Очајот на македонската љубовна сцена

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знам како успеа да направиш ваква генерализација и да заклучиш дека сите жени барале само една особина кај мажот и тоа доминантност.Башка кога веќе тврдиш дека мажите во Македонија се доминантни, а жените тоа го бараат, тогаш не знам зошто би постоел очај на македонска љубовна сцена.Според твоево тврдење се би требало да биде едноставно, биди доминантен и ќе ги бираш жените како лубеници.И чудно ми е некако, маж да ме убедува што ме пали, и тоа не само мене, туку сите жени во светот.
Ме претрка. Горе долу и јас ќе реплицирав исто. Смешно ми е кога маж ми кажува како функционира женски ум, а најголема поплака му е дека никогаш нема да ги разбере жените.
Just Let It Go..;)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Јас до сега колку што сум видела и сеуште гледам, мажите побрзо ќе пријдат и ќе ја побараат на состанок онаа чија појава вришти секс и на која претходно 100+ души и удриле тест драјв, отколку онаа што ја познаваат подолго време, се блиски со неа, и се доверуваат и навистина им се допаѓа. Сведок сум на многу вакви примери. Сакате да имате секој ден или секој втор ден секс со различна (онаква што на втората реченица е кандисана да ви даде) за потоа пак да се вратите кај онаа мирната, која сака да биде со вас но пати од вашето однесување. Од друга страна пак ако таа излезе со некој, ви пречи ама не и кажувате. И што е финтата? Ај да ебеме дур сме млади и дур ни се може па после ќе си земеме „чиста“ мома??? Па после зошто имало многу сингл девојки...
Не дека ова важи исклучиво за мажи но сепак, најмногу такви примери гледам...

S

Shellshock nam67

Гостин
Јас до сега колку што сум видела и сеуште гледам, мажите побрзо ќе пријдат и ќе ја побараат на состанок онаа чија појава вришти секс и на која претходно 100+ души и удриле тест драјв, отколку онаа што ја познаваат подолго време, се блиски со неа, и се доверуваат и навистина им се допаѓа. Сведок сум на многу вакви примери. Сакате да имате секој ден или секој втор ден секс со различна (онаква што на втората реченица е кандисана да ви даде) за потоа пак да се вратите кај онаа мирната, која сака да биде со вас но пати од вашето однесување. Од друга страна пак ако таа излезе со некој, ви пречи ама не и кажувате. И што е финтата? Ај да ебеме дур сме млади и дур ни се може па после ќе си земеме „чиста“ мома??? Па после зошто имало многу сингл девојки...
Не дека ова важи исклучиво за мажи но сепак, најмногу такви примери гледам...
od navedenovo nisto ne ti e tocno posto generalizirasne sme site maski isti
sakame fini ama ubavi devojki i sakame so niv za ozbilno i za seks sekoj den znaci i nie sakame sigurnost :) .
kako so ima razuzdani maski ima i razuzdani zenski so menuvet sekoj den maski

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
od navedenovo nisto ne ti e tocno posto generalizirasne sme site maski isti
sakame fini ama ubavi devojki i sakame so niv za ozbilno i za seks sekoj den znaci i nie sakame sigurnost :) .
kako so ima razuzdani maski ima i razuzdani zenski so menuvet sekoj den maski
Тоа дека НЕ генерализирав го покажав со последната реченица од мојот пост, освен тоа пишав според тоа јас досега што сум го видела, го гледам и самите мои другари ми го кажале :) и плус сите примери што ги знам се интелегентни и високо образовани дечки, смешани во многу средини, но ете се однесуваат како што претходно наведов... :tapp:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ме претрка. Горе долу и јас ќе реплицирав исто. Смешно ми е кога маж ми кажува како функционира женски ум, а најголема поплака му е дека никогаш нема да ги разбере жените.
Just Let It Go..;)
мачорка напиша:
Не знам како успеа да направиш ваква генерализација и да заклучиш дека сите жени барале само една особина кај мажот и тоа доминантност.Башка кога веќе тврдиш дека мажите во Македонија се доминантни, а жените тоа го бараат, тогаш не знам зошто би постоел очај на македонска љубовна сцена.Според твоево тврдење се би требало да биде едноставно, биди доминантен и ќе ги бираш жените како лубеници.И чудно ми е некако, маж да ме убедува што ме пали, и тоа не само мене, туку сите жени во светот.Уште почудно ми е тоа, што на крај констатираш дека за мажите било многу позаебано, а претходно тврдиш дека мажот треба да исполнува само еден единствен критериум за да ја има било која женска.
Па како можеш ти да се видиш како ти изгледа тилот? Зошто луѓето ги обвинуваат другите луѓе дека се злобни, не приметувајќи дека и сами се? Зашто не можат да се видат себе си од сопствената кожа, не можат да гледаат навнатре, можат да гледаат само нанадвор. Нормално дека вие за вас ќе тврдите дека сте сонциња, но ние ве гледаме како нешто друго. Затоа јас се осудувам да зборам за женскиот ум, насочен кон мажите.
Патем, РокенРола, ако преоѓаме на лично ниво и навреди, кажи, да извадам јас од мојот репертоар, сепак се знаеме доволно, нели? :)

Мачорка, не знам што не беше јасно во текстот којшто го напишав. И твојот пост е генерално точен, да, биди доминантен и ќе бираш девојки како лубеници. Тоа и се случува. Тука е и очајот, ако не си најдоминантниот, нема ни да бираш, тоа е законот на природата и тука ништо не можеме да смениме. Манекенките одат со кошаркарите, врвот со врвот. Џастин со Селена - Мујо со Фата.

Она што јас го напишав е дека девојките ако сакаат, лесно можат да дојдат до дечко, секс, уатева. Бидејќи момците се едноставни суштества, а шминките се ефтини, солариумот горе долу, а и пластичните операции у задње време не се скапи. Треба да имате само воља и татко.

Од друга страна, секојдневно гледаш како мажи се убиваат по улица, ама не гледаш жени да го праат истото. Мажите се тепаат се газат, се убиваат заради доминација. Кој повеќе ќе изгази ќе ја има поатрактивната девојка. Толку е едноставна равенката. Ама тоа се муабети Капетан Коки и Елена Велевска, не припаѓаат на темава.

Никогаш не си го видела Камењар или Коки Кометал да се пожали дека нема саглам девојки, зашто за нив нема проблем. Ама се жалат просечните момци, којшто гледаат дека за да дојдеш до убава девојка, треба да бидеш Коки. Оние девојки коишто остануваат за просечните девојки, се полугрди или грди коишто се трудат со шминките шо ги спомнав, неинтелигентни, без било каква замисла за својот живот и иднина, и најголемиот проблем, мислат за себе токму обратно. Дека се паметни, убави и... океј за иднината не ни мислат. Згора на тоа, пошто мислат дека се паметни и убави, секое приоаѓање до нив резултира со одбивност од типот „Ти не си Коки, немаш право да ми се пушташ“.

Затоа, момците веќе извесен период, како што спомна и Сусаро, престанаа да се трудат околу девојките и да изиграваат рицари - џентлмени. Сега си седат дома, си гледаат фудбал, си пијат пиво со пријатели и зборат за политика и во најдобар случај, имаат девојка со која се гледаат повремено.

Проблемот знаеш каде е, баш во неинтелигентноста. „Како онаа речницата, паметните луѓе зборуваат за идеи, просечните луѓе зборуваат за настани, а глупите луѓе зборат за други луѓе.“
А нашите девојки зборат само за другите девојки и не ми кажуј дека не е така. Кога би биле поинтелигентни, би можеле и да видат дека ниту се убави, ниту се паметни и ќе работат на тоа, а нема да тресат глупости од типот „само сељаци ми се пуштаат“. Кај ти се пуштаат сељаци сонце? Па у Б2. Па Ајнштајн очекуваш да го најдеш у Б2?

Туку ај да не детализирам повеќе... :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Малку оф топик, не сум во тек со џет сет (мислам знам сега дека Џеј Џеј се ожени,) без цинизам е прашањево, чисто информативно Коки Кометал и Камењар сеуште се главни ликови во скопската љубовна сцена како таква или се спомнати во алегорична конотација како басни:D?

Ако е така пријателот ми Манче имаше една добра изрека Не ми се веруе чоече, навистина сцената е очајна.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Никогаш не си го видела Камењар или Коки Кометал да се пожали дека нема саглам девојки, зашто за нив нема проблем. Ама се жалат просечните момци, којшто гледаат дека за да дојдеш до убава девојка, треба да бидеш Коки. Оние девојки коишто остануваат за просечните девојки, се полугрди или грди коишто се трудат со шминките шо ги спомнав, неинтелигентни, без било каква замисла за својот живот и иднина, и најголемиот проблем, мислат за себе токму обратно. Дека се паметни, убави и... океј за иднината не ни мислат. Згора на тоа, пошто мислат дека се паметни и убави, секое приоаѓање до нив резултира со одбивност од типот „Ти не си Коки, немаш право да ми се пушташ“.
Да, точно е дека околу Коки и Камењар се вртат девојки, но тоа воопшто не е поради тоа што се доминантни, туку поради парите.Јас Коки Кометал не го познавам лично, ама не ми делува воопшто како некој доминантен тип , напротив.И не знам зошто би им завидувал на типови како Коки и Камењар, да не генерализирам ама околку нив главно се вртат спонзоруши и девојки кои што како единствен атрибут ја имаат атрактивноста, а тебе колку што гледам такви не те интересираат(или можеби грешам?).И не знам зошто мислиш дека за просечните типови остануваат полугрди и грди и неинтелегентни, без идеја за својот живот и иднина.Баш обратно е, за просечните остануваат сосема нормални девојки, секако има тука и убави и грди, само што убавите не се шетаат во огромни деколтиња и миничи,максимално искварцани, со сто кила шминка.И баш таквите нормални девојки имаат замисли за иднината, студираат, работат на себе и бараат рамноправен партнер со кој ќе го делат животот, а не спонзор кој ќе ги обезбеди за цел живот, за тие да можат да пијат кафиња на Ленинова и да трачарат кој како се облекол.
--- надополнето: Jul 22, 2011 12:27 PM ---
А нашите девојки зборат само за другите девојки и не ми кажуј дека не е така. Кога би биле поинтелигентни, би можеле и да видат дека ниту се убави, ниту се паметни и ќе работат на тоа, а нема да тресат глупости од типот „само сељаци ми се пуштаат“. Кај ти се пуштаат сељаци сонце? Па у Б2. Па Ајнштајн очекуваш да го најдеш у Б2?

... :)
Инаку овој пасус би бил сосема точен и кога би гласел вака

А нашите мажи зборат само за другите мажи и и не ми кажуј дека не е така. Кога би биле поинтелигентни, би можеле и да видат дека ниту се убави, ниту се паметни и ќе работат на тоа, а нема да тресат глупости од типот „само спонзоруши ми се пуштаат“. Кај ти се пуштаат спонзоруши сонце? Па у Б2. Па Марија Кири очекуваш да ја најдеш у Б2?

G

Gray Foxx

Гостин
Инаку овој пасус би бил сосема точен и кога би гласел вака

А нашите мажи зборат само за другите мажи и и не ми кажуј дека не е така. Кога би биле поинтелигентни, би можеле и да видат дека ниту се убави, ниту се паметни и ќе работат на тоа, а нема да тресат глупости од типот „само спонзоруши ми се пуштаат“. Кај ти се пуштаат спонзоруши сонце? Па у Б2. Па Марија Кири очекуваш да ја најдеш у Б2?
Веројатноста за ова да го каже маж (едино ако не е пешко као зоки главата) е премногу мала.
Па побогу вие оговарате некоја ако има флека на блузата, да му се сневиди. Ќе ја напраите од се подоле.
И како и во секоја ситуација има исклучоци, нали!

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Додека чекам да прочитам интересен километарски пост од Стар Почетник, само да кажам дека Мачорка има добра смисла за хумор. :D

Само продолжете со дискусијата, сваки дан све више и више напреџујем

П.С Плус го тестирам трпението на модераторите :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Патем, РокенРола, ако преоѓаме на лично ниво и навреди, кажи, да извадам јас од мојот репертоар, сепак се знаеме доволно, нели? :)
Каде пријатељу ја виде навредата и личното ниво од општата констатација која се однесуваше за мажите. Жалам што така си го сфатил тоа. Натака мисла не ми отишла никогаш, а не пак човек кој лично го познавам да го вреѓам на форумов. До таму имам достоинство, а богами и почит кон другите. Дури не те ни цитирав баш за да не го сфатиш моето мислење како кон лично посочување. Општа констатација. Толку имам да кажам.
Се останато си оставам под твоја капа и твое мислење.

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Малку оф топик, не сум во тек со џет сет (мислам знам сега дека Џеј Џеј се ожени,) без цинизам е прашањево, чисто информативно Коки Кометал и Камењар сеуште се главни ликови во скопската љубовна сцена како таква или се спомнати во алегорична конотација како басни:D?

Ако е така пријателот ми Манче имаше една добра изрека Не ми се веруе чоече, навистина сцената е очајна.
Па како да не биде очајна сцената, и Коки и Камењар, и Џеј Џеј и Елвир Мекиќ се оженија, ни остана само Слаткар како утешна награда:D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.808
Поени од реакции
8.822
Па како да не биде очајна сцената, и Коки и Камењар, и Џеј Џеј и Елвир Мекиќ се оженија, ни остана само Слаткар како утешна награда:D
Skraja da e. Bog da cuva :| da me goni posle cela maloletna zenska populacija :S
--- надополнето: Jul 23, 2011 11:21 AM ---
Vikav nema od odmor da pisuvam ama moram be, moram. Vaka. Jas i Macorka i uste nekolku ovde izgleda sme devojki koi se retkost, oti, ic ne ne privlekuvaat dominantnost i pari. Uste pomalku ni e nekakva ambicija da imame tip sto gi plesnal pola provincijalski sponzorusi. Za istiot smetame deka e plitok i deka zasluzuvame podobro.
Mazi, mn ste isfrustrirani ocigledno. Ne sum Sara Lesi i nemam namera da bidam, nitu pak mislam deka doticnata i tie kako nea se vo 1 rabota podobri od mene. Ne sum domakinka, i ne sum despot, decko mi ne e pod postojana tortura, naprotiv, mu zaviduvaat na slobodata. Veruvam deka i moite istomislenicki smetaat deka mazot ima mozok i svest a ne e kuce pa na lanec da go drzime, ili magare pa da go tovarame.
Aman, get a life, ne se site zeni tolku povrsni kolku sto gi pravite. Plus, na seto toa, moeto mislenje bese jasno - zenite se krivi zosto premnogu mlatat bubrezi, mazite sto se akaat od zemja po ,,cisti i nevini,, itn.
Jas nit se zamaram so drugite zeni, sto sakaat neka pravat not my problem, ama mazi koi mi se kurcat so dominantnost, nevinost itn. se mazi koi ne gi primam nitu kako prijateli vo mojot zivot.
Kako nekoj si go ureduva zivotot e licna rabota i nase e samo dali mozeme da se privikneme na taa licnost ako sakame da bideme so nea, a ne da ja ucime kako da zivee.

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Манекенките одат со кошаркарите, врвот со врвот. Џастин со Селена - Мујо со Фата.

... :)
Ако ти сериозно мислиш дека манекенките се врвот....:tapp:
Почни да тренираш кошарка, што друго да ти кажам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Па побогу вие оговарате некоја ако има флека на блузата, да му се сневиди. Ќе ја напраите од се подоле.
Зависи од тоа за каква флека се работи :icon_lol:

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ако ти сериозно мислиш дека манекенките се врвот....:tapp:
Почни да тренираш кошарка, што друго да ти кажам.
Добра идеја, замисли српсково горило дури ја шутна за друга, јас секој ден мочката би и ја пиел. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom