Очајот на македонската љубовна сцена

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Кур кур кур кур
импотентен одјеби кур кур кур
Get a room. :)
Шмекајте се на профил, тука не. Не дека не сте он-топик, напротив, несакајќи укажавте на еден субсдиндром вкован во менталитетот на нашиот просечен маж со недостаток на секс кој го користи методот на понижување со цел да го намали женското его до инстанца на едно нормално разумно суштество кое треба да прогледа преку вулгарноста и да спознае дека тој е всушност нежна душа која мора вака очајнички да пристапува, соочен со бремето на нејзината висока побарувачка.
Сосем вообичаено....само, немојте тука.
Тука се генерализира. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Шмекајте се на профил, тука не. Не дека не сте он-топик, напротив, несакајќи укажавте на еден субсдиндром вкован во менталитетот на нашиот просечен маж со недостаток на секс кој го користи методот на понижување со цел да го намали женското его до инстанца на едно нормално разумно суштество кое треба да прогледа преку вулгарноста и да спознае дека тој е всушност нежна душа која мора вака очајнички да пристапува, соочен со бремето на нејзината висока побарувачка.
Јас веќе имав приметено дека модераторите на Кајгана се обдарени со талент за психологија, ова длабокоумно согледување е само уште една потврда...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.808
Поени од реакции
8.822
Види факт е дека мажите кои го делат твојот став, имаат одредени комплекси и фрустрации врзани со жените.Нихилиста, на пример, си кажа дека мајка му го оставила како бебе.Во твојот случај, не знам што е проблемот, можеби мал пенис или импотенција...
А за твојата интелегенција говори и фактот што вчера, на темата за христијанството, кога те притисна во ќош Чорбаџија, експресно ја смени темата и почна со Охрид, со некакви сладоледи и слични глупости.
И уште еднаш, одјеби, најди си маж што ќе те стимулира интелектуално и престани да ме следиш по темите.
Malce potesko toa, draga moja :)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Тоа е тоа.И со премногу слободно време, би додала.

Thomas A. Anderson

Cheng-tao Ke
Член од
1 декември 2010
Мислења
187
Поени од реакции
50
Очајнооооо, жениве не ги бива за ништо.

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Не прочитав се што сте изнапишале ама во очи ми паднаа шовинистичките генерализирања за женскиот род. Па не е ни чудо што после викате нема жени, не ги бива за ништо-па која будала би се согласила да биде со некој со такви ставови кој од старт ја гледа како суштество од понизок ред. Ако некој некогаш се изгорел од еден женски примерок не значи дека треба сите во ист кош да ги става. И мене ми се погоди последниот дечко да е лажго и да има карактеристики на машка спонзоруша и сега треба врз основа на тоа сите мажи да ги сметам за лажговци и спонзоруши?

Јес да жениве претежно сакаат мажествени мажи, ама мажественоста не нужно се искажува и покажува со доминација. Па и да станува збор за доминација, тоа не значи дека треба да се изгуби и културата, манирите и почитта спрема понежниот пол.

Мислам дека самата негативна генерализација и кај двата пола доведува до очај на македонската љубовна сцена. Машкото попило една корпа и одма се откажува од понатамошна потрага по девојка која му одговара или пак ако претходно се однесувал пристојно, по корпата ги третира жените ко крпа за под. А на женското му се погодило некој што и го скршил срцето, па по него сите останати се идиоти :rolleyes:. Се' додека се прават вакви групирања од типот сите се исти ќе владее и очај на тоа поле, освен за веќе самосвесни единки од двата пола.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не прочитав се што сте изнапишале ама во очи ми паднаа шовинистичките генерализирања за женскиот род. Па не е ни чудо што после викате нема жени, не ги бива за ништо-па која будала би се согласила да биде со некој со такви ставови кој од старт ја гледа како суштество од понизок ред. Ако некој некогаш се изгорел од еден женски примерок не значи дека треба сите во ист кош да ги става. И мене ми се погоди последниот дечко да е лажго и да има карактеристики на машка спонзоруша и сега треба врз основа на тоа сите мажи да ги сметам за лажговци и спонзоруши?

Јес да жениве претежно сакаат мажествени мажи, ама мажественоста не нужно се искажува и покажува со доминација. Па и да станува збор за доминација, тоа не значи дека треба да се изгуби и културата, манирите и почитта спрема понежниот пол.

Мислам дека самата негативна генерализација и кај двата пола доведува до очај на македонската љубовна сцена. Машкото попило една корпа и одма се откажува од понатамошна потрага по девојка која му одговара или пак ако претходно се однесувал пристојно, по корпата ги третира жените ко крпа за под. А на женското му се погодило некој што и го скршил срцето, па по него сите останати се идиоти :rolleyes:. Се' додека се прават вакви групирања од типот сите се исти ќе владее и очај на тоа поле, освен за веќе самосвесни единки од двата пола.
Ма незнаат што сакаат, тоа е проблемот.
Ако знаат што сакаат јас се бесам јавно на плоштад......немат поим зошто и како.
После Фрицл......ццццццц тоа е, ама и 6000 год. третирање како ѓубре од пониска класа има
свои длабоки траги оставено.
Сега може има 1% што се имаат некоја идеја, ама јас не сум сретнал уште некоја таква :)
Се шалам.....се наоѓа по некоја од време на време.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Како бизнисмен, неможеш да ги обвинуваш твоите клиенти за неуспехот на твојот бизнис.
Кривицата е твоја, и ничија друга.
Или работи на пристапот, или работи на рекламирање, на подобрување на продуктот што го пласираш на пазарот, на цената, па чак што више и, ако толку не те бива, можеш да ја смениш и таргетираната група.
Pimpin' is all about being an entrepreneur.

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Ма незнаат што сакаат, тоа е проблемот.
Ако знаат што сакаат јас се бесам јавно на плоштад......немат поим зошто и како.
После Фрицл......ццццццц тоа е, ама и 6000 год. третирање како ѓубре од пониска класа има
свои длабоки траги оставено.
Сега може има 1% што се имаат некоја идеја, ама јас не сум сретнал уште некоја таква :)
Се шалам.....се наоѓа по некоја од време на време.
Полека со бесењето, немој одма радикални мерки:). Има и што знаат што сакаат, еве јас за мене си знам:). Види што фино има објаснето GoD.HateUSaLL. Или налетуваш на погрешни или до пристапот ти е:). Не се сите исти, секој е единка за себе:).

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Полека со бесењето, немој одма радикални мерки:). Има и што знаат што сакаат, еве јас за мене си знам:). Види што фино има објаснето GoD.HateUSaLL. Или налетуваш на погрешни или до пристапот ти е:). Не се сите исти, секој е единка за себе:).
Каков пристап....нема што да глумам лудило.
Како нема да налетувам на погрешни, процентите не се на моја страна. :)И не се сите исти ама носат заеднички особини....па има повеќе групи....тоа е. Тие јас што ги барам се во изумирање изгледа.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Како бизнисмен, неможеш да ги обвинуваш твоите клиенти за неуспехот на твојот бизнис.
Кривицата е твоја, и ничија друга.
Или работи на пристапот, или работи на рекламирање, на подобрување на продуктот што го пласираш на пазарот, на цената, па чак што више и, ако толку не те бива, можеш да ја смениш и таргетираната група.
Pimpin' is all about being an entrepreneur.
Be yourself of be Josef...:D
Арно вака си напиша ама не знаиш за инфлација и деривативи, bubbles & market failure, тие царуваат на пазарот моментално...(y)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Be yourself of be Josef...:D
Арно вака си напиша ама не знаиш за инфлација и деривативи, bubbles & market failure, тие царуваат на пазарот моментално...(y)
Четри имиња за инфлација ми даде (:)
Нема врска. Објасни ја инфлацијата тука јасно и гласно, and you'll get my point while doing it.

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Каков пристап....нема што да глумам лудило.
Како нема да налетувам на погрешни, процентите не се на моја страна. :)И не се сите исти ама носат заеднички особини....па има повеќе групи....тоа е. Тие јас што ги барам се во изумирање изгледа.
Прво, не ни треба да глумиш лудило...пристапот нема врска со глумење лудило. Лудило глумат луѓе што уште трагаат по сопственото јас или го немаат воопшто. Друго, спомнуваш проценти....од каде ја извлече таа статистика, за да можеш да тврдиш такво нешто треба да си поминал доста голем репрезентативен примерок, па и во тој случај има големи шанси да погрешиш во калкулација. Кои заеднички особини ги носат? Полот, предница, задница и меѓуножје:)? И сам кажа дека има повеќе групи, макар што и групите се според слично размислување ама не и исто. Па ако не ти одговара една група, слободно премини на друга:). Ако јас се водам според твоево мнение, тогаш у старт да се откажам дека ќе најдам нормален дечко, џабе ќе барам кога сите ќе бидат лажговци како и последнов што го имав, or not;)?

Kajgana Shop

На врв Bottom