашиве манекенки.
И пак генерализираш.
Демек жените можат да бидат среќни со било кој Квазимодо се додека е тој успешен, т.е има пари, а мажите мора да бидат со Адријана Лима за да бидат среќни.Па постојат многу богати теткици на кои им е битно само да имаат млад и згоден пастув покрај себе , без разлика дали е успешен и колку заработува.Мене лично физичката убавина не ми е најбитна, ама сигурно нема да бидам со некој што не ми е ни најмалку физички привлечен.Критериумите при избор на партнер се различни кај секого.Отвори ги темите Што ви е важно да има вашиот иден сопруг/сопруга и ќе се увериш во тоа.Ретко кој бараше идната сопруга да изгледа како манекенка.Повеќето бараа да знае да им зготви сарма, да чисти, да биде добра домаќинка и слични глупости, ама тоа е веќе друг муабет.Еве сега видов дека некој лик отворил тема Може ли во Македонија да се најде поштена женска?Тоа е тоа бе брат,на повеќето македонски мажи им е најбитно да знае им зготви компир манџа и да е невина(се кладам дека типот со темата на тоа мислел).Сега и јас генерализирам, ама нема врска....

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Ако одиме по оваа смешна логика и јас не познавам машки со изглед на Бред Пит, кои ја сакаат Агата Кристи, не флертуваат на секој чекор, верни се, интелегентни, воспитани и џентлмени. Мажи кои не бегаат од одговорност во било каков облик и кои се посилни од најсилната жена. Гледате што правам нели? Нивелирам непостоечки лик исто како што вие мажите сакате жена со изглед на Адријана Лима со духовна состојба на дете. Затоа е всушност љубовната сцена западната во очај, сите бркаат духови.
LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL......
леле ова е смешно......
океј еве единствен експеримент да видиме кој е виновен зашто љубовната сцена е во очај.
Земи просечно машко што ќе им иде на 30 жени низ улица и ќе ги праша дали сакаш да се муваме.
Земи просено женско што ќе им иде на 30 мажи низ улица и ќе ги праша истото.

Види кој ќе добие повеќе да.

У случај да почнеш да збориш ама жените сакаат љубов итн замени го 'сакаш да се муваме' со 'сакаш да ми бидеш дечко/девојка'.

Point: Жените бираат. Повеќето мажи би избрале скоро коај било ок жена (повеќето се такви). Повеќето жени не би избрале некој што нема изглед на Бред Пит , интелегентен е, џентлмен итн итн..Не гледај што луѓето велат, гледај што прават. Пробај да го направиш она горе...добога ти се женско иди и прашај и после збори дека машките бирале многу и тоа било една од главните причини за овој проблем.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL......
леле ова е смешно......
океј еве единствен експеримент да видиме кој е виновен зашто љубовната сцена е во очај.
Земи просечно машко што ќе им иде на 30 жени низ улица и ќе ги праша дали сакаш да се муваме.
Земи просено женско што ќе им иде на 30 мажи низ улица и ќе ги праша истото.

Види кој ќе добие повеќе да.

У случај да почнеш да збориш ама жените сакаат љубов итн замени го 'сакаш да се муваме' со 'сакаш да ми бидеш дечко/девојка'.

Point: Жените бираат. Повеќето мажи би избрале скоро коај било ок жена (повеќето се такви). Повеќето жени не би избрале некој што нема изглед на Бред Пит , интелегентен е, џентлмен итн итн..Не гледај што луѓето велат, гледај што прават. Пробај да го направиш она горе...добога ти се женско иди и прашај и после збори дека машките бирале многу и тоа било една од главните причини за овој проблем.
Да, гледам мажите што немаат изглед на Бред Пит, не се интелегентни и не се џентлмени не можат до жена да припарат.NOT!
И не можеш да кажеш дека жените секогаш бираат.И на љубовната сцена владеат законите на понудата и побарувачката.Ако има голема побарувачка за тебе ќе си бираш, ако не, ќе се задоволиш со тоа што можеш да го добиеш, без разлика дали си маж или жена.Џорџ Клуни е маж, па сепак секогаш ќе може да си одбира девојки, затоа што илјадници девојки врескаат по него.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Премногу генерализираш.Не трачарат само жените, трачарат и мажи, сум го видела тоа со свои очи многу пати.И не трачарат сите жени.

Не знам дали еден маж би бил комплетно среќен маж со грда девојка, ама многу се лажеш ако мислиш дека само манекенките се убави и се останато е За За Габор.Особено па кај нас, во Македонијава, каде критериумите за станување манекенка, модел и мисица се бааги извитоперени, на улица можеш да видиш девојки поубави од нашиве манекенки.
И пак генерализираш.
Демек жените можат да бидат среќни со било кој Квазимодо се додека е тој успешен, т.е има пари, а мажите мора да бидат со Адријана Лима за да бидат среќни.Па постојат многу богати теткици на кои им е битно само да имаат млад и згоден пастув покрај себе , без разлика дали е успешен и колку заработува.Мене лично физичката убавина не ми е најбитна, ама сигурно нема да бидам со некој што не ми е ни најмалку физички привлечен.Критериумите при избор на партнер се различни кај секого.Отвори ги темите Што ви е важно да има вашиот иден сопруг/сопруга и ќе се увериш во тоа.Ретко кој бараше идната сопруга да изгледа како манекенка.Повеќето бараа да знае да им зготви сарма, да чисти, да биде добра домаќинка и слични глупости, ама тоа е веќе друг муабет.Еве сега видов дека некој лик отворил тема Може ли во Македонија да се најде поштена женска?Тоа е тоа бе брат,на повеќето македонски мажи им е најбитно да знае им зготви компир манџа и да е невина(се кладам дека типот со темата на тоа мислел).Сега и јас генерализирам, ама нема врска....
Еј што ме нервира коа некој ќе ми го каже тоа генерализираш.

Епа ако не треба да генерализирам, ај да почнеме една по една сите 3-400 илјади девојки у градов да ги анализираме. Како можеш да сакаш да водиш дискусија а да немаш изградено став за некоја работа. Секој став е мала генерализација. Не можеш у муабетот каде што немаш став да кажеш, ама не генерализирај, може е вака, ама може и не е така.

Став. Девојките се курви или не се курви. Нема став од типот, не знам можеби се курви, тоа не е став.
Не можеш да ми кажеш можеби е очајна сцената можеби и не е, за да не генерализираш нели и да очекуваш јас да ти речам, епа океј, сонце си ти, најпаметна си, ај сеа дај ми телефонче. Не, ако сакаш да ми објасниш зошто сметаш дека девојките не се виновни за очајот на љубовната сцена во Македонија, треба да имаш ебан став, а тој не може да биде не генерализирај.

Правиме муабет за маса на луѓе, ја гледаме како единка, како „едно“. Како што моето тело генерално е здраво, иако на левата нога имам модрица од вчерашниот секс. Една модрица не значи дека сум болен, туку дека некаде нешто е исклучок, којшто патем само го потврдува правилото, што викаат старите.

Јас ти дадов директно тебе, бидејќи те цитирам, милион примери за да ги побиеш, ти ми викаш не генерализирај. А тоа знаеш како ми изгледа, као да гледаш телевизија додека дечко ти работи врз тебе. Обрни внимание, жити све.

Kajgana Shop

На врв Bottom