Очајот на македонската љубовна сцена

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако одиме по оваа смешна логика и јас не познавам машки со изглед на Бред Пит, кои ја сакаат Агата Кристи, не флертуваат на секој чекор, верни се, интелегентни, воспитани и џентлмени. Мажи кои не бегаат од одговорност во било каков облик и кои се посилни од најсилната жена. Гледате што правам нели? Нивелирам непостоечки лик исто како што вие мажите сакате жена со изглед на Адријана Лима со духовна состојба на дете. Затоа е всушност љубовната сцена западната во очај, сите бркаат духови.
Агата Кристи????

:confused:

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Ако одиме по оваа смешна логика и јас не познавам машки со изглед на Бред Пит, кои ја сакаат Агата Кристи, не флертуваат на секој чекор, верни се, интелегентни, воспитани и џентлмени. Мажи кои не бегаат од одговорност во било каков облик и кои се посилни од најсилната жена. Гледате што правам нели? Нивелирам непостоечки лик исто како што вие мажите сакате жена со изглед на Адријана Лима со духовна состојба на дете. Затоа е всушност љубовната сцена западната во очај, сите бркаат духови.
Веројатно слабо се движиш девојко...излегувај почесто од дома

П.С лајкот беше нанеќење стиснат..сакав да те цитирам само

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Well...за очај треба две страни кои во РМ го исполнуваат условот...или како је мали џокица замишљао љубав и сексуалне ствари и како је мала фата замиљшала љубав и сексуалне доживљаје...:D...комбинирано заедно и резултатите се тие што се, среќните врски се поретки од НЛО...така да во основа си во право иако работата е во друго...:eek:

Агата Кристи????

:confused:
Не на “тој“ начин бре...:D ццц...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Македонската љубовна сцена и не е толку лоша во споредба со „развиениот свет.“ Ги гледам моиве успешни сингл колеги -- исклучиво упражњаваат кежуал секс (во самообмана го дефинираат како open relationship) и се без теоретски шанси за вистинска врска. Идат во теретана секој ден, висат на ФБ и дејтинг сајтови, и `рмбаат ко стока да го исплатат најновото Порше и куќата од 600м2 во која живеат сами како утки и му ги бришат лигите на англискиот булдог. Се шепурат со spray-tan силиконски плавуши а усрани се од страв дека ќе ги изиграат и ќе ги дерат со алиментации. Од друга страна огромен број на успешни едуцирани жени се речиси тотално маскулинизирани, ултрафеминистички расположени и одбојни за мажи кои ценат естетика и женственост. Секоја традиција или поделба на труд во семејството ја гледаат како директен напад на нивната личност. Бараат силни мажи, со муда, а кога ќе ги најдат, следи разочарување: таквите мажи не ги привлекува партнерка која личи и се однесува како маж. После серат како сите мажи сакаат само плавуши и потајно гледаат романтични филмови со хепи ендинг. Доста бедна слика.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.158
Поени од реакции
83.930
Ако одиме по оваа смешна логика и јас не познавам машки со изглед на Бред Пит,
Ја.
кои ја сакаат Агата Кристи,
Ја (ин еј нонсекшуал веј)
интелегентни,
Ја
Ја
и џентлмени.
Пак ја. (бечка школа, нема промашај)
Мажи кои не бегаат од одговорност во било каков облик и кои се посилни од најсилната жена.
Ја сум посилен од најсилната жена и тоа другото исто го испуњавам.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Македонската љубовна сцена и не е толку лоша во споредба со „развиениот свет.“ Ги гледам моиве успешни сингл колеги -- исклучиво упражњаваат кежуал секс (во самообмана го дефинираат како open relationship) и се без теоретски шанси за вистинска врска. Идат во теретана секој ден, висат на ФБ и дејтинг сајтови, и `рмбаат ко стока да го исплатат најновото Порше и куќата од 600м2 во која живеат сами како утки и му ги бришат лигите на англискиот булдог. Се шепурат со spray-tan силиконски плавуши а усрани се од страв дека ќе ги изиграат и ќе ги дерат со алиментации. Од друга страна огромен број на успешни едуцирани жени се речиси тотално маскулинизирани, ултрафеминистички расположени и одбојни за мажи кои ценат естетика и женственост. Секоја традиција или поделба на труд во семејството ја гледаат како директен напад на нивната личност. Бараат силни мажи, со муда, а кога ќе ги најдат, следи разочарување: таквите мажи не ги привлекува партнерка која личи и се однесува како маж. После серат како сите мажи сакаат само плавуши и потајно гледаат романтични филмови со хепи ендинг. Доста бедна слика.
Генерална слика за сите банкарски и професорски рабонтици со очила диоптер 5-ка

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ја. Ја (ин еј нонсекшуал веј) Ја Ја Пак ја. (бечка школа, нема промашај) Ја сум посилен од најсилната жена и тоа другото исто го испуњавам.
Нешто како “како би изгледал Бред Пит ако не беше Чернобил„...:D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Нешто како “како би изгледал Бред Пит ако не беше Чернобил„...:D
:pos: Да не пукнеш ме изнасмеа..

П.С Атеншн. Секој мој лајк не е воопшто случаен. Да не се разбереме погрешно, не сум сакала да ве цитирам :D

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Зависи кој “развиен“ свет го земаш во предвид....ова на америките ми личи шо го напиша,пацифички брег ваљда...таму лукавиот одамна е навлезен...:D

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Зависи кој “развиен“ свет го земаш во предвид....ова на америките ми личи шо го напиша,пацифички брег ваљда...таму лукавиот одамна е навлезен...:D
Прогнозата ти е сосем точна. Иначе, лукавиот те поздрави и рече да не му вадиш муабети -- има многу срања за кои он уопште не е кабает. ;)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Прогнозата ти е сосем точна. Иначе, лукавиот те поздрави и рече да не му вадиш муабети -- има многу срања за кои он уопште не е кабает. ;)
Има развиен свет каде машко женските односи се неразвиени (ретардирани по-модерно звучи:D) има неразвиен свет каде тие односи се поразвиени....кај нас од двата краја најдолгиот е...оди разбери...
И после не бил лукавиот...:D

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Уствари проблемот со коментаров што генерално женскиот поглед на работите е нереален, не само твојот. Ниту една жена не бара од својот маж да биде Бред Пит, жените немаат чувство за машка убавина, никогаш не ве палел убав машки лик, никад нема ни да ве пали. Сум рекол и порано, мажите се „визуелни“ суштества - жените не се.

Секоја жена од својот маж бара да биде доминантен и тоа е све. Ова Агата Кристи и се останато е вишок. Мажите во Скопје и Македонија се доминантни, ако не во интелигентна смисла, тогаш во финансиска или мускулеста смисла. Каков и да сакаш дечко, можеш да го најдеш за пет секунди. Во сабота вечер сите се спикани у вкупно 200 квадрата. Интелектуалци со желба за провод - Хавана. Мачо опинци со потреба од тепање - Парадизо. Парајлии - Колосеум. Само си бираш кај да влезеш и си бираш примерок.

За мажите е многу позаебано, особено во овој град, да не се објаснуваме по илјада пати.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.089
Поени од реакции
25.288
Викса, каков те упознав пред 5 години, каков си станал, да не може да те познае човек.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Уствари проблемот со коментаров што генерално женскиот поглед на работите е нереален, не само твојот. Ниту една жена не бара од својот маж да биде Бред Пит, жените немаат чувство за машка убавина, никогаш не ве палел убав машки лик, никад нема ни да ве пали. Сум рекол и порано, мажите се „визуелни“ суштества - жените не се.

Секоја жена од својот маж бара да биде доминантен и тоа е све. Ова Агата Кристи и се останато е вишок. Мажите во Скопје и Македонија се доминантни, ако не во интелигентна смисла, тогаш во финансиска или мускулеста смисла. Каков и да сакаш дечко, можеш да го најдеш за пет секунди. Во сабота вечер сите се спикани у вкупно 200 квадрата. Интелектуалци со желба за провод - Хавана. Мачо опинци со потреба од тепање - Парадизо. Парајлии - Колосеум. Само си бираш кај да влезеш и си бираш примерок.

За мажите е многу позаебано, особено во овој град, да не се објаснуваме по илјада пати.
Не знам како успеа да направиш ваква генерализација и да заклучиш дека сите жени барале само една особина кај мажот и тоа доминантност.Башка кога веќе тврдиш дека мажите во Македонија се доминантни, а жените тоа го бараат, тогаш не знам зошто би постоел очај на македонска љубовна сцена.Според твоево тврдење се би требало да биде едноставно, биди доминантен и ќе ги бираш жените како лубеници.И чудно ми е некако, маж да ме убедува што ме пали, и тоа не само мене, туку сите жени во светот.Уште почудно ми е тоа, што на крај констатираш дека за мажите било многу позаебано, а претходно тврдиш дека мажот треба да исполнува само еден единствен критериум за да ја има било која женска.

Kajgana Shop

На врв Bottom